Praeityje Vilniaus „Lietuvos Ryto“ garbę gynęs dabartinis Malago „Unicaja“ vedlys Nemanja Nedovičius po antrojo nokdauno prieš „Žalgirį“ įvardijo pagrindines varžovų stiprybes, kurios privertė kapituliuoti Ispanijos ekipą.

„Žalgiris“ žaidžia labai agresyviai, ties pražangos riba. Tai puiki komanda. Jie neturi vieno išsiskiriančio žaidėjo ar super žvaigdždės, tačiau kiekvienas žaidėjas žino savo rolę komandoje. Kauniečių žaidimas išsiskiria tuo, jog jie atakas organizuoja protingai, kiekvieną derinį išpildo iki galo bei žaidžia kaip vienas kumštis. Tai yra jų komandos sėkmė“, – kalbėjo 11 taškų pelnęs ir 9 rezultatyvius perdavimus atlikęs krepšininkas.

Lygindamas „Žalgirio“ žaidimą Malagoje ir Kaune, N. Nedovičius sako, kad kauniečiai dabar žaidžia su dar didesne energija.

„Savo namų arenoje jie kur kas labiau užsivedę, krenta ir kovoja dėl kiekvieno kamuolio. Prieš taip žaidžiančią komandą laimėti yra ypatingai sunku. Turėjome savo šansų, bet, deja, nepavyko. „Žalgiris“ gerame kelyje, turi realius šansus patekti į atkrintamąsias, o mus dar reikės kur pasitempti“, – vylėsi serbas.

N. Nedovičius Lietuvoje rungtyniavo prieš penkerius metus, tačiau iki dabar atsimena principines dvikovas tarp „Žalgirio“ ir „Lietuvos Ryto“.

„Žaisdamas Kaune nesijaučiu kažkaip ypatingai, nes vilkėjau kauniečių amžinų priešininkų marškinėlius, tačiau prisimenu tarpusavio dvikovas, kurios būdavo labai atkaklios, tiek tarp komandų, tiek tarp sirgalių. Visada malonu rungtyniauti krepšinio šalyje, kur žmonės gyvena šiuo sportu“, – sakė 26-erių metų gynėjas.

Kalbėdamas apie rungtynes, N. Nedovičius nepraleido progos pagirti ir „Žalgirio“ sirgalių.

„Tai puikią atmosferą kuriantys fanai, kurie supranta krepšinį bei reaguoja į įvykius aikštelėje. „Žalgirio“ sirgaliai sugeba palaikyti savo komandą, nebūdami priešiški varžovams, o tai yra puikus sportiškumo pavyzdys“, – kauniečių sirgalius liaupsino įžaidėjas.

Pasak naudingiausiai varžovų gretose penktadienį rungtyniavusio amerikiečio Jameso Augustine'o, rungtyniaujant išvykose, Kaunas yra vienas iš jo mėgstamiausių miestų.

„Visada mėgaujuosi čia žaisdamas, sirgaliai sukuria puikią atmosferą. Manau, kad kiekvienas čia rungtyniaujantis žaidėjas jaučia tą patį. Krepšinio prasme, tai neabejotinai viena iš geriausių vietų visoje Europoje“, – kalbėjo J. Augustine'as.


Suomijos rinktinės narys Sasu Salinas tinklalapiui Krepšinis.lt sakė, kad komanda į Kauną buvo atvykusi su didelėmis viltimis pasiekti pergalę, todėl teko labai nusivilti.

„Pralaimėję namuose „Žalgiriui“, į Kauną atvykome siekdami revanšo. Buvome gerai pasiruošę, žinojome, kad savo arenoje jie žaidžia labai galingai, tačiau tikėjomės nugalėti. Puolime žaidėme gerai, tačiau po ilgosios pertraukos jų žaidimo kreivė pradėjo kilti viršų. Turėjome visus šansus savo rankose, bet pabaigoje „Žalgiriui“ ir vėl nusišypsojo sėkmė. Tokie pralaimėjimai „užknisa“, – apmaudą liejo suomis.

Nuo sezono pradžios tvirtai savo rankose žalgiriečių žaidimą laikantis Kevinas Pangosas rungtynėse su „Unicaja“ varžovų gynybą terorizavo tiksliais prasiveržimais link krepšio ir iš viso pelnė 16 taškų. S. Salino toks kanadiečio žaidimas jau nebestebina.

„Visą sezoną jis rungtyniauja labai gerai. Buvome pasiruošę stabdyti K. Pangosą, žinojome, kad jis yra vienas iš pavojingiausių komandos žaidėjų, tačiau mums nepavyko. Tai aukščiausios klasės įžaidėjas“ – varžovui komplimentų nestokojo S. Salinas.

Kalbėdamas apie „Žalgirio“ pergalių receptą, „Unicaja“ gynėjas išskyrė vieną ingredientą, kuris kauniečiams net ir pralaimint leidžia sugrįžti į rungtynes.

„Žalgiriui“ atsilikinėjant, jie pradeda daug geriau gintis, todėl tai išmuša varžovus iš ritmo. Prasideda spaudimas, dvigubinimas, o kiekvienas žaidėjas atlieka juodą darbą gynyboje, kovoja dėl kiekvienos pozicijos, todėl daugelis komandų, o tarp jų ir mes pasimetėme bei praradome žaidimo kontrolę“ – aiškino suomis.

Malagos klubo žaidėjai, paklausti, kas lemia sėkmingą kauniečių žaidimą Eurolygoje, nedvejodami mini Šarūno Jasikevičiaus pavardę, tačiau S. Salinas turi ir kitą versiją.

„Manau, kad daugelis komandų, o ypatingai favoritai, iki šiol neįvertina koks „Žalgiris“ yra pavojingas. Iki dabar Kauno komanda rodo puikius rezultatus Eurolygoje, tačiau manau, kad daugelis juos nepelnytai nuvertina“, – sakė penktadienį nei taško nepelnęs gynėjas.

Žalgiriečių krepšį galingais dėjimais drebinęs milžinas iš Gruzijos Giorgis Shermadinis po pralaimėjimo per daug nenusiminė ir juokavo, kad galbūt komandą lydi „Žalgirio“ užkeikimas.

„Malagoje pralaimėjome keliais taškais po pratęsimo, o šį vakarą vėl dviemis taškais, tik jau be pratęsimo. Mes kaip užkeikti žaidžiant prieš „Žalgirį“, – juokėsi aukštaūgis.

„Unicaja“ treneris Joanas Plaza Kaune buvo sutiktas gausiomis ovacijomis, o buvęs kauniečių strategas ne kartą yra sakęs, kad „Žalgiris“ jo širdyje užima išskirtinę vietą. Blogų žodžių apie dabartinį savo trenerį negalėjo pasakyti ir G. Shermandini.

„Jis ne tik geras treneris, bet ir puikus žmogus. Dirbdamas savo darbą jis atiduoda visą save. Treneris mus stengiasi paruošti kiekvienoms rungtynėms, daug dėmesio skiria varžovų analizei. Tai reiklus strategas, kuris žino kaip iš kiekvieno žaidėjo išspausti maksimumą“, – kalbėjo gruzinas.

Po pergalės prieš „Unicaja“, Kauno komanda savo sąskaitoje turi jau 11 laimėjimų, turnyrinėje lentelėje užima 6-ąją vietą bei tęsia kovą dėl patekimo į TOP-8.

„Žalgiris“ jau dabar yra iškovojęs daug pergalių ir turi gerus šansus patekti į atkrintamąsias. Jūs turite gerą komandą, puikų trenerį ir šaunius sirgalius, sėkmės jums kovojant dėl aštuntuko“ – šiltai atsisveikino Gruzijos bokštas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)