Žiedus iškovojo ketvirtą kartą iš eilės

LKL finalo serijoje žalgiriečiai 4:2 įveikė Klaipėdos „Neptūną“ ir ketvirtą kartą iš eilės gaus 20 išskirtinių čempionų žiedų.

Žiedų gamybai buvo pasirinktas ne tik Lietuvoje įprastas 585 rausvas ir baltas auksas. Dirbinius papildomai puošia 750 prabos geltonas auksas bei aukso emalis. Žiedai sveria po 13 g.

Bronzos medaliai šį sezoną atiteko Vilniaus „Lietuvos rytui“, kuris mažajame finale pranoko Prienų „TonyBet“ ekipą.

Kritika dėl tvarkaraščio

Nors pasibaigęs sezonas ir buvo sunkiai nuspėjamas, sulaukta kritikos dėl tvarkaraščio.

"Tai tikrai buvo neeilinis, įspūdingas sezonas - tokio dar nebuvo. Tikiuosi, kad tokių sezonų bus daugiau. Buvo tam tikrų nesusipratimų su tvarkaraščiu, tikiuosi, kad šios problemos bus išspręstos", - šventę pradėjo LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

"Čempionatas, kaip nekeista, buvo netradicinis. Niekas negalėjo nuspėti sezono rezultatų, niekas negalėjo prognozuoti LKF taurės turnyro rezultatų. Aš patenkintas šiuo sezonu. Kalbant apie tvarkaraštį, tai aš supratau, kas tai yra. Prioritetas yra nacionalinis čempionatas, reikia sutarti dėl formato - bus trys, keturi ratai. Europa ir Lietuva yra mūsų prioritetai", - kalbėjo LKL vadovas Remigijus Milašius.

Metų treneris - K. Maksvytis

Penktadienį išdalinti ir asmeniniai apdovanojimai.

Taikliausias baudų metikas: Justinas Dentmonas (85 proc., "Žalgiris").

Taikliausias dvitaškių metikas: Giedrius Staniulis (67 proc., "Dzūkija").

Taikliausias tritaškių metikas: Martynas Gecevičius (48 proc., "LIetuvos rytas").

Daugiausiai kamuolių perėmęs žaidėjas: Omaras Cookas (2,5 per rungtynes, "Lietuvos rytas").

Daugiausiai blokų: Tomas Urbonas (2 per rungtynes, "LSU-Atletas")

Daugiausiai rezultatyvių perdavimų: Omaras Cookas (6 per rungtynes, "Lietuvos rytas").

Daugiausiai atkovotų kamuolių: Ivan Neliubov (8 per rungtynes, "Lietkabelis")

Rezultatyviausias žaidėjas: Trevis Leslie (16 per rungtynes, "Šiauliai").

Naudingiausias reguliaraus sezono žaidėjas: Juanas Palacio ("Lietuvos rytas").

Kylanti žvaigždė: Edgaras Ulanovas ("Neptūnas").

Garbingiausias žaidėjas: Mindaugas Lukauskis ("TonyBet").

Metų treneris: Kazys Maksvytis ("Neptūnas").

"Šis apdovanojimas nėra tik mano vieno nuopelnas - tai viso kolektyvo, tų žmonių, kurie mane pakvietė nuopelnas. Be žaidėjų aš nebūčiau iškovojęs. Šis apdovanojimas man daug reiškia, nes aš atstovauju ne tik save, bet ir didelę komandą, kuri yra aplink mane", - teigė K. Maksvytis.

Atvyko keturi čempionų žaidėjai

Bronzos medaliai penktadienį įteikti sostinės "Lietuvos rytui".

"Sezonas buvo permainingas. Kaip visada turėjome išsikėlę aukščiausius tikslus. Tačiau yra kaip yra. Skaudu, tačiau mes tai priimame kaip vyrai", - kalbėjo Renaldas Seibutis.

Pirmą kartą sidabro medalius iškovojo uostamiesčio "Neptūnas".

"Yra idėta daug darbo, tačiau buvo ir nemažai sėkmės. Pernai buvome treti, šiemet - antri. Jei skaičiuojant pagal matematinę progresiją, tai manau patys žinote atsakymą dėl kitų metų", - šypsosi K. Maksvytis patvirtinęs, kad ir kitą sezoną greičiausiai liks prie "Neptūno" vairo.

Atrodo, kad aukso žiedai tampa įprastu reiškiniu žalgiriečiams. Absoliuti dauguma jų išvyko atostogauti, o į apdovanojimų ceremoniją atvyko vos keturi žaidėjai - Vytenis Čižauskas, Artūras Gudaitis, Tadas Klimavičius ir Siim Sander-Vene. Ceremonijoje dalyvavo ir vyriausiasis "Žalgirio" treneris Gintaras Krapikas.

"Aišku, labiausiai patiko sezono pabaiga. Kalbant apie visą sezoną tai faktas, kad jėgos persiskirsto - vieni pastiprėjo, kiti sąlyginai susilpnėjo, bet tai čempionatui tik prideda ryškumo. Aišku, norisi išlikti primaujančiose pozicijose. Aš manau, kad klubas dės visas pastangas, kad taip ir būtų", - teigė G. Krapikas, iškovojęs pirmą aukso žiedą kaip vyriausiasis treneris.

"Sezonas buvo permainingas, sunkus. Džiaugiuosi, kad mums pavyko iš to išlipti ir šiandien stovime kaip nugalėtojai. Tai labai džiugina", - teigė A. Gudaitis.

Aukso žiedų įteikimo ceremoniją galite stebėti gyvai DELFI portale.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)