Į „Žalgirio“ krepšį 12 taškų įmetęs bei 6 rezultatyvius perdavimus komandos draugams atlikęs Nikola Kaliničius teigė, kad iki didžiosios pertraukos „Fenerbahče“ krepšininkai strigo, nes nebuvo pasiruošę kietam ir kartais „nešvariam“ „Žalgirio“ žaidimui.

„Visi žinome, kaip gerai lietuviams sekasi krepšinis. Manau, kad „Žalgirio“ sėkmė atspindi lietuviams būdingą gerą krepšinio supratimą. Šį supratimą galima lengvai pastebėti būnant šioje arenoje – fanai visada žino, kada reikia užvesti savo komandą, o kada reikia sukelti triukšmą švilpiant.

Eurolygoje ko gero nėra komandos, kuri žaistų kiečiau už „Žalgirį“. Po krepšiais prieš šią komandą reikia žaisti su labai didele fizine jėga. Turiu pasakyti, kad „Žalgirio“ priekinės linijos krepšininkai užsiima ir „nešvariu“ žaidimu, bet toks jau jų stilius. Mes patys kalti dėl to, kad tam nepasiruošėme ir atsilikome pirmoje mačo dalyje.

Trečiajame kėlinyje mes atsakėme į kietą kauniečių žaidimą ir pradėjome patys žaisti per jėgą. Pradėjome priiminėti gerus sprendimus, įgavome pasitikėjimo savimi ir pataikėme puikius metimus, kurie leido iškovoti pergalę. „Žalgiris“ yra gudraujanti komanda, žaidžianti labai kietai. Gerai, kad neleidome jai įsibėgėti, nes įsibėgėjusi ji tampa sunkiai itin sunkiai sustabdoma.

„Žalgiris“ šį sezoną demonstruoja puikius rezultatus, o žaisti prieš šią ekipą, ypač jos arenoje, tikrai yra sunku, bet nemanau, kad sutikę ją atkrintamosiose varžybose turėtume didelių problemų. Jei turėsime namų aikštelės pranašumą, ko gero įveiksime bet kurį varžovą“, – dėstė puolėjas iš Serbijos, pridūręs, jog treneris Šarūnas Jasikevičius iš savo auklėtinių išspaudžia maksimumą.

Eurolygoje ko gero nėra komandos, kuri žaistų kiečiau už „Žalgirį“. Po krepšiais prieš šią komandą reikia žaisti su labai didele fizine jėga. Turiu pasakyti, kad „Žalgirio“ priekinės linijos krepšininkai užsiima ir „nešvariu“ žaidimu, bet toks jau jų stilius.
Nikola Kaliničius

„Kauno ekipa turi silpnybių, bet visos jos yra nustumiamos į šoną. „Žalgiris“ žaidžia sau geriausią įmanomą žaidimą. Visi gerbiame šią komandą ir matome, kokį didelį darbą su ja atliko Šarūnas Jasikevičius. Jis puikus treneris, sukuriantis gudrius derinius, prieš kuriuos yra sunku gintis“, – tinklalapiui Krepšinis.lt sakė N. Kaliničius.

Prie „Fenerbahče“ pergalės 7 taškais prisidėjęs Nicolo Melli po mačo nebuvo linkęs daugžodžiauti. Italas standartišai įvertino arenos atmosferą bei įvardino labiausiai jam patinkančius Kauno klubo žaidėjus. Keliais žodžiais apie „Žalgirį“ atsiliepė ir Bradley Wanamakeris, po mačo ilgai besišnekučiavęs su Lietuvoje žaidžiančiu broliu dvyniu Brianu.

„Fanų sukuriama atmosfera „Žalgirio“ arenoje yra viena pasakiška, neabejotinai viena geriausių Europoje. Mes nugalėjome labai kietą komandą, kuri žaidžia labai gerą krepšinį. Patys matėte, šį vakarą jie vėl rimtai kibo mums į atlapus ir įrodė savo pajėgumą. Jau daug metų rungtyniauju prieš Paulių Jankūną, jis yra puikus žaidėjas. Taip pat man patinka Kevinas Pangosas“, – sakė N. Melli.

