Antradienį Kaune susitiks dvi šiuo metu blogiausios Eurolygos komandos.

„Graikų situacija panaši kaip mūsų. Komandų statistika pernelyg nesiskiria, dėl nelengvos sezono pradžios jie taip pat patiria didelį spaudimą kaip ir mes. Neabejotinai „Panathinaikos“ bandys padaryti viską, kad parsivežtų namo tašką. Turėsime pasitempti ir pagaliau nutraukti nesėkmių grandinę. Mums tai – labai svarbios rungtynės, kurias reikia laimėti“, – mačo išvakarėse sakė J. Zdovcas.

Anot 54-erių specialisto, jo auklėtiniams buvo lengviau žaisti praėjusią savaitę Ispanijoje, kur niekas nesitikėjo Lietuvos čempionų pergalės prieš Madrido „Real“.

Vis dėlto slovėnas tikisi, kad atsakomybės našta nesulaužys jo komandos.

„Spaudimas didelis, sunku net įsivaizduoti, kas nutiks, jei pralaimėsime dar kartą. Tačiau tai – šio žaidimo dalis, bet kurios nebūtų paties krepšinio. Normalu, kad spaudžia žurnalistai, sirgaliai, treneris. Juk visi užaugome būtent tokiomis sąlygomis. Jei jau jos tau netinka, geriau pasiieškok kitos veiklos“, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris.

Pirmadienio popietę jis dar neturėjo žinių dėl praėjusias rungtynes praleidusio Josho Nebo.

Pastarosiomis dienomis dėl čiurnos traumos su komanda nesportavęs vidurio puolėjas iš JAV kojos būklę turėtų patikrinti vakarinėje pirmadienio treniruotėje – po jos ir bus sprendžiama, ar J. Nebo galės padėti „Žalgiriui“.

Madride vienintelis tikras komandos „centras“ buvo Marekas Blaževičius, tad jam ilsintis į sau neįprastą poziciją slinkdavosi Tyleris Cavanaugh.

Nepaisant to, būtent šios rungtynės kauniečiams buvo rezultatyviausios Eurolygos sezone (82:95).

„Man visada patiko penketai, kuriuose bet kas gali pataikyti. Tai buvo viena priežasčių, kodėl Madride buvome rezultatyvesni nei anksčiau. Nors situacija privertė tai daryti taip staigiai, kad nebeturėjome galimybės pasiruošti tokiam žaidimui treniruotėje. Vis dėlto tokiu būdu galima nustebinti varžovus tik vieną kartą – mums reikalingi visi žaidėjai, esantys sudėtyje.

Neturiu problemų dėl darbo treniruotėse, jos kyla dėl nepakankamos koncentracijos į tam tikras detales rungtynių metu. Vis dar perlaikome kamuolį, vis dar esame pernelyg savanaudiški, vis dar braunamės į baudos aikštelę nuleidę galvas ir nematydami, ką reikės daryti toliau. Gynyboje bėdos taip pat kartojasi. Turime nemažai vaizdo iškarpų, kuomet 20 sekundžių stropiai gynėmės, bet atsipalaidavome pačioje varžovų atakos pabaigoje“, – komandos žaidimą komentavo J. Zdovcas.

„Panathinaikos“ Kaune sieks nutraukti trijų nesėkmių seriją ir apskritai iškovoti pirmą pergalę svetimoje teritorijoje šiame sezone. Graikijos sostinės atstovams nepadės dėl ligos namuose likęs gynėjas iš Serbijos Nemanja Nedovičius, žalgiriečiai toliau versis be aukštaūgių Pauliaus Jankūno ir Joffrey Lauvergne'o.

Rungtynės prasidės 20 val.

„Žalgiris“ trečią šiame sezone „dvigubą“ Eurolygos savaitę tęs penktadienį namuose priimdamas Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija), „Panathinaikos“ diena anksčiau aplankys Miuncheno „Bayern“ (Vokietija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)