Praėjusi vasara gynėjui buvo ypatinga – jis atstovaudamas Lietuvos nacionalinei rinktinei vyko į Europos čempionatą, kur lietuviai grūmėsi su eile geriausių žemyno ekipų – Slovėnija, Prancūzija, Vokietija, Ispanija.

„Įspūdžiai tikrai patys geriausi. Asmeniškai tai yra fantastiška patirtis. Aišku, labai gaila, kad tas čempionatas mums baigėsi taip, kaip jis baigėsi, bet apskritai tą pusantro mėnesio, kurį praleidau pasiruošimo stovykloje, draugiškose rungtynėse, pačiame čempionate, vertinčiau teigiamai. Būti tarp tokių žaidėjų, matyti viską iš arti buvo kažkas fantastiško. Treniruotėse ir visur pamatai, koks yra kontakto lygis, pačių žaidėjų lygis. Atnešė daug naudos ir pasitikėjimo. Aišku, negrojau pirmais smuikais, buvau pagalbinis žaidėjas. Kiek išeidavau, stengdavausi atiduoti visą save ir viskas labai patiko“, – pasakojo K. Žemaitis.

Kalbėdamas apie galimas legionieriaus karjeros stoteles 26-erių metų žaidėjas išskyrė ACB čempionatą, kuriame vos neatsidūrė praėjusį tarpsezonį.

„Į akis iš karto krenta Ispanija. Tai stipriausias vietinis čempionatas. Ten būti jau yra labai geras pasiekimas. Tikrai nespjaunu į užsienį, noriu kažkada save išbandyti. Jau vasarą buvau viena koja Saragosos klube, bet gavosi, kad „Wolves“ sąlygos pasirodė geresnis variantas ir nusprendžiau likti Lietuvoje. Bet jei ateityje atsiras kažkokie geri pasiūlymai, tikrai nespjaunu. Iš šalių gerai atrodo Ispanija, Italijoje irgi būtų smagu, ta pati Vokietija. Trys šalys, kuriose norėtųsi save išbandyti kažkada“, – elitines Europos lygas vardino įžaidėjas.

Paprašytas išskirti labiausiai įsiminusius filmus krepšinio tematika, K. Žemaitis išskyrė net kelias kino juostas.

„Kosminis krepšinis“. Sakė, kad „Hustle“ (liet. „Kelias į NBA“) labai geras. Dar pats nespėjau pasižiūrėti, bet visi labai rekomendavo. Iš matytų „Kosminis krepšinis“ yra klasika arba „Coach Carter“ (liet. „Treneris Karteris“). Neseniai pasižiūrėjau, nebuvau matęs. Paliko gerą įspūdį, šiuos filmus būtų verta pažiūrėti kiekvienam krepšinio fanui“, – savo rekomendacijas pateikė K. Žemaitis.