„Veidas“ krepšininką į sąrašą įtraukė dėl to, „kad tai žmogus, kurio kontraktai su vertingiausios pasaulio krepšinio lygos NBA klubais gali būti prilyginti sėkmingiausio verslo mokamiems dividentams“. Žurnalas taip pat pažymi, kad Ž. Ilgauskas – iki šiol daugiausiai uždirbęs Lietuvos sportininkas.

36-erių metų 221 cm ūgio veteranas praėjusią savaitę nusprendė dar metams pratęsti kontraktą su „Heat“ ekipa ir NBA rungtyniaus jau 14-ą sezoną. Jo atlyginimas kitą sezoną sieks beveik 1,4 mln. JAV dolerių.

„Veido“ skaičiavimais, Ž. Ilgausko visų kontraktų bendra suma neatskaičiavus mokesčių siekė 400 mln. litų. Antroje vietoje esančio krepšininko karjerą jau baigusio Arvydo Sabonio kontraktų suma siekė 180 mln. litų, tačiau pagal valdomą turtą jis nepatenka į turtingiausių Lietuvos žmonių trisdešimtuką.

Trečias sportininkų kontraktų sumų sąraše – krepšininkas Šarūnas Jasikevičius (70 mln. litų), ketvirtą ir penktą vietas užima ledo ritulininkai Dainius Zubrus (60 mln.) ir karjerą baigęs Darius Kasparaitis (55 mln.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją