Graikijos rinktinės lyderis tapo tik trečiu žaidėju NBA istorijoje, tą patį sezoną laimėjusiu ir MVP, ir geriausiai besiginančio žaidėjo apdovanojimus.

Kiti du krepšininkai buvo Michaelas Jordanas (1987-1988 metų sezonas) ir Hakeemas Olyjuwonas (1993-1994 metų sezonas).

Dukart iš eilės NBA MVP yra pavykę tapti Stephenui Curry, LeBronui Jamesui, Steve'ui Nashui, Timui Duncanui, Michaelui Jordanui, Magicui Johnsonui, Larry Birdui, Mosesui Malone'ui, Kareemui Abdul-Jabbarui, Wiltui Chamberlainui ir Billui Russellui.

Praėjusį sezoną, stovėdamas prieš tūkstančius fanų Milvokyje, „Bucks“ lyderis mandagiai paprašė paslaugos: „Prašau, nuo šios dienos nevadinkite manęs MVP, kol aš šį apdovanojimą laimėsiu kitais metais“.

Atrodo, „Greek freak“ pravardę turinčio krepšininko žodžiai išsipildė. Tiesa, tai tik maža paguoda G. Antetokounmpo, mat sezono favorite laikyta Milvokio komanda 2019-2020 metų sezoną baigė Rytų konferencijos pusfinalyje, kur 1-4 nusileido Majamio „Heat“ ekipai.

G. Antetokounmpo taip pat pateko į simbolinį geriausių žaidėjų penketuką. Be jo ten taip pat yra Luka Dončičius, LeBronas Jamesas, Anthony Davisas ir Jamesas Hardenas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)