Išsamiai apie Turkijos grandų derybas su lietuviu informavęs žurnalistas Uguras Ozanas Sulakas praneša, esą principinis susitarimas tarp „Barcelona“ ir Š. Jasikevičiaus jau pasiektas.

Jo teigimu, „Fenerbahče“ siūlė maždaug puse milijono eurų didesnį atlygį, tačiau 44-erių kaunietį traukia į Kataloniją.

Anksčiau U. O. Sulakas skelbė, jog Stambulo ekipa Kauno „Žalgirio“ vairininką viliojo dvejų metų sutartimi, pagal kurią treneris per sezono būtų uždirbęs 1,5 mln. eurų.

Ispanijos sporto leidiniuose Š. Jasikevičius taip pat įvardijamas kaip realiausia kandidatūra pakeisti antradienį abipusiu sutarimu Ispanijos vicečempionus palikusį Svetislavą Pešičių.

Vieningos nuomonės šiuo klausimu laikosi tiek Katalonijoje leidžiamas gigantas „Mundo Deportivo“, tiek specializuoti krepšinio portalai bei žurnalistai.

Tiesa, pavyzdžiui, „Carrusel Deportivo“ įžvelgia ir daugiau galimų pasirinkimų Barselonos klubui, tarp kurių – ispanai Pedro Martinezas ir „Žalgirį“ praeityje treniravęs Joanas Plaza.

Iki liepos 15 d. Š. Jasikevičius gali be išpirkos palikti Lietuvos čempionus – tokia išlyga numatyta jo sutartyje.

Primename, kad „Fenerbahče“ ant lietuvio tinklus ėmė mesti po to, kai ilgametis komandos vairininkas ir paties Š. Jasikevičiaus mokytojas Željko Obradovičius nusprendė padaryti pertrauką savo karjeroje.

Š. Jasikevičius „Fenerbahče“ marškinėlius vilkėjo 2011 metais, kuomet praleido Turkijos sostinėje dalį sezono.

2013-2014 metų sezone jis užbaigė profesionalo karjerą „Žalgiryje“, tuomet pradėjo dirbti gimtojo miesto klubo trenerių štabe.

2016-ųjų pradžioje atleidus Gintarą Krapiką, į scenos vidurį žengė Š. Jasikevičius ir vadovavo komandai puspenkto sezono.

Per tą laiką žalgiriečiai buvo neįveikiami Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), iškovojo tris Karaliaus Mindaugo taurės trofėjus, 2018 metais Eurolygoje užėmė trečią vietą, o kitame sezone pasiekė ketvirtfinalį.

Šarūnas Jasikevičius Kauno "Žalgiryje" / Montažas: SofaScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)