Šiuo metu Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovykloje plušantis R. Javtokas uždėjo parašą ant dviejų metų sutarties. 33-ejų metų vidurio puolėjas sutiko su klubo siūlomomis gerokai mažesniomis sąlygomis, nes norėjo rungtyniauti Lietuvoje ir Eurolygoje.

Be R. Javtoko komandą taip pat papildė jaunieji A. Gudaitis ir M. Kupšas. Sudarę sutartis su šiais krepšininkai, Kauno klubo vadovai baigė rikiuoti aukštaūgių gretas.

Praėjusį sezoną NKL lygoje A. Gudaitis vidutiniškai rinkdavo po 15,5 taško, atkovodavo po 9,2 kamuolio ir blokuodavo po 1,7 metimo, o jo vedama Kauno „Žalgirio-2“ ekipa iškovojo bronzos medalius. Be to, A. Gudaitis buvo išrinktas geriausiuoju jaunuoju NKL sezono krepšininku.

Tuo tarpu M. Kupšas atstovavo Panevėžio „Lietkabelio“ komandai ir per LKL rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 10,5 taško bei atkodavo po 5,5 kamuolio.

Kaip ir A. Gudaitis, M. Kupšas su Lietuvos čempionais sudarė kontraktą pagal formulę „2+1“. Tai reiškia, kad po dviejų metų klubas turės pirmenybę pratęsti sutartį dar vienam sezonui.

Dar vienas kauniečių naujokas - 20-metis įžaidėjas latvis Kasparas Vecvagaras. Nuo 2010 metų klubui priklausantis latvis šiemet pasirašė naują dvejų metų kontraktą su galimybe pratęsti dar vieniems metams.

Praėjusį sezoną latvis gynė „Lietkabelio“ garbę ir LKL čempionate rinkdavo po 5,9 taško, atkovodavo po 1,6 kamuolio bei atlikdavo po 1,8 rezultatyvaus perdavimo. Jis taip pat yra žaidęs Kauno „Žalgirio-2“ bei Kauno „Baltų“ ekipose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)