Pablo Laso kariauna nusvilo tik Kazanėje, nusileidusi UNIKS 58:65, bei Pirėjuje spalio pradžioje (68:74). Su 6-iomis pergalėmis „Real“ turnyro lentelėje su dar 4-iais klubais dalijasi 2-6 vietomis bei nusileidžia tik Milano „Olimpia“, kuri turi viena pergale daugiau.

Tuo metu „Žalgiris“ stringa ne tik Eurolygoje, bet ir vietiniame fronte, praėjusį savaitgalį nusileido principiniam varžovui Vilniaus „Rytui“.

Kauno ekipos strategas Jure Zdovcas iš komandos tikisi kovingumo ir energijos Madride. Tą ekipos vedlys jau išvydo šią savaitę treniruotėse: komanda tinkamai sureagavo po nesėkmės vietiniame fronte ir pokalbių su sirgaliais.

„Real“ yra „Real“, visi žinome, tai labai gera komanda, savo gretose turinti aibę gerų žaidėjų. Kokybė, dydis, strategas, kuris ekipą treniruoja daugelį metų – visa tai tinka „Real“ komandai.

Šiame sezone jie sustiprėjo, gerai skaito žaidimą bei turi ginklų visose pozicijose“, – prieš kelionę į Ispanijos sostinę spaudos konferencijoje kalbėjo J. Zdovcas.

– Kokius „Žalgirio“ pranašumus įžvelgiate kovoje prieš „Real“?, – spaudos konferencijoje buvo paklaustas J. Zdovcas.

– Paprastai apie tokius dalykus nemėgstu kalbėti nepasiruošęs. Žinoma, yra vietų, kur galime varžovus užklupti, bet šią informaciją pasilaikysiu sau.

Kita vertus, jokio skirtumo, prieš ką kovojame, turime būti pasiruošę ir padarę išvadas iš savo klaidų.

Puolime turime labiau žaisti kaip komanda, neužlaikyti kamuolio, dažniau veržtis. Prieš „Rytą“ nesurasdavome laisvų komandos draugų ir tai buvo viena didžiausių problemų puolime.

Žaidimo skaitymas nėra geras, bet tai susiję, o gynyboje mes turime toliau dirbti. Gerai padirbėjome šią savaitę treniruotėse ir tikiuosi, jog progresą išvysime šiame mače.

– Ar po sekmadienio rungtynių išvydote kitokias auklėtinių pastangas treniruotėse?

– Taip, žinoma. Žaidėjai suvokė, jog net ir turint sunkų tvarkaraštį bei kitas problemas, turime sunkiai dirbti.

Kaip jau minėjau, treniruotėse vyravo geresnė atmosfera, bet tai privalome perkelti į dvikovą Madride, nors tai nebus lengva užduotis.

– Kaip vertinate komandos naujokų progresą?

– Jiems vis dar reikia laiko, jie tobulėja ir tuo esu labai patenkintas. Visgi, kaip ir visa komanda, jie perskuba, kartais krepšinyje reikia daugiau kantrybės. Turime sulaukti progos lengviems taškams, kartais per daug skubame, tai yra didelė problema.

Turėjome keturias geras treniruotes, daug žaidėme daug 5 prieš 5, to negalėjome daryti anksčiau.

Dabar galima matyti žingsnį į priekį. Žaidėjai pradėjo daugiau kalbėtis tarpusavyje, vienas kitam padėti ir tai yra gerai.

Madride svečiams nepadės traumas besigydantys Paulius Jankūnas ir Joffrey Lauvergne'as.

Penktadienio akistatos Madride pradžia – 21.45 val.

„Žalgiris“ Madride yra laimėjęs tik kartą: 2018/19 sezone paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse (93:86). Ši pergalė atvėrė „Žalgiriui“ duris į Eurolygos atkrintamąsias.

Iš viso klubai Eurolygoje susitiko 24 kartus, iš jų tik tris kartus pergale džiaugėsi „Žalgiris“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)