Pirmadienį 17.00 val. „Žalgiris“ susitiks su Merserio universiteto krepšininkais. Praėjusį sezoną Merserio ekipa iškovojo NCAA pirmenybių „Atlantic Sun“ konferencijos čempionės titulą.

Antradienį tuo pačiu metu jaunieji žalgiriečiai mes iššūkį „Athletes in Action“ komandai. Ši ekipa yra sudaryta iš įvairiuose universitetuose studijuojančių NCAA krepšininkų.

Į Lietuvą šeštadienį atvyksiančios JAV komandos neapsiribos vien krepšiniu, o dalyvaus ir keliose socialinėse akcijose, bendraus su vaikų globos namų auklėtiniais.

Rungtynės vyks už uždarų durų, o jose apsilankyti galės tik „Žalgirio“ Garbės Klubo nariai. E. Zouro sprendimu, šiuose susitikimuose greičiausiai nerungtyniaus po traumų sveikstantys Paulius Jankūnas ir Tadas Klimavičius. Treneris nori pasižiūrėti ir įvertinti jaunųjų komandos kandidatų galimybes, kuriems rungtyniauti padės ir kiek labiau patyrę Vytenis Lipkevičius ir Artūras Milaknis.

„Jaunimas kartu sportuoja tik pirmą savaitę, tespėjo išmokti porą derinių, todėl šios rungtynės bus treniruočių pobūdžio ir turėtų vykti už uždarų durų. Visgi nusprendėme, kad jas galės stebėti ir „Žalgirio“ Garbės Klubo nariai. Jie būna su „Žalgiriu“ visose situacijose, visapusiškai padeda komandai ir nusipelno pamatyti pirmuosius komandos žingsnius“, - teigė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

„Žalgirio“ Garbės klubas vienija tuos, kuriems „Žalgiris“ yra daugiau nei komanda. Tapę Garbės klubo nariais ištikimiausi aistruoliai ne tik prisideda prie komandos biudžeto formavimo, bet ir gauna daug privilegijų. Garbės klubo nariai dalyvauja komandos treniruotėse, bendrauja su žaidėjais ir treneriais. Klubo nariai tiesiogiai reiškia nuomonę, balsuoja, teikia rekomendacijas ir kitais būdais svarsto Kauno „Žalgirio“ iškeltus klausimus.

Abejos rungtynės vyks „Žalgirio“ treniruočių centre (Naglio g. 4A, Petrašiūnuose). Garbės klubo nariai į jas galės patekti pateikę Klubo nario pažymėjimus. Įstoti į Klubą bus galima ir prieš pat pirmadienio bei antradienio rungtynes „Žalgirio“ treniruočių centre.