Praėjusį lapkritį namuose „Žalgiris“ berlyniečiams pralaimėjo 71:79, ir J. Zdovcas tuomet pirmąsyk atvirai prabilo apie jo netenkinančią komandos komplektaciją – slovėnui atrodė, kad turimi žaidėjai tiesiog negali pakankamai agresyviai žaisti gynyboje ir puolime.

Prabėgus keturiems mėnesiams prieš atsakomąją dvikovą Vokietijos sostinėje 55-erių specialistas – jau nusiteikęs optimistiškiau.

Kalbėdamas apie būsimas rungtynes, J. Zdovcas išskyrė varžovų taiklumą atakuojant iš įvairių distancijų, mobilumą ir nepamainomą kūrėją sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje Luke'ą Sikmą.

Vis dėlto treneris iš Slovėnijos mano, kad kontrargumentų gali rasti ir „Žalgiris“

„ALBA nėra labai fiziška komanda, galbūt tai yra vienas pranašumas, kurį turime. Pastaruoju metu įgavome pasitikėjimo, įgavome gerą ritmą puolime. Turėsime būti kantrūs ir žaisti iki laisvo metimo. Tačiau pagrindinis dėmesys vis tiek turi būti skirtas gynybai“, – sakė kauniečių vairininkas.

Tiesa, jis pripažįsta, jog įtakos gali turėti ir faktas, jog ALBA žaidėjus mažiau kamuos nuovargis – vokiečiai, kitaip nei „Žalgiris“, šią savaitę Eurolygoje žaidžia tik vieną mačą.

Tuo metu ALBA stovykla svečius pasitinka pasiilgusi buvusio savo kapitono Nielso Giffey.

Būtent jo nuotrauka pirkti bilietus į rungtynes viliojami Berlyno klubo aistruoliai, jam daugiausiai dėmesio skyrė ir komandos atstovai.

„Dėl Nielso šios rungtynės mums bus ypatingos. Esu tikras, kad mūsų sirgaliai jį pasitiks taip, kaip dera“, – buvusio komandos draugo laukė L. Sikma.

„Kaip ir visi klube, nekantrauju pamatyti Nielsą, su kuriuo dirbau ketverius metus. Kalbant apie rungtynes, tikimės susidurti su savimi pasitikinčiu bei energijos kupinu varžovu. „Žalgiris“ pastaruoju metu žaidžia tikrai gerai, bet ir mes turėjome užtektinai laiko, kad atsipūstume bei pasiruoštume šiai kovai“, – kalbėjo ALBA treneris iš Ispanijos Israelis Gonzalezas.

Praėjusią vasarą į Kauną persikėlęs N. Giffey gimtajame mieste rungtyniavo visą ligtolinę profesionalo karjerą – septynerius metus.

Berlynas puikiai pažįstamas ir Tyleriui Cavanaugh, kuris ALBA marškinėlius vilkėjo 2019-2020 metais bei tapo Vokietijos čempionu.

Per visą istoriją tarpusavyje „Žalgiris“ ir ALBA buvo susidūrę 11 kartų, kauniečių sąskaitoje – 6 pergalės.

Rungtynės Berlyne ketvirtadienį prasidės 21 val. Lietuvos laiku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją