Ilgą laiką šį sezoną Šarūnas Jasikevičius kartojo, kad lūžio po traumos sveikstančio L. Westermanno žaidime „reikia palaukti“. Ir nors „Žalgiris“ Miunchene varžovams pralaimėjo 88:84, Šaras ir komanda galų gale sulaukė prancūzo.

Per 24 min. ant parketo L. Westermannas šį kartą pelnė 19 taškų, pataikydamas abu dvitaškius, 5 iš 7 mestų tritaškių, atkovojo 3 kamuolius ir 2 perėmė, 3 kartus suklydo ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus – po kelių iš jų žalgiriečiams pavyko sukurti ne tik efektyvias, bet ir itin efektingas atakas.

Be to, būtent prancūzas tempė komandą į priekį ketvirtojo kėlinio pabaigoje ir paskutinę minutę sugebėjo sugrąžinti beišblėstančią intrigą, Leo pastangų dėka išsilaikiusią beveik iki paskutinių sekundžių.

Mačą įžaidėjas baigė surinkęs 21 naudingumo balą ir po rungtynių sulaukė Š. Jasikevičiaus pagyrimų.

„Jo žaidimas labai džiugina. Reikia tikėtis, kad jis ir toliau dės žingsnius į priekį. Jeigu varžovas Leo bando pasitikti prie tritaškio linijos, jis visada suranda kitus – yra aukštas, gali perduoti kamuolį per viršų, mato visus aikštės kampus“, – teigė „Žalgirio“ vedlys.

Pats L. Westermannas po mačo kuklinosi.

„Tiesiog bandžiau padėti komandai, nes šį kartą nežaidė Woltersas. Visi žino, kokią reikšmę jis turi komandai. Stengiuosi dirbti kuo daugiau ir sunkiau, šiandien tai davė rezultatų. Labai tikiuosi, kad tokių rungtynių bus ir daugiau, – kalbėjo prancūzas. – Mes esame sistemos komanda, todėl negalime tiek daug klysti ties smulkiomis detalėmis. Varžovai talentingi ir mus už tai nubaudė. Be to, Derrickas Williamsas pataikė tokių metimų, kurių mes nesitikėjome.“

Pažvelgus vien į skaičius, itin kraupiai neatrodo ir nuo suolo šiose rungtynėse kilusio antrojo žalgiriečių įžaidėjo – amerikiečio D. Waltono statistika.

Ant parketo jis praleido 16 min., pelnė 6 taškus (2/2 dvit., 0/3 trit., 2/2 baud.), atkovojo 2 kamuolius, 4 kartus asistavo komandos draugams, 2 kartus suklydo ir surinko 9 naudingumo balus.

Visgi būtent D. Waltonui būnant ant parketo, „Žalgirio“ žaidimas akivaizdžiai strigo, o ketvirtajame kėlinyje, kai 4 pražangą užsidirbo ir ant atsarginių suolo turėjo sėsti L. Westermannas, „Žalgiris“ praleido patį skaudžiausią rungtynėse smūgį, kuris ir tapo lemiamu.

Prieš D. Waltonui pasirodant aikštėje „Žalgiris“ pirmavo 65:63, tačiau tuomet atkarpą pralaimėjo 0:10, po kurios galutinai taip ir nebeatsitiesė, nors vėl sugrįžęs Leo dar sugrąžino minėtąją intrigą.

Keletą sykių per rungtynes D. Waltonas sugebėjo gudriai iškišti kamuolį komandos draugams, tačiau dažniausiai jam vadovaujant „Žalgirio“ puolimas buvo statiškas, ekipa ne kartą be idėjos sudegino visą atakos laiką ir į krepšį paskutinėmis minutėmis metė „iš reikalo“ – nieko keisto, kad tokie šūviai tikslo nepasiekė.

Visgi gana keistai kol kas gali atrodyti tai, kad „Žalgiryje“ jau du mėnesius esantis krepšininkas aikštėje vis dar atrodo atrodo išsigandęs, savo veiksmais pats netyčiomis sugeba išprovokuoti komandos draugų klaidas, o varžovams panaudojus net ne spaudimą, o tik jo imitaciją – sutrinka. Miunchene „užkliuvęs“ už vidurio linijos D. Waltonas griuvo net du kartus. Vieną iš jų – minėtojo lemiamo „Bayern“ spurto metu.

Š. Jasikevičius amerikiečio atžvilgiu kol kas išlieka kantrus. Ir turi atsakymą, kodėl „Žalgiris“ vadovaujamas L. Westermanno rodė vienokį, o diriguojamas D. Waltono – visiškai kitą savo veidą.

„Vienas iš jų yra žaidęs Eurolygoje, o kitas – ne. Aš manau, kad su Europos krepšiniu susipažinti reikia laiko. Derrickui reikia laiko, čia kitoks krepšinis. Tiesiog reikia laukti. Todėl aš ir nesu linkęs imti tų žaidėjų,kurie Europoje yra naujokai – galvojau, kad žaidėjas, turintis NBA patirties ir žaidęs pas gerus trenerius, persilauš greičiau. Bet vis tiek faktas, kad krepšinis čia ir už Atlanto yra skirtingas“, – savo mintis dėstė Š. Jasikevičius.

Anot jo, vilčių, kad žaidėjas galų gale apsipras Europoje ir „Žalgiryje“, teikia faktas, jog treniruočių metu D. Waltonas dirba labai nuoširdžiai.

„Yra momentų, kai jis sužaidžia gerai. Ir per treniruotes dirba puikiai – klauso, stengiasi. Bet visa tai reikia perkelti į rungtynes. Eurolyga yra negailestinga, pralaimi vieną atkarpą ir jie tave žudo. Taip, buvo įvairių atkarpų, bet aš pretenzijų jam neturiu“, – pažymėjo Š. Jasikevičius.

Artėjanti dviguba Eurolygos savaitė parodys, ar L. Westermanno žaidimo kreivė iš tikrųjų pagaliau pakilo aukštyn. Artėjantys mačai su Stambulo „Daruššafaka“ ir Tel Avivo „Maccabi“ taps dar viena proga savo įdirbį „treniruotėse“ ant parketo perkelti ir D. Waltonui. Ir, jeigu įmanoma, tai reikėtų padaryti kuo greičiau – juk pats Šaras pasakė, kad ši Eurolyga yra negailestinga.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)