Nuo pirmų rungtynių minučių iniciatyvą į savo rankas čiupę Rusijos ekipos krepšininkai vienu metu triuškino varžovus, gana įtikinamai pirmavo ir ketvirtojo kėlinio pradžioje (58:47), tačiau pagrindiniam mačo laikui artėjant prie pabaigos vos neprisižaidė.

„Maccabi” agresyviai mažino atsilikimą, kol likus 17 min. „Zenit” žaidėjai šiurkščiai suklydo perduodami kamuolį, o svečius pirmą kartą rungtynėse dėjimu į priekį išvedė Derrickas Williamsas (70:71).


Visgi po Xavi Pascualio minutės pertraukėlės „Zenit“ persvarą tritaškiu vėl sugrąžino Billy Baronas, o paskutinėje „Maccabi“ atakoje kamuolį savo rankose perlaikė Scottie Wilbekinas, nepataikęs sudėtingo dvitaškio.

Taigi, vienintelį kartą rungtynėse pirmavusi „Maccabi“ komanda priekyje išbuvo vos 8 sek.

Artūras Gudaitis „Zenit“ gretose žaidė 25 min., per kurias pelnė 10 taškų (5/6 dvit.), atkovojo 3 kamuolius ir surinko 12 efektyvumo balų. Mačo pabaigoje lietuviui sunkiai sekėsi apsiginti nuo „Maccabi“ galiūno Jaleno Reynoldso atakų po krepšiu.

Mindaugas Kuzminskas per 13 min. taškų nepelnė, prametęs visus tris metimus iš žaidimo jis atkovojo 3 kamuolius.

Rezultatyviausias tarp nugalėtojų buvo 14 taškų surinkęs Alexas Poythressas, 12 pridėjo B. Baronas.

„Maccabi“ minėtasis J. Reynoldsas pelnė 24 taškus (10/16 dvit.), atkovojo 11 kamuolių ir surinko 28 efektyvumo balus. 14 taškų pridėjo D. Williamsas, 8 – S. Wilbekinas.

Įdomu, kad pralaimėjusi „Maccabi“ komanda pagal bendrą efektyvumo koeficientą pranoko varžovus 88-67. Tai lėmė geresnė kova dėl atšokusių kamuolių, didesnis rezultatyvių perdavimų skaičius ir geresnis dvitaškių pataikymas, tačiau koją svečiams kišo dažnos klaidos (19-9).

Tuo metu kitose rungtynėse Miunchene vietos „Bayern“ (7/10) nepasinaudojo proga ir gana netikėtai nusileido be grupelės žaidėjų atvykusiai Vitorijos „Baskonia“ (6/11) ekipai – 76:81 (13:25, 29:21, 13:21, 21:14).

Baskai, kurių gretose, kaip pranešama, dėl gripo diagnozės nežaidė Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis, iškovojo pergalę Miuncheno arenoje, kurioje nebuvo žiūrovų – jie į rungtynes neįleidžiami dėl COVID-19 ribojimų Vokietijoje.

Į priekį „Baskonia“ ekipą tempė amerikiečiai – rezultatyviausias karjeros Eurolygoje rungtynes sužaidęs Wade'as Baldwinas pelnė 30 taškų (6 atk. kam., 33 naud. bal.), Matthew Costello pridėjo 23 taškus ir 9 atkovotus kamuolius.

„Bayern“ ekipoje prastai sužaidė kai kurie lyderiai, o rezultatyviausias buvo KC Riversas su 16 taškų. Po 12 taškų pridėjo Deshaunas Thomasas ir Vladimiras Lučičius (14 atk. kam., 27 naud. bal.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)