Serijoje iki keturių pergalių „Žalgiris“ pirmauja 2-0. Kitas rungtynes komandos žais pirmadienį Kaune.

Mačo MVP tapo E. Ulanovas – 32 minutės, 16 taškų (3/7 dvitaškių, 2/2 tritaškių, 4/4 baudų metimų), 7 atkovoti ir 2 prarasti kamuoliai, rezultatyvus perdavimas, 3 klaidos bei 20 naudingumo balų.

Tuo tarpu šeimininkus skandino dažnai pro šalį skrieję baudų metimai (22/34, 65 proc. taiklumas), problemų buvo ir su tritaškiais – 9/31, 29 proc. taiklumas.

A. Sireika savo dispozicijoje neturėjo susižeidusių Jonathano Elmore‘o ir Pauliaus Danusevičiaus. „Žalgiris“ neregistravo Regimanto Minioto, kurį rotacijoje pakeitė M. Blaževičius.

Didįjį finalą pergalingai pradėjo Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkai, kurie Vilniuje 77:68 nugalėjo vietos „Ryto“ ekipą.

Šiauliai“: Martynas Varnas ir Nemanja Bezbradica po 16, Donatas Sabeckis 12 (8 rez.p.), Giedrius Staniulis (9 atk.k.) ir Arminas Urbutis po 11, Eimantas Stankevičius ir Issufas Sanonas po 7, Isaiah Armwoodas 3, Danielis Baslykas 2.

Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 16, Artūras Milaknis, Mantas Kalnietis ir Tyleris Cavanaugh po 12, Paulius Jankūnas 8, Marekas Blaževičius 7, Nielsas Giffey ir Joffrey Lauvergne'as po 6, Janis Strelniekas 5, Lukas Lekavičius, Lukas Lukošiūnas ir Joshua Nebo po 2.

Rungtynių eiga

Intensyviai prasidėjusioje dvikovoje „Žalgiris“ po Janio Strelnieko ir Edgaro Ulanovo taiklių tritaškių išsiveržė į priekį 5:12, tačiau aikštės šeimininkai surengė dvi rezultatyvias atakas ir sustabdė varžovų spurtą (9:12).

K. Maksvyčio auklėtiniai nesustojo – kėlinio pabaigoje pelnė 5 taškus be atsako ir po 10 minučių pirmavo 17:26.

Kauno komanda padidino savo persvarą iki dviženklės, o po Artūro Milaknio tolimo šūvio ir Tylerio Cavanaugh dvitaškio skirtumas tarp komandų jau siekė 15 taškų (19:34). Šiauliečiai atsakė 5 taškais iš eilės ir įpusėjus antrajam kėliniui pristabdė varžovus 24:34.

Įpusėjus dvikovai A. Sireikos auklėtiniai atsiliko 35:43.

Po didžiosios pertraukos žalgiriečių pasyvumu gynyboje pasinaudoję „Šiaulių“ krepšininkai surengė galingą spurtą 17:0 ir perėmė iniciatyvą – 52:48. Šios sėkmingos atkarpos iniciatoriumi tapo Giedrius Staniulis, per 5 min. pelnęs 11 taškų.

K. Maksvyčio auklėtinių taškų badą dviem taikliais tritaškiais iš eilės nutraukė A. Milaknis (54:54). Po trijų kėlinių šiauliečiai buvo priekyje 62:60.

Ketvirtajame kėlinyje vyko kova taškas į tašką, tačiau likus žaisti tris minutes žalgiriečiai vis tvirčiau pradėjo imti rungtynių kontrolę į savo rankas (72:78). Vis dėlto po D. Sabeckio taiklaus tritaškio tapo karšta – 79:80 likus žaisti minutę.

Esant lygiam rezultatui 80:80 Joffrey Lauvergne'o metimas buvo blokuotas, tačiau Martynas Varnas suklydo skubėdamas į ataką. 7 likusias sekundes žalgiriečiai nesugebėjo išnaudoti. Po netaiklaus Manto Kalniečio metimo komandos žaidė pratęsimą.

Žalgiriečiai pradėjo pratęsimą 6:0, tačiau netrukus sulaukė aikštės šeimininkų legionieriaus Issufo Sanono 5 taškų iš eilės atsako – 85:86. Vis dėlto pabaigą užtikrintai sužaidę K. Maksvyčio auklėtiniai triumfavo 85:90.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją