Kai prieš pasirašant sutartį S. Rosado buvo atliekama medicinos patikra, sporto medicinos centro gydytojai, pamatę randus, paklausė, kokios operacijos jai atliktos. Ji atsakė, kad tai – tik rekonstrukcinės kojų operacijos dėl grožio.

Pasak „Fortūnos“ klubo vadovės Ramunės Kumpienės, kelio skausmais S. Rosado pradėjo skųstis kitą dieną po to, kai pasirašė sutartį su klubu ir jos prašymu buvo išmokėtas atlyginimas į priekį už pusę mėnesio. Nuo tada ji nebesitreniravo. Krepšininkė pareikalavo, kad jai būtų atliktas magnetinio rezonanso tyrimas. Tačiau Klaipėdos Raudonojo Kryžiaus ligoninėje atlikus rentgenogramą paaiškėjo, kad jos keliuose yra tokie medicininiai varžtai, dėl kurių negalimas magnetinis rezonansas, be to, medikai pamatė, kad jai atliktos sudėtingos kelių operacijos.

„Kai medikai paklausė, ar ji žino, kad rizikuoja kiekvieną kartą išeidama į aikštę, Stephanie atsakė, kad žino. Nors mums jos atstovas per derybas teigė, kad ji yra labai geros formos ir puikiai tiks mūsų komandai, žaidžiančiai greitą, fizine jėga paremtą krepšinį“, - pasakojo R. Kumpienė.

Sporto medicinos centro medikų konsiliumas S. Rosado pateikė išvadą, kad ji gali sportuoti tik sumažintais krūviais.

S. Rosado pareikalavo nutraukti sutartį abipusiu sutarimu. „Fortūnos“ klubas jai pasiūlė keturias alternatyvas, kurios yra numatytos sportinės veiklos sutartyje. Šiuo metu klubas tariasi su teisininkais dėl tolimesnių sprendimų.

„Žaidėja slėpė nuo visų savo kojų būklę, o kai pradėjo skųstis skausmais ir mes pasiūlėme jai eiti pas klubo kineziterapeutą, ji atsisakė. Tiesiog per treniruotes sėdėdavo ir žaisdavo telefonu. Jaučiamės apgauti ir moraliai, ir materialiai“, - sakė R. Kumpienė.

Dvejas rungtynes LMKL čempionate sužaidusi S. Rosado išvyko iš Lietuvos tuo metu, kai „Fortūnos“ komanda žaidė DNB Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyro finalo ketverto varžybose, apie savo sprendimą pranešdama klubui elektronine žinute.