Vilniečiai F grupėje pralaimėjo Sankt Peterburgo „Zenit“ (96:98) ir Miuncheno „Bayern“ (68:81), o Turino „Fiat“ savo sąskaitoje turi pergalę (90:76 įveikė „Bayern“) ir pralaimėjimą (84:95 nusileido „Zenit“).

Pirmasis namie patirtas pralaimėjimas iki šiol neduoda ramybės R. Kurtinaičiui – tąsyk galimybę rengti lemiamą ataką turėję vilniečiai vaikiškai suklydo grąžindami kamuolį iš už šoninės linijos.
„Iki šiol negaliu nusiraminti, dabar viskas galėjo būti kitaip“, – neslepia R. Kurtinaitis.

Komentuodamas situaciją turnyro lentelėje R. Kurtinaitis neabejoja, kad dar vienas pralaimėjimas prie sienos priremtai Vilniaus komandai būtų lemtingas: „Tikiuosi, kad sužaisime maksimaliai gerai, nes trauktis nebėra kur“.

– Kaip vertinate situaciją, kad kone būsimų Europos taurės rungtynių išvakarėse atleistas „Fiat“ vyriausiasis treneris Luca Banchi? – Krepsinis.lt paklausė R. Kurtinaitį.

– Šiuo metu mes labiau rūpinamės savo komanda ir aš nelabai žiūriu, ar kitoje komandoje kažkas susižeidė, ar nekokios rungtynės, ar pasikeitė treneriai, ar kažkas dar.

Mane domina savos komandos galimybės, savi žaidėjai, ir aš norėčiau, bent jau tikiuosi, kad šį sezoną mums daugiau padės „antrieji numeriai“ – snaiperiai, iš kurių prieš sezoną tikėjomės daugiau tritaškių ir racionalesnio žaidimo.

Klubo finansinė situacija yra gera, ir jeigu reiktų, tai manau įmanoma įsigyti žaidėją. Be to, turime vieno užsieniečio limitą. Prieš sezoną visi peikė, kad jų turime per daug, o dabar turbūt turime mažiausiai iš visų lietuviškų komandų. Bet vėlgi, nesinori kažko pirkti vien tik tam, kad pirkti.
Rimas Kurtinaitis

Mane patį labiau neramina, kaip sužaisime patys. O dėl varžovų nežinau, ar trenerių kaita šiuo metu yra gerai: kartais tai padeda, o kartais ne.

Nežinau, dėl kokių priežasčių tai įvyko, nes komanda žaidė tikrai labai gerai, yra neblogai sukomplektuota. Jie neturi lygiaverčių 12 žaidėjų, bet 8 krepšininkai žaidžia labai gerai.

Na, bet klubo vadovybė matyt žino vidines problemas ir sprendžia jas, kaip išmano. O mane labiau domina mūsų komanda. Tikiuosi, kad sužaisime maksimaliai gerai, nes trauktis nebėra kur.

– Saša Vujačičius pastaruoju metu demonstruoja gerą sportinę formą. Ar jis – vienas iš Turino ekipos lyderių?

– Jis vienas iš lyderių, turi komandoje žalią šviesą ir meta beveik bet kada, jeigu gera diena. Na, dabar jis tritaškius meta gal 30 proc. taiklumu, tai nėra labai geras taiklumas, bet būna dienų, kai jis gali pataikyti ir 5 ar 7 tolimus metimus.

Mūsų pirmas uždavinys – neleisti jam to padaryti. Bet komandoje varžovai turi ir dar pavojingesnių žmonių. Įžaidėjas Diante Garrettas gali sužaisti ir sau, ir komandai. Komanda greita, mačiau keletą rungtynių, bus labai nelengva.

– „Lietuvos rytui“ tai bus rungtynės „gyvenk arba mirk“?

– Taip, pralaimėjus būtų labai sudėtinga. Grįžtu vis prie to paties. Niekaip negaliu nusiraminti dėl to pralaimėjimo, namie patirto žaidžiant su „Zenit“. Pergalė tose rungtynėse būtų iš esmės pakeitusi situaciją, bet ko negali pakeisti, nereikia ir prisiminti. Reikia žiūrėti į priekį. Šios rungtynės mums yra finalas, ir, jeigu norime žaisti atkrintamosiose – o mes norime – privalome laimėti. O kaip pavyks, bus matyti.

– Kokius savo auklėtinių privalumus matote būsimose rungtynėse Turine?

– Norėtume geriau sužaisti gynyboje. Trūksta tritaškių, kuriuos mes iš anksto kaip ir planavome komplektuodami komandą. Geresnio pataikymo atveju automatiškai pagerėja ir gynyba. Gal tai išskirčiau. Bet aišku, kova dėl atšokusių kamuolių labai svarbu. Jeigu mums pavyktų ją laimėti, numuštume ir varžovų greitą puolimą, susikurtume progų sau.

– Ar artimiausiu metu neplanuojate pastiprinimo komandoje?

– Klubo finansinė situacija yra gera, ir jeigu reiktų, tai manau įmanoma įsigyti žaidėją. Be to, turime vieno užsieniečio limitą. Prieš sezoną visi peikė, kad jų turime per daug, o dabar turbūt turime mažiausiai iš visų lietuviškų komandų. Bet vėlgi, nesinori kažko pirkti vien tik tam, kad pirkti. Jeigu papultų visavertis žaidėjas... mes netgi nežinome, ar mums reikia antros, ar ketvirtos pozicijos žaidėjo. Yra įvairių nuomonių, bet šiuo metu tai nėra prioritetinis klausimas.

– Kaip jaučiasi Martynas Echodas?

– Geriau, pirmadienį treniravosi. Dar, aišku, ne visą treniruotę, bet tikimės, kad jis galės žaisti visa jėga, nes šiuo metu yra vienas iš svarbiausių komandos krepšininkų.

Europos taurės rungtynės „Fiat“ – „Lietuvos rytas“ vyks trečiadienį 21.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)