A. Zobayanas oro erdvės kontrolieriams pranešė, kad kyla į 4 tūkst. pėdų aukštį virš debesų, o iš tikrųjų sraigtasparnis smigo žemyn ir sudužo kalvose į šiaurės vakarus nuo Los Andželo.

„National Transportation Safety Board“ ataskaitoje teigiama, kad pilotas neteisingai nustatė sraigtasparnio judėjimo kryptį, o tai nutinka, kai prarandama orientacija esant prastam matomumui.

Ekspertų nuomone, A. Zobayanas prarado atskaitos taškus. Autopsija parodė, kad pilotas skrydžio metu nebuvo paveiktas alkoholio ar narkotikų.

1700 puslapių sraigtasparnio nelaimės ataskaita nepriėjo jokių išvadų, tačiau pateikė daugiau faktų. Galutinės išvados bus paskelbtos vėliau.

Avarijoje žuvo NBA žvaigždė, karjerą jau baigęs krepšininkas K. Bryantas, jo 13-metė dukra Gianna, pilotas ir dar šeši keleiviai.

Likus 45 minutėms iki skrydžio pradžios A. Zobayanas perdavė žinutę, kad oro sąlygos yra „OK“. Jis pakilo iš Johno Wayne'o oro uosto ir 8 keleivius skraidino į merginų krepšinio turnyrą K. Bryanto sporto akademijoje šiauriniame Los Andžele.

Kai sraigtasparnis nenusileido po valandos, malūnsparnio kompanija pradėjo paieškas. „National Transportation Safety Board“ patvirtino, kad sraigtasparnis „Sikorsky S-76“ neturėjo jokių mechaninių pažeidimų skrydžio metu.

Los Andželo „Lakers“ komandoje žaidęs penkiskart NBA čempionas ir dukart olimpinis aukso medalininkas K. Bryantas daugelio buvo laikomas vienu geriausių visų laikų krepšininku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)