Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynes savo žiūrovų akivaizdoje po itin atkaklios kovos laimėjo 72:69 (15:24, 23:13, 18:18, 16:14).

Į priekį nugalėtojus vedė Aaronas White'as, kurio sąskaitoje – 15 taškų. Pralaimėtojų gretose žibėjo Martinas Gebenas ir Tomas Dimša, pelnę atitinkamai 22 ir 20 taškų. Pirmasis pridėjo dar ir 14 atkovotų kamuolių.

Solidžiai susitikimą pradėjusi Utenos ekipa pirmąjį kėlinį laimėjo 24:15 ir privertė žalgiriečius vytis. Nors šeimininkams greitai pavyko išlyginti žaidimą, patiems išsiveržti į priekį jiems nesisekė.

Trečiojo ketvirčio viduryje „Juventus“ vėl atitrūko 55:47, bet „Žalgiris“ prieš ketvirtąjį kėlinį spurtavo 9:0 ir persvėrė rezultatą 56:55. Vis dėlto energingai rungtyniavę svečiai kovoti nesustojo.

Lemiamame ketvirtyje likus žaisti 4 minutes „Juventus“ dar pirmavo 62:60, tačiau priešpaskutinę minutę A. White'as gražiai įdėjo į krepšį, Leo Westermannas pridėjo svarbų tritaškį ir „Žalgiris“ jau buvo priekyje 70:64.

Itin solidžiai prieš buvusią komandą žaidęs T. Dimša nepasidavė. Jis paskutinę minutę pelnė 5 taškus iš eilės (69:70), bet Derrickas Waltonas sumetė baudas (72:69), o M. Gebeno tritaškis paskutinę sekundę skriejo pro šalį.

Kauno ekipa rungtyniavo gerokai išretėjusiomis gretomis – Paulius Jankūnas, Antanas Kavaliauskas ir Nate'as Woltersas gydosi traumas.

„Žalgiris“: Aaronas White'as 15, Derrickas Waltonas 13, Leo Westermannas 10, Thomasas Walkupas 7, Rokas Jokubaitis, Brandonas Daviesas ir Marius Grigonis po 6.

„Juventus”: Martinas Gebenas 22 (14 atk. kam.), Tomas Dimša 20, Gytis Radzevičius, Dovis Bičkauskis ir Marius Runkauskas po 6.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)