Lapkritį be pergalių Eurolygoje likę Martino Schillerio auklėtiniai patyrė jau penktąjį pralaimėjimą iš eilės, tačiau buvę Kauno ekipos snaiperiai tvirtino, jog „Zenit“ ekipa pergalę Lietuvoje pasiekė žaisdama bene geriausią savo žaidimą.

„Manau, kad tobulai išpildėme savo planą tiek gynyboje, tiek puolime. Kiekvienas ant parketo pasirodęs „Zenit“ žaidėjas įnešė savo indėlį atlikdamas labai gerą darbą. Kai žaidžiame taip, esame labai gera komanda“, – sakė K. Pangosas, pasidžiaugęs ir savo individualiu pasirodymu.

„Man sekėsi neblogai. Atsilaisvinau metimams pats ir stengiausi duoti kamuolį tiems, kurie galėjo pataikyti. Bendraklubiai savo metimus sumetė, o tai mano darbą palengvina“, – kalbėjo 27-erių kanadietis, ketvirtadienį per 26 minutes pelnęs 13 taškų (2/2 dvit., 3/4 trit.) ir atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus.


K.C. Riversas žaisdamas prieš buvusią komandą buvo kiek kuklesnis – per 18 minučių įmetė 6 taškus (0/1 dvit., 2/4 trit., 0/1 baud.), perėmė kamuolį ir atliko rezultatyvų perdavimą. 33-ejų amerikiečio pozityvumą ribojo ir „Zenit“ žaidimas mačo pabaigoje, kai svečiai išbarstė 25 taškų persvarą ir turėjo tenkintis pergale vienženkliu skirtumu.

Kevinas Pangosas ir K.C. Riversas rungtynėse su "Žalgiriu"

„Gerai išpildėme planą, sėkmingai vykdėme savo užduotis gynyboje. Ketvirtajame kėlinyje turėjome problemų ir nesugebėjome išsaugoti dviženklio pranašumo. Reikia tęsti darbus ir išmokti taškų nebarstyti. Tie taškai gali būti svarbūs sezono gale“, – sakė praėjusį sezoną „Žalgirio“ garbę gynęs atletas.

Abu buvę žalgiriečiai sutiko, jog sugrįžimas į „Žalgirio“ areną buvo gana nuviliantis dėl neįprastos atmosferos. Kauno ekipos sirgalių pasiilgusiems krepšininkams beliko pasidžiaugti galimybe sutikti buvusius bendraklubius.

„Tuščioje salėje žaisti nesmagu. Atvykus į Kauną norisi išvysti sirgalius ir pajausti jų kuriamą atmosferą. Juk fanai čia – vieni geriausių pasaulyje. Gaila, jog tenka žaisti be jų, bet grįžti į Kauną ir pamatyti kelis pažįstamus veidus buvo puiku. Mėgaujuosi tokiu šansu, nes mano prisiminimai iš čia yra puikūs“, – sakė K. Pangosas.

„Sugrįžimas karčiai saldus. Arenoje nėra sirgalių, todėl patirtis čia dabar kitokia. Nėra tos ypatingos atmosferos, bet žinoma, grįžti į Kauną ir būti šioje arenoje yra smagu. Išvykęs labiausiai ilgiuosi būtent „Žalgirio“ sirgalių. Praėjusio sezono mačuose atmosfera čia buvo įspūdinga ir suteikianti daug energijos“, – prisiminė K.C. Riversas.

Pažymėtina, kad namų rungtynėse Sankt Peterburgo ekipa turi tam tikrą sirgalių palaikymą. Nepaisant koronaviruso pandemijos, Rusijoje į sales įleidžiamas tam tikras žiūrovų skaičius.


Paklaustas apie pasiilgtus bendraklubius, veteranas teigė, jog Sankt Peterburgo klube norėtų pamatyti savo tautietį Thomasą Walkupą.

„Jei galėčiau, pasikviesčiau į „Zenit“ komandą Thomasą Walkupą. Man jis labai patinka, jis mano vyrukas. Žaviuosi jo tvirtumu ir žaidimo stiliumi. Tai vyrukas, su kuriuo žaisti Kaune man patiko labiausiai“, – sakė K.C. Riversas, kuris grįžęs į Kauną atsiėmė ir pernai laimėtą LKL čempiono žiedą.

„Dar vienas sezonas – dar vienas titulas. Tai kažkas, ką atsiminsiu. Pasidėsiu tai į savo trofėjų kolekciją – tai yra dalis to, kas aš esu“, – teigė krepšininkas, per savo karjerą laimėjęs ir Eurolygą, Adrijos bei Serbijos lygas, po dukart – Ispanijos ir Graikijos čempionatus bei taures. Taip pat – Ispanijos supertaurę ir Karaliaus Mindaugo taurę.

K. Pangoso trofėjų kolekcija – kiek kuklesnė. Kanados rinktinės žaidėjas beveik visus savo titulus susirinko būtent žaisdamas Kaune 2016-2018 metais. Istoriniame 2017-2018 metų sezone „Žalgirį“ į Eurolygos finalo ketvertą vedęs įžaidėjas tiki, kad jo buvusiai komandai viskas bus gerai ir šiemet.

„Šiemet „Žalgiris“ yra tikrai gera komanda. Ji turi daug talento kiekvienoje pozicijoje. „Žalgiris“ žaidžia labai kietai, o kai taip žaidžia talentingi vyrukai, puikiai sutariantys tarpusavyje, komanda tikrai yra solidi. Neabejoju, kad šiemet „Žalgiriui“ viskas bus gerai“, – sakė K. Pangosas.

Vienas „Zenit“ lyderių mano, kad viskas bus gerai ir jam pačiam. Praėjusį sezoną dėl traumos beveik nežaidęs K. Pangosas nesigaili dėl to, jog „Barceloną“ turėjo palikti tuomet, kai katalonų vairą perėmė Šarūnas Jasikevičius. Jam už laikus Kaune dėkingas kanadietis ne blogiau jaučiasi ir būdamas Xavi Pascualio auklėtiniu.

„Nesigailiu. Žaisdamas pas Šarą turėjau gerą laiką, užmezgiau su juo artimą ryšį. Dabar Šaras Barselonoje atlieka puikų darbą, o aš tiesiog pajaučiau, kad turiu gerą galimybę „Zenit“ klube. Xavi Pascualis taip pat yra puikus treneris, turime gerą sudėtį ir kol kas tikrai tuo mėgaujuosi bei nesigailiu dėl nieko.“

Kevinas Pangosas ir K.C. Riversas Eurolygoje

Šį sezoną Eurolygoje K. Pangosas per rungtynes vidutiniškai įmeta po 9,9 taško, atlieka po 6,9 rezultatyvaus perdavimo bei atkovoja po 2,3 atšokusio kamuolio.

K.C. Riversas per Eurolygos susitikimą vidutiniškai pelno po 6,1 taško bei sugriebia po 2,1 atšokusio kamuolio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)