Rusų „Gazprom“ kompanijos remiamas klubas pasirašė sezono trukmės sutartį su vienu iš pajėgiausių Europoje paskutiniais metais žaidusių vidurio puolėjų – meksikiečiu Gustavo Ayonu.

Atvykęs iš NBA lygos, 2014-2019 m. G. Ayonas rungtyniavo Madrido „Real“ komandoje, su kuria du kartus laimėjo Eurolygą, keturis kartus tapo Ispanijos čempionu.

34-erių metų 208 cm ūgio vidurio puolėjas praėjusį sezoną Eurolygoje per rungtynes vidutiniškai rinko po 14,5 naudingumo balo, pelnė po 8,3 taško ir atkovojo po 2,9 kamuolio.

„Derybos buvo pakankamai ilgos ir nelengvos. Aš džiaugiuosi, kad galų gale Gustavo priėmė pasiūlymą ir savo karjerą tęs Sankt Peterburge. Manau, niekas neturi abejonių, kad mūsų debiutiniam sezonui Eurolygoje komandai reikėjo būtent tokio žaidėjo. Stiprinamės ir norime būti konkurencingi“, – kalbėjo klubo generalinis direktorius Aleksandras Cerkovnas.

Sankt Peterburgo „Zenit“ šią vasarą gavo vardinį Eurolygos kvietimą. Komandą ir toliau treniruos anksčiau ir Kauno „Žalgiriui“ vadovavęs katalonas Joanas Plaza.

Dabartinė „Zenit“ sudėtis:

Gynėjai:
Austinas Hollinsas, Andrew Albicy, Alexas Renfore, Dmitrijus Chvostovas, Konstantinas Ševčiukas, Jevgenijus Voronovas;

Puolėjai:
Timas Abromaitis, Mateuszas Ponitka, Andrejus Zubkovas, Vladislavas Truškinas;

Vidurio puolėjai: Gustavo Ayonas, Coltonas Iversonas, Antonas Puškovas, Sergejus Balašovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)