Pirmoje susitikimo pusėje „Rytas“ turėjo dviženklį pranašuną, bet po pertraukos perėmė kontrolę ir pats įgijo dviženklę persvarą. Paskutinėmis mačo akimirkomis vilniečiai pranašumą iššvaistė, tačiau atsilaikė ir šventė pergalę.

„Tai yra komandinė pergalė. Perlaužėme rungtynes antroje pusėje fiziškumu. Skiriame pergalę sirgaliams. Jiems tai yra svarbios rungtynės, todėl pagaliau susirinko pilna arena. Jautėsi atkrintamųjų režimas. Norisi ir toliau eiti į rungtynes ir ruoštis atkrintamosioms. Gera pergalė“, – spaudos konferencijoje sakė G. Žibėnas, pagyręs ir individualias žaidėjų pastangas.

„Justinas Gorhamas yra vienas iš šiandienos rungtynių MVP. Tai yra žaidėjas, kuris niekuomet nereikalauja kamuolio, kuris švęs gynybinį sustabdymą, atiduos savo sielą ir kūną gynyboje. Justinas mums duoda labai daug energijos.

Jaime Echenique turi labai daug klausimų per treniruotes, prieš treniruotes, po treniruočių. Jis domisi, nori komandai padėti, būti kuo geresnis. Jis čia atvažiavo labai alkanas, motyvuotas. Su kiekvienomis rungtynėmis Jaime dar vis daugiau namų darbų, kad pažintų lygą ir žaidėjus.

Lukas Uleckas šiandien turbūt atsivertė tvarkaraštį ir pamatė, kad artėja atkrintamosios. Pagaliau įsijungė mygtuką. Iki jo kartais ateina kamuolys, o kartais ne. Šiandien jis buvo paliktas per daug laisvas, jis už tai baudžia. Jis vis dar yra tas pats Lukas, tiek pat brangus ir svarbus mums kaip ir anksčiau“, – kalbėjo G. Žibėnas.

„Rytas“ užsitikrino namų aikštelės pranašumą tiek „Betsafe-LKL“ ketvirtfinalyje, tiek pusfinalyje. G. Žibėnas tikisi, kad šį pranašumą jo auklėtiniai ateityje išnaudos sėkmingiau.

„Norisi, kad namų rungtynių nepradėtume taip, kaip pradėjome šiandien. Pradėjome labai minkštai, buvo daug pigių taškų, kas leido jiems gerai pasijausti. Sunkiai atrodėme gynyboje, bet po pertraukos keli taktiniai pakeitimai ir žaidėjų fiziškumas nulėmė pergalę“, – sakė treneris, taip pat įvertinęs „Wolves“ pokyčius po trenerių rokiruotės.

„Jie kaip buvo, taip ir liko kieta komanda gynyboje. Prie trenerio Kęstučio Kemzūros matosi, kad ta gynyba dar aštresnė, nėra lengva jiems mesti šimtą taškų. Puolime dabar „Wolves“ turi taikinius, labiau išnaudoja žaidėjus, ieško mikrodvikovų. Tai yra daug patirties turintis treneris, matęs daug svarbių rungtynių. Jis žino, kaip vesti komandą“, – apie Rimą Kurtinaitį pakeitusį K. Kemzūrą sakė G. Žibėnas.

Pats K. Kemzūra po rungtynių akcentavo 27:44 pralaimėtą kovą dėl atšokusių kamuolių.

„Reikia pasveikinti varžovus su pergale. Mes tik pirmąją rungtynių dalį žaidėme taip, kaip norėtume. Antroje dalyje jie perėmė iniciatyvą. Akis bado tai, kad jie puolime atkovojo net 21 kamuolį, pelnė 23 taškus antrais šansais, kai mes taip pelnėme tik 5“, – sakė K. Kemzūra.

„Jeep“ arenoje „Ryto“ sirgaliai pirmadienį iškėlė plakatą „Vilnije taisykles rašome mes“, o rungtynių metu garsiai skandavo, kad sostinėje vilkas yra tik vienas. K. Kemzūra teigė nekreipiantis į tai dėmesio – anot jo, „Ryto“ fainai turės susitaikyti su augančia konkurencija.

„Nesiklausau skanduočių, stengiuosi koncentruotis į aikštelę. Bet tai yra natūralus dalykas, dvi komandos bus viename miestei. Kažkada buvo ir „Žalgiris“ prieš „Atletą“. Svarbu, kad priešprieša neišaugtų į necivilizuotus veiksmus. Mūsų ambicijos didelės ir mes to neslepiame, mūsų komanda yra auganti. Taip, „Rytas“ – tradicijos, bet mes norime augti.

Kol kas „Wolves“ organizacija man palieka labai gerą įspūdį. Viskas suteikta itin profesionaliai, telieka dirbti ir įgyvendinti užsibrėžtus tikslus. Nežinau, kaip kituose klubuose, bet linkėčiau, kad tokia organizacija Lietuvoje būtų visur. Lygis nuo to pakiltų“, – kalbėjo K. Kemzūra.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją