Eigirdas Žukauskas buvo tarp rezultatyviausių Turkijos klube. Tik praėjusį mėnesį į Bursą persikėlęs puolėjas per 24 min. pelnė 14 taškų (3/5 dvitaškių, 2/4 tritaškių, 2/2 baudų), atkovojo 5 kamuolius ir suklydo 3 kartus.

Be to, lietuviui būnant aikštėje „Tofaš“ pelnė 17 taškų daugiau už varžovus – jo „+/-“ rodiklis buvo geriausias komandoje.

Taip pat po 14 taškų pasiūlė buvęs Vilniaus „Ryto“ gynėjas iš Meksikos Pako Cruzas bei Elginas Cookas.

Nugalėtojų gretose nesulaikomai žaidė Sasu Salinas. Snaiperis iš Suomijos pakartojo jam pačiam priklausantį Čempionų lygos sezono rekordą, pataikęs 8 tolimus metimus iš 12. Iš viso 30-metis gynėjas surinko 27 taškus.

S. Salinas buvo mirtinas ginklas ir antro etapo rungtynėse Vilniuje, kuomet 7 jo tritaškiai ir 23 taškai atėmė iš „Ryto“ paskutinę viltį patekti į atkrintamąsias varžybas.

Tiesa, trečiadienį paskutinį žodį tarė „Lenovo“ veteranas iš Brazilijos Marcelinho Huertasas.

Nors 39 min. pirmavę ispanai paskutiniame kėlinyje iššvaistė 18 taškų persvarą ir leido oponentams išlyginti rezultatą, likus žaisti 2 sek. iki finalinės sirenos 36-erių įžaidėjas išprovokavo varžovo pražangą ir baudos metimu atnešė pergalę šeimininkams.

Iš viso jis pelnė 10 taškų ir išdalino 6 rezultatyvius perdavimus. Giorgijus Šermadinis pridėjo 17 taškų bei 9 atkovotus kamuolius.

Kitose trečiadienio rungtynėse Holono „Hapoel“ (Izraelis) 93:75 nepaliko vilčių Strasbūro SIG (Prancūzija).

Antrosios serijos iki dviejų pergalių rungtynės laukia balandžio 12 d.

Čempionų lygos finalo ketverto turnyras gegužės 6-8 dienomis vyks Bilbao (Ispanija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją