Paskutinę rugsėjo savaitę prie komandos prisijungusį A. Liachovičių dažnai bus galima išvysti arti žalgiriečių – jis ne tik nuolat bus pasiekiamas komandos atstovams, bet ir pats viską stebės iš arti bei keliaus kartu su komanda.

Patyręs specialistas iki šiol daugiausiai dirbo su individualiais sportininkais, o jo konsultuoti atletai yra laimėję tiek Europos, tiek pasaulio čempionatų medalius.

Nuo 2015-ųjų su Lietuvos olimpiečiais ir įvairiomis rinktinėmis besidarbuojantis A. Liachovičius vasarą kartu su Lietuvos delegacija dalyvavo ir Tokijo olimpinėse žaidynėse.

40 minučių trukusiame pokalbyje tinklalaidės vedėjas Rytis Kazlauskas kartu su pašnekovu panagrinėjo sporto psichologijos principus, „Žalgirio“ organizacijos naujoko darbo metodus ir ieškojo atsakymų į įvairius kitus klausimus.

Vienas iš tokių klausimų – kaip sportininkai COVID-19 pandemijos metu reagavo į tuščias arenas, kokią to įtaką jie jautė ir kaip su tuo susitvarkė?

„Žmonės yra skirtingi. Vieniems yra reikalingas arenos gaudesys, spaudimas arba palaikymas, o kitiems yra atvirkščiai. Jiems žymiai geriau, kai viso to nėra ir jie gali susikaupti, būti labiau su savimi.

Visi jie susidūrė su šia situacija, kurioje vieni laimėjo, kiti pralaimėjo“, – tinklalaidėje pasakojo psichologas.

Vienas svarbiausių dalykų krepšinio komandoje – gera atmosfera jos viduje, stiprus kolektyvas ir taip vadinama stipri rūbinė. Kaip į tai žvelgiama iš sporto psichologijos pusės?

„Jeigu tai yra tikrai stipri rūbinė ir stipri komanda – galime lengviau priimti iššūkius ir juos spręsti. Jei ši grandis silpnesnė, tada vietoje to, kad ieškotume sprendimų, pradėsime vieni kitus kaltinti, gintis.

Tai parodytų komandos silpnumą ir galimybę subyrėti. Tie, kurie yra buvę stiprioje rūbinėje, supranta, ką tai reiškia ir kiek daug energijos tai duoda“, – svarstė specialistas.

Andrius Liachovičius
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)