„Kauno komanda žaidžia išvien, ji turi daug į priekį stumiančios energijos. Tai vieningas kolektyvas, galintis pridaryti daug problemų visiems varžovams. Daug pagyrų yra vertas treneris Š. Jasikevičius. Jei žalgiriečiai ir toliau nepraras turimo kovingumo, jie galės pasiekti daug“, – sakė 5 taškus penktadienį įmetęs B. Wanamakeris.

Nugalėtojų gretose naudingiausiai rungtyniavęs Kostas Sloukas įvardino priežastis, dėl kurių Stambulo klubas perlaužė susitikimo eigą. 15 taškų pelnęs ir 5 rezultatyvius perdavimus atlikęs graikas taip pat atskleidė besimėgaujantis galimybėmis žaisti „Žalgirio“ aikštelėje bei pareiškė tikintis kauniečių galimybėmis reguliariajame sezone užimti aukštą vietą.

„Šį sezoną kovoti prieš „Žalgirį“ yra labai sunku. Kauniečiai žino, kaip žaisti, jie turi nuostabų trenerį, kuris yra viena pagrindinių sėkmės priežasčių. Labai džiaugiuosi, kad mes pademonstravome charakterį ir Kaune iškovojome svarbią pergalę. Man patinka čia žaisti, nes savo komandą mylintys sirgaliai nuolat užpildo areną bei sukuria įspūdingą atmosferą.

Antroje susitikimo pusėje „Žalgiris“ turėjo didelių bėdų žaisdamas prieš mūsų gynybą. Be to, mes geriau žaidėme ir puolime. Vis dėlto Kauno klubas ne be reikalo šiuo metu turnyrinėje lentelėje yra taip aukštai. Tikiu, kad ketvirtoje-penktoje vietoje jis gali išsilaikyti iki sezono pabaigos“, – kalbėjo K. Sloukas.

Nors žalgiriečiai turi sunkų likusį tvarkaraštį, tikiu, kad jie prieš atkrintamąsias gali iškovoti namų aikštelės pranašumą ir dėti didelį žingsnį link finalo ketverto. Linkiu šiam klubui pačios didžiausios sėkmės
Janas Vesely

Tuo metu vienas pagrindinių pergalės kalvių Janas Vesely atskleidė, kas kišo Eurolygos čempionams koją susitikimo pradžioje bei pareiškė nenorintis sutikti „Žalgirio“ ketvirtfinalio etape. Kaip ir K. Sloukas, 13 taškų penktadienį pelnęs čekas mano, jog kauniečiai yra vieni stipriausių Eurolygoje, todėl jis nenustebtų, jei reguliariajame sezone jie išliktų pirmajame ketverte.

„Pirmosiomis susitikimo minutėmis nebuvome susikoncetravę. Negalėjome apsiginti vienas prieš vieną, todėl „Žalgiris“ pelnė daug lengvų taškų. Mes rinkome pražangas ir leidome taškus rinkti baudų metimais. Po didžiosios pertraukos viską apvertėme aukštyn kojomis, nes pradėjome kovoti ir darėme tai iki pat finalinės sirenos.

Nors šių dienų Eurolygoje nėra nė vieno lengvo varžovo, tikiuosi, kad su „Žalgiriu“ susitikti ketvirtfinalyje neteks, nes ši komanda yra pajėgi būti stipriausiųjų ketverte. Kauno klubas nuolat stengiasi visas 40 minučių, žaidžia puikų krepšinį ir kovoja dėl kiekvieno kamuolio. Be to, komanda turi gerą trenerį ir gerą tarpusavio supratimą.

Nors žalgiriečiai turi sunkų likusį tvarkaraštį, tikiu, kad jie prieš atkrintamąsias gali iškovoti namų aikštelės pranašumą ir dėti didelį žingsnį link finalo ketverto. Linkiu šiam klubui pačios didžiausios sėkmės“, – atsisveikino J. Vesely.

Šiuo metu su 15 pergalių ir 10 pralaimėjimų ketvirtąją-penktąją vietas su Madrido „Real“ besidalinantis „Žalgiris“ kitas rungtynes Eurolygoje žais ketvirtadienį, kai išvykoje sieks revanšo prieš Vitorijos „Baskonia“ ekipą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)