„Basket“ kauniečiams nusileido ir namuose, ir išvykoje. Pastaruoju metu traumų retinama Valensijos ekipa su 6 pergalėmis ir 13 pralaimėjimų turnyrinėje lentelėje užima 14-ą vietą, todėl vienas Ispanijos čempionų lyderių Willas Thomasas neabejoja – jo komandai iš „Žalgirio“ reikia pasimokyti.

„Tenka pripažinti, kad „Žalgiris“ šį sezoną yra pranašesnis. Tai yra labai stipri komanda, labai gerai treniruojama, labai disciplinuota ir turinti daug Eurolygos patirties. Didžioji dalis žalgiriečių žaidžia kartu jau kelerius metus, todėl jie gerai vienas kitą pažįsta. Tai yra jų stiprybė.

Iš tokios komandos reikia pasimokyti, todėl net ir dvejuose patirtuose pralaimėjimuose įžvelgiu naudą. Po tokių rungtynių suprantame, ko mums dar trūksta, kad patys galėtume skinti pergales, kaip tai daro Kauno ekipa“, – sakė 19 taškų ketvirtadienį pelnęs W. Thomasas.

Savo sąskaitoje jau 12 pergalių ir 7 pralaimėjimus turintis „Žalgiris“ turnyrinėje lentelėje šiuo metu užima 6-ą vietą, o W. Thomasas tiki, kad jau greitai žalgiriečiai bus tikri dėl savo dalyvavimo Eurolygos atkrintamosiose varžybose.

„Manau, kad dabar „Žalgirį“ sustabdyti gali nebent netikėtos traumos. Jei žalgiriečiai toliau išliks sveiki, jie turėtų būti stipriausiųjų aštuonete. „Žalgiris“ yra pakankamai geras, kad galėtų nugalėti bet kurią ekipą, todėl manau, kad po dar poros rungtynių klubo patekimas į atkrintamąsias nebekels abejonių“, – dėstė amerikietis, kuriam antrino jo tautietis Erickas Greenas.

Errickas Greenas

„Mus dukart nugalėjo tikrai gera komanda, kuri sėkmingai dalinasi kamuoliu ir žaidžia kartu. Abejuose susitikimuose kovojome, tačiau abu kartus mums kažko pritrūko. Dabar lieka prieš pajėgius varžovus nulenkti galvas“, – sakė 17 taškų Kaune įmetęs E. Greenas.

Nors Valensijos klubas nepakyla iš apatinės turnyrinės lentelės dalies, „Basket“ kapitonas Rafa Martinezas primena, jog iki reguliariojo sezono pabaigos dar lieka 11 rungtynių, todėl daug kas gali pasikeisti.

„Taip, „Žalgiris“ dabar yra pajėgesnis už mus, nes žaidžia solidų komandinį krepšinį, į kurį įdedama daug energijos ir pastangų. Mums tokio žaidimo išlaikyti nepavyksta. Šiuo metu „Žalgiris“ yra labai geroje situacijoje siekiant atkrintamųjų, bet šis turnyras sudėtingas ir jame dar liko daug rungtynių.

Norėčiau savo komandoje turėti nuostabų sezoną žaidžiantį K. Pangosą. Šaro schemose jis siautėja ir yra tikras lyderis. Žalgiriečiai žaidžia labai fiziškai, jie labai agresyvūs ir gerai užbaigia savo atakas. Atrodo, kad Šaras puikiai žino, ką jis daro. Jis nuostabus treneris, man patinka, kaip jo komanda rungtyniauja.
Damjanas Rudežas

Dar per anksti kalbėti apie atkrintamąsias, nenoriu laidoti ir savo komandos vilčių ten patekti“, – sakė 3 taškus į „Žalgirio“ krepšį įmetęs R. Martinezas, kuriam pritarė Kaune pasižymėti nesugebėjęs Damjanas Rudežas. Nors „Basket“ yra antroji ekipa, kurią „Žalgiris“ nugali dukart, patyrusio kroato tai neįtikina.

„Žaidėme su kauniečiais tik du kartus, todėl sunku pasakyti ar jie tikrai tokie stipresni. Manau, kad jiems tikrai yra kur tobulėti. Tiesa, kol kas „Žalgiriui“ sekasi labai gerai ir aš džiaugiuosi, kad Beno Udrihas pateko į tokią komandą“, – sakė ilgai po mačo su B. Udrihu besišnekučiavęs D. Rudežas, kuris „Žalgirio“ areną iš varžovų paliko paskutinis.

NBA lygoje rungtyniavę atletai yra artimi bičiuliai, tačiau paklaustas, su kuriuo „Žalgirio“ atstovu labiausiai norėtų žaisti kartu, minutėlę pagalvojęs D. Rudežas pasirinko ne B. Udrihą, o kauniečių lyderį Keviną Pangosą.

„Kauno ekipa turi daug gerų žaidėjų. Puiki sudėtis, kurioje matome jaunų ir patyrusių žaidėjų kombinaciją. Norėčiau savo komandoje turėti nuostabų sezoną žaidžiantį K. Pangosą. Šaro schemose jis siautėja ir yra tikras lyderis.

Žalgiriečiai žaidžia labai fiziškai, jie labai agresyvūs ir gerai užbaigia savo atakas. Atrodo, kad Šaras puikiai žino, ką jis daro. Jis nuostabus treneris, man patinka, kaip jo komanda rungtyniauja“, – Š. Jasikevičiaus pagirti nepamiršo D. Rudežas.

Eurolygos rezultatyvių perdavimų rekordą (15) ketvirtadienį pakartojusį K. Pangosą liaupsino ir amerikiečiai W. Thomasas bei E. Greenas, taip pat pabrėžę ir Š. Jasikevičiaus indėlį.

„Šaras yra pakeliui į viršūnę. Tai tik jo karjeros pradžia, bet tai, ką jis daro su „Žalgiriu“, yra nuostabu. Norėčiau iš šios komandos pasiimti K. Pangosą, jis šiemet yra puikus“, – teigė W. Thomasas.

„Esu K. Pangoso gerbėjas. Tas vaikis yra puikus žaidėjas. Jis atlieka labai gerą darbą turėdamas kamuolį, todėl Keviną labai smagu stebėti. „Žalgirio“ aukštaūgiai stato geras užtvaras, todėl puolime daug judančius kauniečių gynėjus sugaudyti yra labai sunku. Tai yra didelis trenerio nuopelnas“, – sakė E. Greenas.

Kiek kitokią nuomonę turėjo veteranas R. Martinezas. 35-erių ispanas teigė, jog dabar liaupsinti Š. Jasikevičių dar yra anksti, tačiau ateityje jis tikrai stovės prie vieno iš Eurolygos grandų vairo.

R. Martinezas, priešingai nei jaunesni jo bendraklubiai, iš „Žalgirio“ žaidėjų išskyrė 100-ąsias iš eilės rungtynes turnyre sužaidusį Paulių Jankūną.

„Dar tikrai per anksti Šarą nuolat girti ir vadinti vienu geriausių trenerių, nes šią karjerą jis pradėjo dar visai neseniai. Vis dėlto neabejoju, kad Šaro ateitis šviesi ir aš už jį džiaugiuosi. Po metų ar dvejų jis tikrai treniruos vieną stipriausių Eurolygos klubų.

Iš „Žalgirio“ į savo komandą mielai pasiimčiau P. Jankūną. Jis labai patyręs žaidėjas, jis žaidžia kietai, o jo gynyba nuostabi. Be to, jo metimo technika yra išskirtinė, todėl jo metimus sunku sustabdyti. Paulius yra vienas mėgstamiausių mano žaidėjų per visą Eurolygos istoriją“, – kalbėjo R. Martinezas.

„Žalgiris“ kitas rungtynes Eurolygoje žais sausio 25-ąją, kai išvykoje surems ginklus su namuose nugalėtu Atėnų „Panathinaikos“ klubu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)