Šis nurodymas, priimtas siekiant išvengti koronaviruso protrūkio, galios iki balandžio 5 dienos.

Skelbiama, kad be žiūrovų vyks ACB ir antros lygos čempionatai.

Be to, pranešama, kad Madrido regione atšaukiami visi artimiausi kelių savaičių renginiai.

„Barcelona“ futbolo klubas jau pranešė apie pokyčius kitos savaitės Čempionų lygos rungtynėse, kurios vyks tuščiame „Camp Nou“ stadione.

„Žalgiris“ prieš Katalonijos klubą taip pat kovos tuščioje „Palau Blaugrana“ arenoje.

Pirmasis mačas Kaune baigėsi svečių pergale 93:86.

Eurolyga antradienį vakare taip pat paskelbė, jog žiniasklaidos kontaktai su komandų atstovais bus ribojami visose turo rungtynėse – žurnalistai negalės patekti į rūbines, nebus ir bendravimui su žiniasklaida skirtų zonų.

Šiuo metu Ispanijoje nuo koronaviruso mirė 35 asmenys, virusas diagnozuotas daugiau nei 1600 žmonių.

Katalonijoje užregistruotas 101 koronavirusu užsikrėtęs asmuo, nuo jo mirė 3 žmonės. Daugiausiai užsikrėtusiųjų užfiksuota Madride – 782 asmenys, čia nuo viruso mirė 21 žmogus.


Daug klaustukų dėl „Žalgirio“ kelionės į Izraelį, kovo 26-ą dieną numatytas Eurolygos 32 turo mačas prieš „Maccabi“.

Izraelio Sveikatos apsaugos ministerija, siekiant apsisaugoti nuo koronaviruso grėsmės, pirmadienį priėmė nutarimą 14-ai dienų karantinuoti visus atvykstančius iš užsienio.

Žinoma, „Žalgiris“ niekaip negalės įgyvendinti tokios sąlygos, tad tokiu atveju Lietuvos klubui prireiks Izraelio vyriausybės atskiro leidimo į šalį patekti be privalomo 2 savaičių karantino.

Šią savaitę „Maccabi“ klubo pastangomis tokia išimtis padaryta Vitorijos „Baskonia“ klubui.

Anot „Žalgirio“ komunikacijos vadovo Almanto Kiverio, klubas kol kas oficialios informacijos dėl kelionės į Tel Avivą dar neturi.

„Klubas nuolat seka situaciją dėl koronaviruso. Viešojoje erdvėje matome daug pranešimų ir visokių gandų, bet kol kas jokios oficialios informacijos nei iš kitų Eurolygos klubų, nei iš pačios Eurolygos neturime.

Situacija kartais keičiasi itin greitai, todėl gavus oficialius pranešimus, atitinkamai ir reaguotume. Šiuo metu įprastai ruošiamės artimiausioms rungtynėms“, – komentavo „Žalgirio“ komunikacijos vadovas A. Kiveris.

„Žalgirio“ arenoje – „Olimpia Armani“ rungtynės?

Klubo vadovas Paulius Motiejūnas, kalbėdamas LRT portalui, teigė, kad „Žalgirio“ arena gali tapti laikinaisiais Milano „Olimpia Armani namais.

„Eurolygos ir Europos taurės turnyro rungtynėms Italijoje ieškomos neutralios arenos. Šiuo klausimu buvo kreiptasi ir mus. Vyksta nuolatinė paieška. Visų Italijos komandos namų rungtynės yra planuojamos organizuoti neutraliose aikštėse.

Kitą savaitę „Žalgirio“ arenoje vyksta paroda, todėl artimiausiu metu neturime galimybių įsileisti kitų klubų. Vėliau – žiūrėsime ir tikrai tokios galimybės neatmetama. Siūlome patys tokią galimybę Eurolygai. Vėlgi nebent pasikeistų situacija dėl koronaviruso Lietuvoje“, – LRT portalui kalbėjo P. Motiejūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)