Po laimėto mūšio Šarūnui Jasikevičiui brangiame bastione „Žalgirio“ rūbinė tiesiog sprogo nuo pergalės džiaugsmo ir emocijų.

Pats strategas akcentavo ypatingą komandos charakterį: nors ekipa, anot trenerio, nežaidė geriausio savo krepšinio, ne visada laikėsi rungtynių plano, tačiau sugebėjo išsaugoti šaltus nervus paskutinėse minutėse ir išplėšti dramatišką pergalę.

Nors beveik netikiu sėkme, reikia pripažinti, kad kažkiek vis vien jos reikia.
Šarūnas Jasikevičius

„Turime didžiuotis komanda, nes šiemet dar nebuvo tokio mačo, kuriame būtume taip sugrįžę, o čia buvome jau beveik mirę.

Iš kitos pusės žvelgiant, nors daug kartų sugrįždavome, nepavykdavo laimėti.

Tad reikia pasidžiaugti komandos žaidimu, pastarąsias dvi, trys savaites esame geroje sportinėje formoje, nors šiandien gal ir nebuvo tos geriausios rungtynės.

Šiandien ir fiziškai nusileidome, ir žaidimo plano nesilaikėme, ir mūsų pražangos stokojo logikos.

Bet, žinote, šie vyrukai tikrai turi charakterį, man labai smagu, kad jie taip „ištraukė“ šį mačą“, – po rungtynių džiaugėsi Š. Jasikevičius.

Iš pradžių mūsų žaidėjai rungtyniavo ne kaip, tačiau galiausiai savo charakteriu išplėšė pergalę, reikia nusilenkti prieš juos.
Šarūnas Jasikevičius

– Kokios detalės lėmė sėkmingą ketvirtą kėlinį?, – po rungtynių žurnalistų buvo paklaustas Š. Jasikevičius.

– Aš manau, tuo momentu rungtynės galėjo pakrypti į vieną ar kitą pusę, svarbiausia, kad su gana prastu žaidimu pasiekėme tą periodą, kai sprendėsi nugalėtojas.

O paskutinėse mačo minutėse jau tas Artūro Milaknio pataikytas tritaškis, ar sėkminga gynyba buvo aukso vertės.

Tas mačas galėjo pakrypti į bet kurią pusę. Galiu pasakyti, kad čia laimėti nėra lengva.

Kitas dalykas, čia žaidėjui sudėtinga nepamesti galvos: arenoje atmosfera yra fantastiška.

– Išskyrus tą antro kėlinio sėkmingą Scottie Wilbekino atkarpą, kaip vertinate gynybą prieš vieną „Maccabi“ lyderių?

– Labai gerai. Gynėmės prieš jį išties pakankamai gerai. Mačą jis pradėjo tritaškiu, o galėjome prieš jį prasižengti, nes turėjome tik dvi pražangas.

Atrodo, tai būtų paprasta. Bet, visgi, pasikartosiu, mūsų jaunai komandai šioje arenoje nepamesti galvos yra ypatingas įvykis.

– Kokios buvo pagrindinės gynybos plano detalės? Matėme, kad „Maccabi“ kartais metė desperatiškus metimus.

– Jie nėra kūrėjų komanda, šiame sezone per mačą vidutiniškai atlieka viso labo tik 15 rezultatyvių perdavimų. Tai komanda, kuri žymiai prasčiau veržiasi pro kairę pusę, nei pro dešinę.

Pirmoje pusėje darėme tas pražangas, kuomet jie veržėsi į dešinę, o šito mes negalėjome sau leisti.

Jei yra tokios varžovų silpnybės, tuo turime naudotis. Jie mus kažkiek apdaužė, nors faktas, jie kažkiek yra didesni už mus, jų startinis penketas yra aukštesnis, nors ir mūsų šiai dienai startinė sudėtis yra su Edgaru Ulanovu.

Iš pradžių mūsų žaidėjai rungtyniavo nekaip, tačiau galiausiai savo charakteriu išplėšė pergalę, reikia nusilenkti prieš juos.

Labai smagu, kad tai pavyko padaryti istorinėje arenoje ir prieš tokį puikų klubą, kuris tikrai žaidžia gerą krepšinį.
Šarūnas Jasikevičius

– Varžovai padarė net 22 klaidas, kiek suklysta dėka „Žalgirio“ sėkmingos gynybos ir kodėl nepavyko tų klaidų pirmoje mačo pusėje paversti „Žalgirio“ taškais?

– Aš manau, varžovai klydo panašiose situacijose: arba prieš agresyvią gynybą, arba po dvigubinimo „ant ūselio“. Mes kažkiek rizikavome neduodami „pickenpopus“ bei bandėme prisitaikyti prie tos sudėties, kurią šį vakarą turėjome: du mažesnius „ketvirtus“ numerius, tačiau labai mobilius.

Tie atšokę kamuoliai galbūt yra mano rizikos faktorius, iš kitos pusės, turime prisiimti atsakomybę, kad mes nežaidėme savo geriausio krepšinio, kurį demonstruojame per paskutines 2-3 savaites.

– Aikštėje matėme ne kartą ypač žemus „Žalgirio“ penketus, kiek jie padėjo laimėti rungtynes?

– Žinote, man jau reikėjo kažką daryti. Tai buvo kone desperatiškas dalykas. Klausimas buvo, ar mes pataikysime.

Mes ir pirmoje pusėje buvome susikūrę metimus, bet prametėme. Ir Artūras šaudė pro šalį kokius tris kartus, tačiau galiausiai pataikė tai, ką jam reikėjo sumesti.

– Minėjote, kad nesilaikyta žaidimo plano, turite omeny antro kėlinio antrą pusę, prastas ketvirto ketvirčio minutes?

– Jei neklystu, antrame kėlinyje jie pirmomis minutėmis įmetė tikrai labai mažai taškų. Daug kas – dėl mūsų klaidų. Sakau, šie vyrai pastarąsias kelias savaites žaidžia, jei ne idealų, tai labai tam artimą krepšinį.

Reikia suprasti, kad jie visą laiką idealiai nežais. Svarbiausia šioje situacijoje buvo laimėti ir jie tą padarė.

– Brandonas Daviesas strigo beveik tris kėlinius, ketvirtame tarė savo žodį, ką tai pasako apie patį krepšininką?

– Brandonas jau toks yra. Ta jo energija kartais paima viršų, bet nemanau, kad laimėjome dėl to, kad jis ketvirtame kėlinyje jau sužaidė.

Jis bent jau kažką mums šį vakarą davė, tą reikia pripažinti. Jis supranta, kad nesužaidė gerai, aš manau, kitą mačą jis sužais puikiai.

– Savaime suprantama, kad po pergalių džiaugtis natūralu, bet tas beprotiškas džiaugsmas dėl to, kad ta pergalė stebukla, ar dėl to, kad dar lieka tas teorinis šansas patekti į atkrintamąsias?

– Nemanau, kad tai stebuklinga pergalė. Žinote, šiame sezone dar nebuvo tokių rungtynių, kurias būtume taip ištraukę. Daug kartų sugrįždavome, atrodydavo, kad galime laimėti, tačiau vis nepavykdavo.

Labai smagu, kad tai pavyko padaryti istorinėje arenoje ir prieš tokį puikų klubą, kuris tikrai žaidžia gerą krepšinį.

– Komanda šiandien geriausiai žaidė su Leo Westermannu ir Thomu Walkupu. Ar tos keturios T. Walkupo pražangos lemiamame kėlinyje, kai jis negalėjo žaisti, išmušė iš vėžių?

– Manau, kad aš jį perlaikiau ant suoliuko. Galbūt man reikėjo rizikuoti anksčiau.

Kažkiek norisi išlaikyti, kol esi smogiamojoje distancijoje, tuo labiau, kad Marius irgi buvo su dviem pražangomis. Vieną iš dviejų, kuris gali dengti S. Wilbekiną, mums reikėjo taupyti.

Gal ir gerai. Thomas… Jūs patys matote, jis rodo lygį.

– Po pertraukos vėl į rikiuotę grįžo Antanas Kavaliauskas. Kokias jam užduotis buvote numatęs, kiek šį vakarą jis padėjo ekipai?

– Daug neprašome dabar iš jo pagalbos. Tiek jis, tiek Nate'as Woltersas tik po traumų sugrįžę, kol kas abu ne itin geroje sportinėje formoje.

Jie dabar kalnų nenuvers, bet jie palaipsniui turi įgyti gerą formą, nes abu mums yra svarbūs žaidėjai.

– Per paskutines dvi minutes nė viena komanda nebeturėjo minutės pertraukėlių. Sunku tą žaidimą buvo stebėti iš šono?

– Pavyko keisti žaidėjus. Ar vieni, ar kiti mesdavo baudas ir pavykdavo žaisti tą „puolimas-gynyba“ taktiką.

Kažkuriuo momentu tai pasiteisino. Be to, nors daug netikiu sėkme, reikia pripažinti, kad kažkiek vis vien jos reikia.

Artimiausias rungtynes Kauno „Žalgiris“ žais šį penktadienį namuose prieš Stambulo „Daruššafaka“. Mačo pradžia – 19 val.

Eurolygos lentelė


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)