2016 metų NBA finale čempionų titulą gynę „Warriors“ krepšininkai pirmavo prieš Klivlando „Cavaliers“ būtent 3-1, tačiau šią persvarą iššvaistė ir leido LeBrono Jameso vedamai komandai iškovoti pirmąjį čempionės titulą.

Šią nesėkmę prisimenantys Oklando klubo žaidėjai neabejoja – kova šių metų NBA finale dar nebaigta. Nors „Cavaliers“ yra vienintelis klubas, finale atsitiesęs pralaimint 1-3, „Warriors“ žada tapti antruoju.

„Jau esu buvęs kitoje tokios situacijos pusėje. Tuomet mes 3-1 persvarą iššvaistėme. Kodėl mums nesukūrus savos istorijos? Reikia laimėti artėjantį susitikimą, o po to galvoti apie pergalę kitame“, – sakė Draymondas Greenas.


Finale „Warriors“ tempiantis Stephenas Curry po pralaimėtų ketvirtųjų serijos rungtynių atrodė nusivylęs, tačiau tikino, jog niekas dar nebaigta.

„Niekas dar nebaigta. Dabar jaučiamės blogai, bet puikiai žinome, kad panaikinti 1-3 deficitą yra įmanoma. Galime apversti šią seriją aukštyn kojomis, tiesiog kiekvienose rungtynėse turime atiduoti visas jėgas per visas 48 minutes.

Rūbinėje kalbėjome apie tikėjimą. Visi tikime, kad mes galime tai padaryti, dar galime išgelbėti šį finalą. Praeities patirtys turi mums padėti. Pamatysime, kas nutiks“, – dėstė S. Curry.

Savo auklėtinius nenuleisti rankų bei galvoti tik apie pergalę artėjančiose rungtynėse ragina ir vyriausiasis treneris Steve'as Kerras, kuris viliasi, jog penktajame serijos mače į aikštę galiausiai grįš pastaruosius devynis susitikimus dėl traumos praledęs Kevinas Durantas.


Tiesa, NBA apžvalgininkai, stebėję individualias K. Duranto treniruotes, atskleidė, jog puolėjas neatrodo pasiruošęs rungtyniauti. Anot jų, „Warriors“ superžvaigždė šį sezoną ant parketo veikiausiai nebeišbėgs.

„Esu gerai susipažinęs su situacija ir galiu pasakyti, jog K. Durantas neatrodo pasiruošęs. Anksčiau tikėjau, kad jis dar sugriš, bet po ketvirtadienio treniruotės manau, kad Kevino šiame finale nepamatysime“, – sakė buvęs krepšininkas ir ESPN apžvalgininkas Jalenas Rose'as.

Tuo metu „Raptors“ į kalbas apie K. Duranto sveikatos būklę ir „Warriors“ nusiteikimą nereaguoja. Toronto klubo lyderis Kawhi Leonardas teigia, kad jam ir bendraklubiams šioje serijoje tiesiog reikia toliau pasitikėti savimi.

„Turime būti kantrūs. Nesvarbu, ar nuo titulo mus skiria keturios pergalės, ar tik viena. Turime toliau pasitikėti savimi ir neužbėgti įvykiams už akių. Žaisime taip kaip žaidėme ir pažiūrėsime, ką mums tai duos“, – sakė K. Leonardas.