Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai šią savaitę sužais trejas rungtynes. Dvejas iš jų – Eurolygos turnyre, vienas – LKL čempionate.

Pirmasis išbandymas jau trečiadienio vakarą „Žalgirio“ laukia Rusijos sostinėje Maskvoje. Kauniečiai išvykoje ginklus surems su Rusijos čempione CSKA komanda.

Ir jei „Žalgiris“ Maskvoje neatsilaikys prieš CSKA puolimo mašiną, o penktadienį namuose patirs penktą pralaimėjimą iš eilės, „Chimki“ ekipa per vieną savaitę iš dugno ne tik šoktels į turnyro lentelės viduriuką, bet ir pralenks „Žalgirio“ krepšininkus.

Neabejotina, kad „armiečiams“ papildomos motyvacijos prieš šį susitikimą ieško nereikės – praėjusį sezoną „Žalgiriui“ Maskvos klubas pralaimėjo du kartus per tris tarpusavio susitikimus, todėl turtingiausias Europos klubas sieks pademonstruoti, kad tai tebuvo jiems nemalonus atsitiktinumas.

Visgi kol kas kas išvykų tendencijos šį sezoną žalgiriečiams palankios – Kauno komanda iki šiol laimėjo visas trejas Eurolygos rungtynes, kurios buvo žaistos ne namuose.

Nors praėjusį Eurolygos sezoną CSKA baigė nusileisdama „Žalgiriui“ rungtynėse dėl bronzos ir Rusijoje sulaukė didžiulės kritikos bangos, radikalių permainų Maskvos komandos sudėtyje tarpsezonio metu nebuvo imtasi.

„Žalgirio“ savaitės rungtynių tvarkaraštis
(data, laikas, rungtynės, turnyras)

Trečiadienis, lapkričio 21 d.19.45CSKA – „Žalgiris“Eurolyga
Penktadienis, lapkričio 23 d.19.45„Žalgiris“ – „Chimki“Eurolyga
Sekmadienis, lapkričio 25 d.17.20„Pieno žvaigždės“ – „Žalgiris“LKL

Ir toliau graiko Dimitrio Itoudžio treniruojama CSKA vasarą išsaugojo branduolį, atsisveikino su veteranais rusais Vitalijumi Fridzonu ir Viktoru Chriapa, o į savo gretas prisiviliojo gynėją Danielį Hackettą ir aukštaūgį snaiperį Alecą Petersą, tritaškius šį sezoną metantį net 57,7 proc. taiklumu.

CSKA gretose neliko ir įžaidėjo Leo Westermanno – pernai traumų persekiotas prancūzas vėl atstovauja „Žalgiriui“, tačiau kol kas yra labai toli nuo optimalios sportinės formos.

Apie tai po penktadienio pralaimėjimo „Barcelonos“ komandai kalbėjo ir auklėtinių progreso pasigendantis Š. Jasikevičius.

CSKA savo sudėtį papildė ir praėjusią savaitę rusišką pasą gavusiu aukštaūgiu Joeliui Bolomboy'um, tačiau oficialiose rungtynėse su „armiečių“ apranga pastarasis žaidėjas dar nedebiutavo.

CSKA kartu su Madrido „Real“ šiuo metu yra „karščiausia“ Eurolygos komanda – laimėtos visos 7 šio sezono rungtynės, tačiau net ir po tokios įspūdingos pradžios „armiečiai“ dar nė neįpusėjo kelio link savo rekordinio pasiekimo – 2014-2015 m. sezoną Eurolygoje jie pradėjo 15 pergalių iš eilės.

Tiesa, susumavus šio sezono pergales Eurolygoje ir VTB Vieningoje lygoje, CSKA jau pasiekė skaičių 15. VTB lygoje D. Itoudžio auklėtiniai laimėjo visas 8 žaistas rungtynes ir pirmąją vietą dalijasi su kita šios savaitės „Žalgirio“ varžove – Maskvos srities „Chimki“ komanda.

Į Maskvą „Žalgiris“ išskris antradienį, o pirmąsias šios savaitės rungtynes žais trečiadienio vakarą 19.45 val. Lietuvos laiku.

Po šio mačo laiko atsikvėpti nebus. Su „Chimki“ savoje „Žalgirio“ arenoje kauniečiai susirems jau penktadienio vakarą, 19.45 val.

Galima konstatuoti, kad kol kas „Chimki“ komanda yra vienas iš didžiausių šio sezono Eurolygos nusivylimų. Nors klubo vadovas Pavelas Astachovas prieš pirmenybių startą kalbėjo apie komandai iškeltą užduotį patekti į Eurolygos finalo ketvertą, šiuo metu komanda murkdosi pačioje turnyro lentelės apačioje.

Per 7 sužaistas rungtynes „Chimki“ laimėjo vos vieną kartą, kai namuose 87:72 sutriuškino Las Palmo „Gran Canaria Herbalife“ krepšininkus.

Visgi verta pažymėti, kad „Chimki“ šį sezoną trūksta ir Fortūnos šypsnio.

Dvejose Eurolygos rungtynėse Chimkų komanda varžovams nusileido vos 1 tašku („Anadolu Efes“ ir „AX Armani“ kolektyvams), o praėjusį penktadienį be susirgusio savo lyderio Aleksejaus Švedo išvykoje tik po atkaklios kovos pralaimėjo čempionams „Real“ krepšininkams – 74:79.

Šią savaitę „Chimki“ mato kaip tobulą variantą atsispirti nuo Eurolygos dugno. Dar prieš kelionę į Kauną graiko Georgo Bartzoko auklėtiniai namie priims kitą turnyro autsaiderę Podgoricos „Budučnost“ ekipą ir savo sąskaitą greičiausiai papildys antra pergale.

„Chimki“ gretose jau turėtų rungtyniauti A. Švedas, artimiausiu metu komandoje debiutuos ir naujausias pirkinys – 201 cm ūgio krašto puolėjas Garlonas Greenas.

Ir jei „Žalgiris“ Maskvoje neatsilaikys prieš CSKA puolimo mašiną, o penktadienį namuose patirs penktą pralaimėjimą iš eilės, „Chimki“ ekipa per vieną savaitę iš dugno ne tik šoktels į turnyro lentelės viduriuką, bet ir pralenks „Žalgirio“ krepšininkus.

Savo ruožtu, viena pergalė „Žalgiriui“ leistų išsilaikyti panašioje pozicijoje, kurioje komanda yra ir dabar, o du laimėjimai komandos akcijas apskritai gerokai kilstelėtų.

Eurolygos turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, bendras taškų santykis)

Galima prisiminti, kad „Chimki“ ekipa buvo viena iš neparankiausių varžovių „Žalgiriui“ 2017-2018 m. Eurolygos sezone – Kauno komanda G. Bartzoko auklėtiniams pralaimėjo abu tarpusavio susitikimus.

Išskirtinai įtemptą savaitę žalgiriečiai užbaigs LKL rungtynėmis. Vienvaldžiu Lietuvos čempionato lyderiu vėl tapęs „Žalgiris“ sekmadienį išvykoje susirems su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

Apskritai 2019-aisiais tai bus priešpaskutinis kartas, kai per vieną savaitę „Žalgiriui“ teks žaisti dvejas Eurolygos rungtynes. Paskutinė „dviguba“ Eurolygos savaitė žalgiriečių lauks gruodžiui įpusėjus, kai per vieną savaitę teks sužaisti su Stambulo „Daruššafaka“ ir Tel Avivo „Maccabi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)