25-erių metų lietuvis buvo rezultatyviausias Kanados ekipos žaidėjas, o ji namų „Air Canada Centre“ arenoje 117:100 (25:23, 33:14, 26:27, 33:36) pranoko ne pačius geriausius laikus išgyvenančią Čikagos „Bulls“ komandą.

Kad naujoje ir prieš sezoną šlifuotoje „Raptors“ puolimo sistemoje JV jaučiasi kaip žuvis vandenyje, buvo galima įsitikinti jau nuo pirmųjų mačo akimirkų – centras iš Lietuvos atsidūrė pirmų trijų rezultatyvių komandos atakų smaigalyje.

Apskritai, 213 cm ūgio uteniškis visų rungtynių metu taškus rinko itin universaliai: ir po pikenrolo, ir sužaidęs nugara į krepšį, ir atakuodamas iš vidutinio nuotolio, ir pats puolime atsikovojęs kamuolį.

Iš viso per 31 minutę starto penkete susitikimą pradėjęs J. Valančiūnas pelnė 23 taškus (9/16 dvit., 0/1 trit., 5/6 baud. met.), atkovojo net 15 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo ir prasižengė 4 sykius.

Du dėjimus, iš kurių vienas – per du „bulius“, atlikęs lietuvis buvo rezultatyviausias ne tik savo komandoje, bet ir apskritai viso mačo žaidėjas, o jo tiesioginis konkurentas Robinas Lopezas susitikimą baigė su 18 taškų ir 8 po krepšiais sugriebtais kamuoliais.

Nors Jonui tai „tik“ šeštasis sezonas NBA, tačiau šiuo dvigubu dubliu jis tapo klubo rekordininku – daugiau nė vienam „Raptors“ žaidėjui per atidarymo rungtynes nepavyko atlikti keturių dublių.

Be to, pirmoje sezono dvikovoje atkovojęs 15 atkovotų kamuolių jis taip pat buvo šalia rekordo. Po 16 buvo sugriebę tik keturi buvę „Raptors“ žaidėjai: Reggie Evansas, Chrisas Boshas, Antonio Davisas ir Kevinas Willisas.

Tiesa, net ir tokio įspūdingo sezono debiuto metu JV sugebėjo pakliūti į vieną populiariausių laidų „Shaqtin' A Fool“ sukūrusio Shaquille'o O'Nealo radarą – į greitą puolimą bėgusiam milžinui susipynė kojos ir šis parkrito viduryje aikštės.

Jonas Valanciunas Trips Over His Own Feets #Shaqtin pic.twitter.com/MBYDpRXemB— Gustavo Vega (@iamvega1982) October 20, 2017

Čikagos komanda šiose rungtynėse turėjo verstis be dviejų į skandalą patekusių žaidėjų. Po treniruotėje įvykusių tarpusavio muštynių Nikola Mirotičius dėl veido kaulo lūžio žaisti negalės 4-6 savaites, o smūgį atlikusį Bobby Portisą pats „Bulls“ klubas nubaudė 8 mačų diskvalifikacija.

„Raptors“: Jonas Valančiūnas 23 (15 atk. kam.), CJ Milesas 22 (20 min.), Normanas Powellas 15, Delonas Wrightas 13, Kyle'as Lowry 12 (9 rez. perd.), DeMaras DeRozanas 11 taškų.

„Bulls“: Robinas Lopezas 18 (8 atk. kam.), Lauri Markkanenas 17 (33 min., 8 atk. kam.), Justinas Holiday 15, Denzelis Valentine'as 12 taškų.