O pasakyti po tokios į trilerį panašios pergalės rungtynių herojus Andrew Albicy tikrai turėjo ką: „Jausmas nuostabus. Pastaruoju metu buvo daug pokyčių, atėjo naujas treneris ir pasikeitė visa sistema. „Žalgiris“ – puiki komanda ir ją įveikti labai malonu. Tikiuosi, kad tai mums duos energijos ir motyvacijos kitose rungtynėse. Tai mums pravers, nes reikia gerinti savo poziciją Vieningoje lygoje“.

28-ojo Eurolygos turo rungtynėse ketvirtadienį ketvirtadalį „Sibur“ arenos užėmė triukšmingi „Žalgirio“ fanai – favoritas čia buvo akivaizdus.

„Lietuvos čempionai prieš dvi dienas nepaliko jokių vilčių Maskvos srities „Chimki“ ir į Sankt Peterburgą atvyko eilinės pergalės prieš kitą Rusijos klubą. „Zenit“ užima paskutinę vietą turnyrinėje lentelėje ir neturi jokių teorinių šansų patekti į atkrintamąsias varžybas“, – rašo sovsport.ru

Esu laimingas, kad pavyko laimėti. Žaidėme prieš komandą, kuri šiuo metu demonstruoja savo geriausią krepšinį. Jie žaidžia su energija, jų taktika – viena geriausių Europoje. Mums pavyko parodyti charakterį ir puolime, ir gynyboje. Atkūrėme intrigą ir žingsnis po žingsnio parodėme, kad esame to verti.
Xavi Pascualis

Ir tęsia: „Po įspūdingos pradžios Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai antrame ketvirtyje vienu metu tik padidino savo persvarą. „Žalgiris“ žaidė greitai, o šeimininkai, atrodo, visą laiką atsiliko žingsniu. „Didelis“ Jockas Landale'as po susikeitimo ginamaisiais siautėjo po krepšiais, o Coltonas Iversonas ir Gustavo Ayono tarsi nematė „australų uolos“ – nespėjo padėti gynėjams“.

Vis dėlto „Zenit“ sugebėjo ištirpdyti skirtumą ir, prisisegę pasitikėjimo sparnus, sėkmingai žaidė ir per pratęsimą.

Svečiams nepadėjo titaniškos J. Landale'o pastangos – C. Iversono, Austino Hollinso ir spindėjusio A. Albicy dviejų taiklių baudų metimų dėka likus žaisti 2,8 sek. Sankt Peterburgo komanda buvo priekyje 76:75. Desperatiškas KC Riverso tritaškis paskutinę sekundę tikslo nepasiekė.

„Po to net nuolat aktyvus Š. Jasikevičius niūriai žvelgė į aikštės parketą, suvokdamas, kad rungtynės vis dėlto pralaimėtos“, – rašo sovsport.ru. Aikštės šeimininkai leido varžovams pelnyti 27 taškus per pirmą kėlinį, tačiau per likusias 30 minučių Lietuvos čempionai sukrapštė tik 39 taškus.

Jei žalgiriečiai sugebėjo „uždaryti“ Maskvos CSKA komandai 28 taškus suvertusį A. Hollinsą, tai visus Lietuvos čempionų planus netikėtai sugriovė A. Albicy.

Prancūzas pagerino savo rezultatyvumo rekordą (19 taškų) pataikydamas 5 iš 7 tritaškių. Po tokio skaudaus antausio išvykoje ir kauniečių vidurio puolėjo J. Landale'o geriausias pasirodymas Eurolygoje nublanko.

Visus 8 dvitaškius, abu tritaškius ir 5 iš 6 baudų pataikęs australas pagerino savo rezultatyvumo rekordą (27) ir pakartojo savo geriausią pasirodymą pagal naudingumo balus (30). Tačiau to laimėjimui nepakako. O „Zenit“ šventė pirmą pergalę su naujuoju treneriu Xavi Pascualiu.

„Esu laimingas, kad pavyko nugalėti. Žaidėme prieš komandą, kuri šiuo metu demonstruoja savo geriausią krepšinį, – po dvikovos kalbėjo X. Pascualis. – Jie žaidžia su energija, jų taktika – viena geriausių Europoje.

Rungtynių pradžioje turėjome problemų su taiklumu, varžovai mus itin kibiai dengė ir atakos užsitęsdavo. Mus tai nustebino, nors tam ruošėmės. Tačiau mums pavyko parodyti charakterį ir puolime, ir gynyboje. Atkūrėme intrigą ir žingsnis po žingsnio parodėme, kad esame verti pergalės. Turime toliau tobulėti“.

Kaip pažymi leidinys sovsport.ru, vos atėjus treneriui X. Pascualiui, „Zenit“ komandos žaidimo paveikslas ėmė keistis: „Jei ne chroniškos klaidos, tas pokytis anksčiau ar vėliau turi atnešti sėkmę“.

Kitą savaitę, kovo 13 dieną, „Zenit“ svečiuose žais su Vilerbano ASVEL, o „Žalgirio“ laukia išvyka į Barseloną. Būtent su „Barcelona“ 2003 metais tuomet dar kaip žaidėjas Š. Jasikevičius laimėjo pirmąjį iš savo keturių Eurolygos titulų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)