Pernai „Žalgiris“ planavo turėti 10,6 mln. eurų pajamų, tačiau dėl koronaviruso pandemijos pavyko surinkti 8,8 mln. eurų. Šiemet planuojama surinkti 9,2 mln. eurų.

Pajamos, kurių daugiausiai gaunama iš savivaldybės (2,6 mln. eurų), yra mažesnės už suplanuotas išlaidas – 9,7 mln. eurų.

P. Motiejūnas neslėpė, jog planuojant Kauno ekipos biudžetą šiam sezonui buvo suklysta, todėl biudžetas tapo deficitiniu. Vis dėlto sėkmingi pastarieji sezonai skolų turėti neleis.

„Šįkart nesijaučiu tvirtai kalbėdamas, nes anksčiau eilę metų turėjome viską tiksliai suskaičiuota, bet dabar mūsų rankose kontrolės yra mažiau. Bet kaip ir visi klubai, bandome judėti į priekį.

Planavome praėjusį sezoną turėti 10,6 mln. eurų pajamų, tačiau turėjome 8,8 mln. eurų. Lėšos iš rėmėjų ir reklamos paslaugų: buvo planuota 3,2 mln. eurų, o turėjome 1,3 mln. eurų.

Neįvykus sezonui iki pabaigos, ieškojome būdų, kaip rėmėjams atidirbti. Stengiamės išlaikyti visus esamus rėmėjus. Džiaugiamės, nes jaučiame jų palaikymą ir tikrai dauguma partnerių lieka.

Praradome nemažai pinigų už bilietus: 20 proc. sirgalių pinigus už abonementus susigrąžino, 57 proc. pasiliko kaip kreditą šiam sezonui, paramą komandai skyrė 23 proc. sirgalių.

Žinoma, turėjome ne tik mažiau pajamų, bet ir mažiau išlaidų, tačiau galiausiai dėl nutraukto sezono turėjome 800 tūkst. eurų minusą, kurį padengėme iš pajamų surinktų praėjusiais sezonais.

Šiemet biudžetas mažėjo, perdarėme jį tris kartus. Šiek tiek prašovėme, bet prašovėme atsargiai. Biudžetas kol kas deficitinis, apie 500 tūkst. eurų turime rasti ir surinkti.

Blogiausiu atveju – turime sukaupę lėšų iš praėjusių sezonų, todėl deficitą padengsime ir į skolas eiti neplanuojame“, – sakė P. Motiejūnas.

Prioritetas – sirgalių saugumas

Kalbėdamas apie būdus surinkti pajamas šiam sezonui, P. Motiejūnas teigė, jog svarbiausia yra sugrąžinti į areną sirgalius, o tam reikia, kad sirgaliai arenoje jaustųsi saugūs.

„Negalime planuoti, kiek sirgalių arenoje turėsime. Anksčiau planavome metus į priekį, dabar planuojame savaitę į priekį. Kas anksčiau pirko iš anksto bilietus, dabar perka iš vakaro. 2,6 mln. eurų iš bilietų kabo ant plauko.

Norime būti pavyzdžiu, kaip galima organizuoti renginius arenos viduje laikantis visų saugumo reikalavimų. Tikimės, kad fanai tai įvertins ir pajaus. Laukiame pirmų Eurolygos rungtynių, stebime fanų reakcijas, kaip jie reaguoja ir ko jie nori.

Darysime viską, kad jie sugrįžtų. Svarbiausia, kad jie jaustųsi saugūs“, – sakė Kauno klubo vadovas.

Kalbėdamas apie įvairius ateities scenarijus, P. Motiejūnas teigė, jog vėl nutraukus sezoną, turėti suplanuotą biudžetą nebūtų įmanoma, tačiau komanda siekia surinkti kuo daugiau pajamų, kurios būtų nepriklausomos nuo sužaistų rungtynių.

