Prasta gynyba vienas prieš vieną, prasta kova dėl atšokusių kamuolių po savąja lenta – tokias nesėkmės priežastis ketvirtadienį vardijo čempionų titulą ginančios ekipos vairininkas.

Pustrečio kėlinio jo auklėtiniai turėjo kuo atsakyti reguliaraus sezono nugalėtojams ir atkarpomis netgi patys diktuodavo žaidimo eigą. Vis dėlto kuro bakas ištuštėjo gerokai per anksti.

„Trečiame kėlinyje buvo vienas sunkesnis momentas, į kurį labai neteisingai sureagavome. Man nepatiko mūsų kūno kalba. Septyni metimai iš po krepšio su pražangomis – čia jau ne tik koncentracijos, bet ir charakterio stygius.

Suprantu, kad ne visi kasmet žaidžia finaluose, bet vis tiek privalėsime per laisvą dieną kai ką pakeisti savo galvose ir nusiteikti mūšiui. Dabar mus tiesiog apstumdė kovoje dėl atšokusių kamuolių. „Žalgiris“ turėjo 19 antrųjų šansų – juk jie visą sezoną tuo gyvena. Vienintelis būdas pakeisti šios serijos tėkmę – pradėti mėgautis gynyba ir truputį išdidžiau kautis dėl niekieno kamuolių“, – po dvikovos kalbėjo G. Žibėnas.

Jis taip pat atkreipė dėmesį į vos 6 varžovų klaidas – anot 39-erių specialisto, gindamasi komanda vėlavo, palikdavo atviras perdavimų linijas, neprivertė žalgiriečių pasijusti nepatogiai.

Tiesa, patys vilniečiai taip pat brangino kamuolį ir prarado jį 8 sykius. Bet G. Žibėno akyse tai neprilygsta vangiai gynybai ir, žinoma, bendram galutiniam rezultatui.

„Laukia ilga serija, turėsime reaguoti po kiekvienų rungtynių. Bet mes finalo dar net nepradėjome“, – pareiškė sostinės klubo vairininkas.

Antrosios grumtynių iki trijų pergalių rungtynės šeštadienį vyks Vilniuje.

Reguliariajame sezone „Rytas“ principinius priešininkus įveikė du kartus iš trijų.

Nuo nepriklausomybės atkūrimo „Žalgiris“ šalies čempionu yra tapęs 26 kartus, „Rytas“ laimėjo šešis titulus. Pernai kauniečiams pirmąsyk neiškopus į finalą, jame su sostinės atstovais varžėsi Panevėžio „Lietkabelis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją