Tačiau daugelio lietuvių ausiai maloniai skambėjusi prognozė neišsipildė – „Žalgiris“ Turkijos klubui pralaimėjo 1-3.

Prasidėjus VTB Vieningosios lygos atkrintamosioms varžyboms R. Kurtinaitis prisiminė šią savo prognozę, pasidalijo mintimis apie „Chimki“ perspektyvas ir savo galimybes likti Maskvos srities klubo trenerių ir kitais metais.

„Aš buvau vienas iš nedaugelio, kurie prognozavo „Žalgirio“ pergalę. Ir po pirmųjų dvejų rungtynių Stambule, kai rezultatas buvo lygus 1-1, viskas lyg ir ėjo pagal planą. Tačiau... nesusiklostė.

Žinoma, „Fenerbahče“ objektyviai pajėgesnė – ir pagal sudėtį, ir pagal žaidėjų talentą, ir pagal savo resursus. Ir pasižiūrėjus į tai, kaip ji įveikė reguliarųjį sezoną ir ketvirtfinalį, būtent „Fenerbahče“ komandą dabar laikau realiausia pretendente laimėti Eurolygos čempionės titulą Vitorijoje“, – duodamas interviu Sovsport. ru žurnalistui Nikolajui Mysinui kalbėjo R. Kurtinaitis.

„Tiesa, visas favoritizmas – ant popieriaus. Prisiminkime, kaip Klivlando „Cavaliers“ su LeBronu Jamesu – dar iki jo persikėlimo į Majamį – du kartus laimėjo reguliarųjį NBA sezoną „su atsarga“, tačiau vėliau nesugebėjo patekti į finalą. 2009-aisiais nusileido Orlando „Magic“, o 2010-aisiais – Bostono „Celtics“.

Reguliarusis sezonas ir atkrintamosios varžybos – tuo labiau finalo ketvertas – visiškai skirtingi dalykai. Čia gali nutikti bet kas“, – pridūrė jis.

Pats R. Kurtinaitis su „Chimki“ šiuo metu pradėjo VTB Vieningosios lygos atkrintamąsias varžybas.

Pirmose ketvirtfinalio rungtynėse Chimkų krepšininkai 82:59 sutriuškino „Astana“ ekipą ir beveik neabejotina, kad pateks į pusfinalį. Ten lietuvio greičiausiai lauks vienas iš svarbiausių sezono išbandymų – kovos su Kazanės UNIKS komanda, reguliariajame sezone užėmusia 2-ąją vietą.

Rimas Kurtinaitis (BC "Chimki")

Kadangi per VTB lygą yra laimimas kelialapis į Eurolygą (jis atitenka čempionams arba į finalą patekusiai komandai, jeigu į jį patenka ir Maskvos CSKA), būtent dabar R. Kurtinaičiui prasidėjo pats svarbiausias sezono etapas.

Paklaustas, kodėl jo treniruojama komanda reguliariajame sezone finišavo tik trečia ir apskritai patyrė 6 pralaimėjimus, R. Kurtinaitis pirštu bedė į milžinišką krūvį, tenkantį Eurolygoje žaidžiančioms komandoms.

„Jeigu pasižiūrėsime į istoriją – visos komandos, išskyrus CSKA, kurios paraleliai žaidė ir VTB Vieningoje lygoje ir, Eurolygoje, vietiniame čempionate prarado pozicijas. Taip nutiko ir UNIKS, ir „Lokomotiv-Kuban“, ir „Nižnij Novgorod“ ekipoms. Taip nutiko ir „Chimki“.

Eurolyga atima pernelyg daug jėgų. Labai aukštas varžovų lygis, žaisti reikia keletą kartų per savaitę, jaučiamas fizinis nuovargis. Pasižiūrėkite, kaip nelengva „Barcelonai“ ir „Žalgiriui“ Ispanijos ir Lietuvos lygose. O juk tai – labai galingi klubai. Taigi, mūsų trečioji vieta – visai padorus rezultatas“, – pažymėjo R. Kurtinaitis.

Eurolygoje R. Kurtinaičio kariauna nepateko į atkrintamąsias ir, anot paties lietuvio, tai – logiška sezono baigtis. Pasak kauniečio, komandą jis perėmė tuo metu, kai ji jau buvo gerokai komplikavusi savo padėtį, o koją pakišo ir žaidėjų traumos bei kalendorius.

„Ilgai žaisti negalėjo Aleksejus Švedas, Anthony Gillas taip pat iškrito visam sezonui. O mums per paskutines 9 rungtynes laimėti reikėjo 8 kartus. Įveikti ir Barselonos, ir Madrido, ir Maskvos komandas. Patys supraskite – užduotis ne tai kad neįgyveninama, bet menkai reali.

Ir kai netenki kelių svarbiausių žaidėjų... Pradžioje mes, žinoma, kovojome. Tačiau vėliau supratome, kad galimybių kovoti dėl kelialapio į atkrintamąsias nebėra, todėl persiorientavome į VTB lygos kovas“, – teigė jis.

Aleksejus Švedas, Rimas Kurtinaitis

Rimo teigimu, į rikiuotę sugrįžęs ir gerą sportinę formą įgijęs A. Švedas yra vienas iš žmonių, galinčių padėti „Chimki“ įvykdyti pagrindinį sezono tikslą – vėl laimėti kelialapį į Eurolygą. Jo nuomone, 30-metis snaiperis šiuo metu yra vienas iš ryškiausių Europos žaidėjų.

„Klausimas iš serijos, kas geresnis – Pele ar Maradona, Messi ar Cristiano Ronaldo. Kiekvienas turi savo stipriųjų pusių, kaip ir silpnųjų. Sunku lyginti, – paklaustas, ar A. Švedas šiuo metu yra geriausias krepšininkas Europoje, atsakė R. Kurtinaitis. – Tačiau Švedas – madas Eurolygoje diktuojantis žaidėjas, tai faktas.

Faktas, kad jis galėtų žaisti bet kuriame Eurolygos klube, bet kuriame iš stipriausių klubų, ir bet kuriame jis taptų lyderiu. Tai neginčytina. Ir pastaruoju metu jis labai pagerinęs savo gynybą, o tai mums yra didelis privalumas.“

Paklaustas, ką galvoja apie savo ateitį Chimkuose, R. Kurtinaitis nusišypsojo.

„Apie tai negalvoju. Yra žmonių, kurie sutartis į priekį pasirašo 15-ai metų, kad vėliau galėtų ramiai gyventi ir miegoti. Tačiau aš gyvenu nuo iššūkio iki iššūkio. Mano artimiausias tikslas – įveikti „Astana“ ekipą. Tik apie tai ir galvoju.

Neseniai skambino žmona: „Būtina užsėti veją, žolę išrinkti“. Aš ir atsakau: „Kokia dar žolė? Man čia ne nuo žolės galvą skaudą. Dėl tokių niekų man neskambink. Kai pasibaigs sezonas – ir veją apsėsime, ir medį, kokį reikia, nukirsime“, – juokėsi lietuvis.

„Apskritai kai pirmą kartą atsidūriau Chimkuose, aš netgi nežinojau, kuriam laikui pasirašiau sutartį. Paaiškėjo, kad trims mėnesiams. Vėliau, kai laimėjome VTB lygą 2011-aisiais, pasiūlė pratęsti. Aš sutikau. Tačiau sąlygos, datos...

Manęs tai niekada nejaudino. Tai klausimai mano agentams. Pasibaigs sezonas ir vadovybė įvertins mano darbą. Esu įsitikinęs, kad įvertins objektyviai, atsižvelgdama į visus faktorius, kurie turėjo įtakos rezultatams. Ir tada mes aptarsime šį klausimą“, – teigė R. Kurtinaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)