Po Visų žvaigždžių savaitgalio pertraukos 34-erių metų LeBronas vidutiniškai aikštėje praleisdavo net po 38,6 minutės per rungtynes. Šis skaičius ne tik buvo didžiausias „Lakers“ klube, bet ir ketvirtas aukščiausias visoje lygoje.

Per šią atkarpą Jamesas vidutiniškai rinko po 28,6 taško, 9,8 atkovoto kamuolio ir 8,6 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes, tačiau jo atstovaujama komanda iškovojo tik dvi pergales ir patyrė šešis pralaimėjimus.

Šiuo metu „Lakers“ yra pralaimėję net ketverias rungtynes iš eilės – Los Andželo krepšininkus pranoko Milvokio „Bucks“, Finikso „Suns“, Los Andželo „Clippers“ ir Denverio „Nuggets“.

Apie klubo sprendimą suteikti Jamesui daugiau poilsio pranešė Yahoo! Reporteris Chrisas Haynesas:

„Man buvo pasakyta, jog „Lakers“ atsiveikinus su kova dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas LeBrono treneris ir klubo valdyba turėjo pokalbį, kurio metu buvo nuspręsta, jog likusią sezono dalį Jamesas žais po 28-32 minutes. Priklausomai nuo jo savijautos, jis gali ir praleisti dukart per dvi paras žaisimus susitikimus.“

Los Andželo klubas šiuo metu išgyvena ilgiausią atkrintamųjų varžybų sausrą savo istorijoje. Iki 2013-ų metų per visą savo istoriją tik penkis kartus į lemiamą sezono etapą nepatekę „Lakers“ šiais metais gali už pirmojo Vakarų konferencijos aštuntuko ribos gali likti jau šeštą kartą iš eilės.