„Negaliu pasakyti, kad man nepatinka „Lietuvos rytas“, tiesiog palaikau savo miesto komandą, kuri yra arčiau širdies, – tinklalapiui LKL.LT atskleidė D. Gailius. – „Neptūnas“ žaidžia gerai, tikėkimės, kad ir paskutinėse pusfinalio serijos rungtynėse irgi sužais gerai.“

D. Gailius praėjusį sezoną buvo vienas svarbiausių „Lietuvos ryto“ žaidėjų, kai sostinės komanda mažajame finale pranoko „Neptūną“ ir iškovojo bronzą.

Šį sezoną krepšininkas praleido Ispanijoje, o dabar su šeima ir draugais ilsisi Italijoje. Tačiau svarbiausių „Betsafe–LKL“ kovų nepraleidžia.

Klaipėdietis savo kelią LKL pirmenybėse pradėjo „Neptūne“, o su pertraukomis šiai komandai iš viso atstovavo ketverius metus. Po paskutinio sezono uostamiestyje puolėjas sulaukė „Lietuvos ryto“ dėmesio, o sostinės komandos marškinėlius jis vilkėjo dvejus metus.

Iš D. Gailiaus laikų „Neptūne“ pajūrio ekipoje yra likęs vos vienas krepšininkas – kapitonas Simas Galdikas. Būtent šis galingo sudėjimo vidurio puolėjas pusfinalio serijoje tapo didžiausiu galvosūkiu „Lietuvos ryto“ gynybai.

Varžovus talžęs aukštaūgis per ketverias rungtynes vidutiniškai pelno po 13 taškų, atkovoja po 7 kamuolius bei renka po 16 naudingumo balų. Tai sėkmingiausias vidurio puolėjo ketverių rungtynių ruožas visame sezone.

„Simas labai nori nugalėti „Lietuvos rytą“, – apie motyvacijos nestokojantį buvusį komandos draugą sakė D. Gailius. – Kiek teko stebėti, susidaro įspūdis, kad jis išmoko suvaldyti savo jėgą. Tiek Martynui Echodui, tiek Loukui Mavrokefalidžiui sunku prieš jį gintis. Pirmadienį Rimas Kurtinaitis bandė L. Mavrokefalidį statyti ketvirtoje pozicijoje, kad gintųsi ne prieš S. Galdiką, tačiau jam nelabai pavyko šie sumanymai.“

Permainų purtytas „Neptūnas“ sezono eigoje prarado tris starto penketo žaidėjus, o strategas Kazys Maksvytis neslėpė, kad su buvusia sudėtimi patyliukais svajojo patekti į „Betsafe–LKL“ finalą. Nors klaipėdiečių laivas buksavo ilgai, tačiau jis galiausiai užsikūrė, o dabar ekipa yra per žingsnį nuo neįtikėtino pasiekimo.

„Manau, kad „Neptūnas“ prieš geresnes komandas žaidžia geriau nei prieš kažkiek silpnesnes. Klaipėdiečiai paleido trečiąjį pusfinalio serijos mačą. Jei nebūtų paleidę, manau, kad galėjo ir užbaigti seriją. Tuomet matėsi, kad buvo susikaustę, lėkė išdegusiomis akimis – buvo tiesiog per daug noro“, – mintimis dalijosi D. Gailius.

Reguliariame sezone Vilniaus ir Klaipėdos ekipos pasidalino po dvi pergales, tą patį jos padarė ir per ketverias pusfinalio serijos rungtynes. Lemiamas mūšis dėl bilieto į finalą vyks Vilniuje, tačiau, pasak D. Gailiaus, tokiuose mačuose namų pranašumas nieko nebereiškia.

„Manęs nestebina, kad šioje serijoje prireikė penktųjų rungtynių, nes žinau, kaip „Neptūnas“ visada trokšta nugalėti „Lietuvos rytą“ ir žaidžia su visai kitokiu užsivedimu, – dėstė Ispanijos aukščiausioje lygoje praėjusį sezoną žaidęs krepšininkas. – Manau, kad lemiamose serijos rungtynėse favoritų nebėra. Iš savo patirties galiu pasakyti, kad jau nesvarbu, penktąjį serijos mačą žaisi namuose, ar išvykoje. Sakyčiau, kad tai bus 50 ant 50 rungtynės.“

Lemiamos „Lietuvos ryto“ ir „Neptūno“ rungtynės vyks šiandien Vilniuje. Dvikovos startas – 18 val. 50 min., ją tiesiogiai transliuos BTV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)