„Tikrai nenusipelnėme pergalės – tai aiškiau negu aišku“, – pareiškė titulą ginančios sostinės ekipos strategas.

Jo auklėtiniai daugiau nebeturi teisės klysti, kadangi Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijoje iki trijų pergalių atsilieka jau 1-2.

Anot G. Žibėno, tik 3 rezultatyvius perdavimus iki pertraukos atlikusi komanda prastokai dalinosi kamuoliu ir pernelyg kliovėsi individualiais veiksmais. Vis dėlto „Rytą“ nugramzdinusiu akmeniu tapo 8 klaidos trečiame kėlinyje.

„Šioje arenoje rungtynių baigtį labai dažnai lemia atskiros atkarpos. Per vieną iš jų mes nebuvome vieningi, klydome smulkmenose, ir paskui jau buvo sudėtinga sugrįžti.

Žinojome, kad šįkart sulauksime daugiau kontakto, supratome, kaip varžovai įveikinės užtvaras. Negalime tiesiog verkti prie teisėjų, kurie iš tiesų dirbo nuostabiai. Žaidžiame prieš žiauriai gerą komandą, ir tikrai pasitaikys prastesnių atkarpų. Tokiais atvejais turime išlikti kartu, nekovoti su kažkokiais demonais, o rūpintis tik kita ataka, pamirštant, kas įvyko.

Reikia pripažinti, kad kietesnė „Žalgirio“ gynyba išmušė mus iš ritmo, o kai taip dažnai klysti, baigtis – aiški. Taip pat nepasiteisino ir mūsų gynybos rizikos, nes „Žalgiris“ gerai pataikė iš toli“, – analizavo „Ryto“ vairininkas.

Delfi paklaustas, ar prieš tai suveikusį gynybos planą dabar būtų logiška mesti į šiukšlių dėžę, 39-erių specialistas teigė, kad schemos bus perbraižomos, nors taktikos reikšmė serijai artėjant link kulminacijos menksta.

„Tikrai matau prasmės kai ką pakoreguoti, pataisymų bus. Mūsų darbas – sukurti komandai kuo patogesnę padėtį. Bet, aišku, kažkuo labai smarkiai nenustebinsime, ypač kai vieni kitus šitaip gerai pažįstame. Kuo giliau leidžiamės į finalo seriją, tuo labiau išryškėja charakteriai, o ne taktiniai ėjimai“, – svarstė G. Žibėnas.

Apibendrindamas jis patikino, kad „Rytas“ ketvirtadienį gins namų sienas iki paskutinio atokvėpio.

„Mes nieko nepralaimėjome, kova dar atvira, stengsimės sugrįžti čia, į Kauną. Šį sezoną ne kartą buvome atsidūrę sunkioje padėtyje, bet dažnai iš jos išlipdavome. Todėl tikiu savo komanda – toliau ginsime titulą“, – žadėjo G. Žibėnas.

Rungtynes Nemuno saloje stebėjo 11,5 tūkst. žiūrovų, tarp jų – ir buvę žalgiriečiai Brockas Motumas bei Šarūnas Vasiliauskas, o taip pat daugiau nei pusė tūkstančio svečių aistruolių.

Primename, kad seriją praėjusią savaitę pergalingai pradėjo žalgiriečiai (108:93), bet „Rytas“ netrukus pasiekė revanšą (94:71). Abi ekipos apgynė namų sienas.

Ketvirtosios ir galbūt lemiamos serijos rungtynės ketvirtadienį vyks Vilniuje.

Nuo nepriklausomybės atkūrimo „Žalgiris“ šalies čempionu yra tapęs 26 kartus, „Rytas“ laimėjo šešis titulus. Pernai kauniečiams pirmąsyk neiškopus į finalą, jame su sostinės atstovais varžėsi Panevėžio „Lietkabelis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją