Keturis sezonus su pertraukomis „Žalgirio“ marškinėlius vilkėjusį ir 1999-aisiais Kauno klubą į istorinį triumfą Eurolygoje atvedusį S. Štombergą savo komandoje pageidavo matyti pats J. Plaza. Taip pat sutartį metams su klubu pratęsęs 39-erių O.Kostičius, kaip ir komandos legionierius Marko Popovičius, jau yra „Žalgirio“ senbuvis. Trenerių štabe liks ir Mindaugas Brazys. Jis ir toliau rūpinsis varžovų žaidimo analize.

Vilčių suburti lietuvišką ekipą nestokojančio klubo vadovai jau anksčiau buvo užsiminę, kad norėtų, jog trenerių štabe dirbtų vietos specialistai. Pats J.Plaza taip pat nepageidavo į Lietuvą atsivežti savo asistentų ir mielai sutiko dirbti su jau ne vienus metus „Žalgiryje“ praleidusiais treneriais.

Derėsis dėl naujų sutarčių su žaidėjais

Sutartis su septyniais krepšininkais naujam sezonui jau turintis „Žalgiris“ toliau rimtai žvalgosi pastiprinimo. Šiomis dienomis baigėsi Tomo Delininkaičio ir Dainiaus Šalengos sutartys. Pagal susitarimą klubas turėjo pirmenybę abiejų žaidėjų kontraktus pratęsti dar metams, tačiau to nepadarė.

„Nors sutarčių nepratęsėme, tai nereiškia, kad Tomo ir Dainiaus paslaugų atsisakome. Tiesiog ankstesnių sutarčių sąlygos neatitiko dabartinės finansinės situacijos krepšinio rinkoje. Tikimės, kad su žaidėjais rasime bendrą kalbą ir pavyks susitarti dėl naujų sutarčių“, – dienraščiui tvirtino V.Masalskis.

Šiuo metu „Žalgiris“ turi galiojančias sutartis su Mantu Kalniečiu, Vyteniu Lipkevičiumi, Mindaugu Kuzminsku, Pauliumi Jankūnu, Robertu Javtoku ir kroatais M.Popovičiumi ir Mario Delašu.

Jau anksčiau „Žalgirio“ savininkas Vladimiras Romanovas yra patvirtinęs, kad norėtų sukirsti rankomis su Lietuvos rinktinės įžaidėju Šarūnu Jasikevičiumi ir Maskvos CSKA marškinėlius vilkėjusiu Darjušu Lavrinovičiumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)