Pastarosiomis dienomis lygoje pasipylė nauji koronaviruso atvejai, kurie gerokai pakoregavo komandų sudėtis. Izoliuojasi ne tik susirgę, bet ir su jais kontaktavę krepšininkai. Tą patiria ir Jonas Valančiūnas, kuris dėl turėto kontakto praleis penkis ateinančius mačus.

Praėjusią naktį LaMelo Ballas tapo jauniausiu trigubo dublio autoriumi NBA istorijoje, tačiau jis nebuvo vienintelis spindėjęs naujokas. Išretėjusios komandų sudėtys suteikė neeilinius šansus ir kitiems lygos pirmamečiams.

Filadelfijos „76ers“ krepšininkai praėjusią naktį žaidė septyniese. Susirgo Sethas Curry, todėl izoliuojasi su juo kontaktavę bendraklubiai Tobiasas Harrisas, Matisse‘as Thybulle‘as, Shake‘as Miltonas ir Vincentas Poirier. Be to, traumas gydosi Joelis Embiidas ir Benas Simmonsas.

Traumuotas ir Mike‘as Scottas, bet jis buvo registruotas rungtynėms siekiant turėti reikiamą 8 registruotų žaidėjų skaičių.

„76ers“ strategas Docas Riversas turėjo pasitikėti jaunimu – naujokai Tyrese‘as Maxey, Isaiah Joe ir Dakota Mathiasas rungtyniavo po daugiau nei 40 minučių, o jų vedama komanda 103:115 nusileido Denverio „Nuggets“ ekipai.

Šansu pasinaudojo T. Maxey, kuris per 44 minutes pelnė 39 taškus, atkovojo 7 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Tai rezultatyviausias starto penketo debiutanto pasirodymas nuo 1970 metų.

I. Joe pridėjo 13, o D. Mathiasas – 12 taškų.

Karjeros rungtynes praėjusią naktį sužaidė ir Izraelio talentas Deni Avdija, kuris per 32 minutes pelnė 20 taškų, atkovojo 5 kamuolius bei atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Jo atstovaujama Vašingtono „Wizards“ ekipa žaidė be Bradley Bealo, Russello Westbrooko ir Thomaso Bryanto bei 124:128 nusileido Majamio „Heat“ klubui.

Tiesa, praėjusią naktį nepasisekė pirmajam NBA naujokų biržos šaukimui Anthony Edwardsui, kurio klaida pratęsimo pabaigoje lėmė Minesotos „Timberwolves“ pralaimėjimą 122:125 prieš San Antonijaus „Spurs“.

A. Edwardsas paskutinėmis sekundėmis prasiveržė po krepšiu ir galėjo sušvelninti atsilikimą lengvu dvitaškiu, tačiau manydamas, jog komandai būtinas tritaškis metė kamuolį atgal ir atidavė jį varžovams.


Po finalinės sirenos bendraklubio Ricky Rubio pamokų gavęs puolėjas pelnė 13 taškų, atkovojo 4 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

A. Edwardsas šį sezoną per mačą vidutiniškai meta po 15,4 taško ir yra rezultatyviausias lygos naujokas. Nuo jo kiek atsilieka Tyrese’as Haliburtonas iš Sakramento „Kings“ (12,1 tšk.), L. Ballas (12,1 tšk.) ir Jamesas Wisemanas iš „Golden State Warriors“ (11 tšk.).

Visi praėjusios nakties NBA rezultatai:

„Hornets“ 113:105 „Hawks“
„Pacers“ 117:125 „Suns“
„Wizards“ 124:128 „Heat“
„Bucks“ 100:90 „Cavaliers“
„Timberwolves“ 122:125 „Spurs“
„Mavericks“ 112:98 „Magic“
„Kings“ 99:125 „Trail Blazers“
„76ers“ 103:115 „Nuggets“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)