Tiesa, sutartyje - nemažai papildomų išlygų. Nors pirmieji dveji metai yra garantuoti, tačiau žinodami lietuvio nugaros traumos istoriją „Nets“ vadovai nusprendė apsidrausti.

Vos tik įsigaliojus sutarčiai D. Motiejūnas garantuotai savo piniginę papildytų 5 mln., o iki sausio 10 d. klubas galėtų nuspręsti, ar per likusią sezono dalį išmokėti dar 3,5 mln.

Be to, iki kovo 1-osios Bruklino komanda gali 2017-2018 m. sezonui lietuvį paleisti, tačiau vis tiek įsipareigojo sumokėti 9 mln.

Paskutiniai dveji sutarties metai nėra garantuoti. Tai reiškia, kad po dviejų sezonų „Nets“ gali tiesiog atsisakyti D-Mo paslaugų. Prieš 2018-2019 ir 2019-2020 m. sezonus klubas savo sprendimą dėl krepšininko ateities komandoje turės priimti iki liepos 7 dienos. Kiekviename iš šių sezonų lietuviui priklausytų po 1 mln. priedas.

Kadangi D. Motiejūnas vis dar yra apribotasis laisvasis agentas, „Rockets“ klubas turi per 72 val. apsispręsti – „išlyginti“ Bruklino ekipos pasiūlymą arba paleisti lietuvį į „Nets“ gretas.

Pastaroji ekipa iki pateikdama pasiūlymą spėjo įsitikinti ir 213 cm ūgio kauniečio būkle – ESPN žurnalisto M. Steino teigimu, „Nets“ vadovai buvo patenkinti medicininės apžiūros rezultatais.

Atsakymą, kur lietuvis tęs savo NBA karjerą, sužinosime vėliausiai antradienį 6.59 val. Lietuvos laiku.

Primename, kad praėjusį trečiadienį ilgai laukęs lietuvio atsakymo Hjustono klubas nusprendė pats atsiimti jam teiktą savo pasiūlymą. Daugelis tikėjosi, kad „Rockets“ ir D-Mo susitars iki lapkričio 23-iosios: ši diena buvo paskutinė, per kurią NBA klubas, sudaręs sutartį su laisvu agentu, dar galėtų jį šiame sezone išmainyti.

Anksčiau „raketų“ treneris Mike'as D'Antoni viešai žadėjo, kad komandoje mūsiškiui numatytas svarbus vaidmuo – Donatas ant parketo turėtų praleisti po 30 minučių per rungtynes.

„Mes tikrai tikimės, kad susitarti dar pavyks. Mums D. Motiejūnas patinka ir kaip žaidėjas, ir kaip žmogus. Tačiau mes turime pamatyti, koks tai bus pasiūlymas, o tada D. Morey priims sprendimą, kuris bus geriausias klubui“, – dar ketvirtadienį kalbėjo Hjustono ekipos vairininkas.

D. Motiejūnas praėjusį sezoną žaidė 37 rungtynes, vidutiniškai pelnydavo po 6,2 taško ir atkovodavo po 2,9 kamuolio. „Rockets“ klubas lietuvį buvo iškeitęs Detroito „Pistons“ komandą, bet kaunietis ten neįveikė medicininės patikros. D-Mo vėl grįžo į Hjustoną ir sužaidė 17 rungtynių starto penkete.

Vasarą aukštaūgis, laukdamas naujų pasiūlymų, atsisakė padėti Lietuvos rinktinei olimpinėse žaidynėse, bet laiko veltui nešvaistė: su asmeniniu treneriu plušėjo Vankuveryje ir iki galo išsilaižė visas žaizdas. Prieš NBA sezono startą pats krepšininkas prisipažino, kad yra 100 procentų pasveikęs po nugaros traumos ir yra pasiruošęs sugrįžti ant parketo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)