„Jei uždraustų žaisti su sirgaliais ar nutrauktų sezoną, atgalinio kelio nėra, nes su žaidėjais sutartys yra pasirašytos. Kontraktuose nėra įtraukta sąlygų, kad varžyboms nevykstant žaidėjų kontraktų suma keistųsi.

Toliau ženkliai investuojame į licencinius projektus, tai būdas surinkti pajamų nepriklausomai nuo to, ar bus koronavirusas, ar ne. Artėjančiame sezone planuojamas tokių pajamų augimas – 240 tūkst. eurų.“

Naują trenerių štabą ir žaidėjus vertina pozityviai, tikslai nesikeičia

P. Motiejūnas atskleidė naujojo sezono tikslus, o juos kiek keičia tik pasikeitusi Eurolygos premijų sistema. Nors komanda negaus premijų už pergalių skaičių, vadovas tiki, kad tai ir vasarą įvykusios permainos ekipos kovingumo tai nepakeis.

„Kalbant apie komandinius tikslus, eilę metų jie nesikeičia. Laimėti xx skaičių rungtynių Eurolygoje, laimėti Karaliaus Mindaugo taurę ir laimėti Lietuvos čempionatą. Eurolygoje keičiasi premijų sistema, premijos galbūt bus pagal vietas, bandysime prie to prisitaikyti. Eurolyga skirs 80 proc. už televizijos transliacijas, o 20 proc. – premijos už vietą.

Komandos braižas turi nesikeisti – į kiekvienas rungtynes eisime kaip į lemiamas. Turbūt tas tikslas iškovoti xx pergalių Eurolygoje atrodo juokingai, bet nenorime užsikelti per aukštai, kad pralaimėjimai nenutolintų tikslo ir nenuleistume rankų.

Kol kas komandoje viską vertiname pozityviai, tai yra procesas, jis užtruks, tikime trenerių štabu ir žaidėjais. Viskas mūsų rankose, reikia daug ir sunkiai dirbti, kad pasiektume tai, ko norime. Žaidimo stilius keičiasi, bet krepšininkai turi prisitaikyti, o jų kovingumas išlieka. Apsišarvavome kantrybe, palaikome ir esame patenkinti tuo, ką matome“, – dėstė P. Motiejūnas.

Garino kontraktas buvo persiderėtas

„Žalgirio“ galva atskleidė, kad komandos naujoko Patricio Garino sugrįžimo į rikiuotę reikia laukti ilgiau, nei buvo tikimasi prieš jam atvykstant į Lietuvą, tačiau atsižvelgiant į šią situaciją pats argentinietis sutiko su kitokiomis kontrakto sąlygomis ir palengvino kauniečių laukimą.

„Žinojome, kad šiek tiek užtruks Garino, po medicininės žinojome, kad reikės laukti ilgiau nei tikėjomės, bet todėl buvo suderintos naujos kontrakto sąlygos. Jis prisideda prie to, kad lauktume.“

P. Motiejūnas pridūrė, jog kai kurie žaidėjai gali būti paskolinti, tačiau šio sezono metu ekipai bus reikalinga didelė rotacija.

„Kalbame, dėl žaidėjų nuomos vyksta derybos. Laukiame pasveikstančio Garino, bet tų žaidėjų tikrai bus daugiau nei 12, nes mes priklausomi nuo įtempto tvarkaraščio. Reikia kažkam duoti pailsėti. Jei kažkas užsikrečia koronavirusu, reikia jį išimti ir kažkuo jį pakeisti. Jei turime tik 12 žaidėjų, mažiname savo galimybes laimėti.“

Konferencijos pabaigoje P. Motiejūnas atskleidė, jog taupantis „Žalgiris“ šiemet privačiais skrydžiais planuoja vykti tik į tolimiausias išvykas Vitorijoje ir Valensijoje bei tuomet, kai per savaitę bus žaidžiami du Eurolygos mačai. Į kitas išvykas bus vykstama reguliariais skrydžiais, o klubo vadovybė stebės, ar tai daryti nėra per sunku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)