Nepaisant kelių šimtų Milane „Žalgirį“ palaikiusių sirgalių Š. Jasikevičiaus auklėtiniams pradžia buvo itin chaotiška. Niekaip pataikyti negalėję žalgiriečiai pirmuosius taškus pelnė tik po 5 minučių, o pirmąjį kėlinį pralaimėjo 7:23.

Traukti iš duobės Lietuvos čempionus ėmėsi Lukas Lekavičius ir Artūras Milaknis, po krepšiu sėkmingai grūmėsi 300-ąsias rungtynes Eurolygoje žaidęs Paulius Jankūnas.

Užvesta žalioji puolimo mašina leido apkarpyti skirtumą ir įpusėjus dvikovai „Žalgirio“ fanai jau kvėpavo lengviau – „Armani“ pirmavo tik 7 taškais (43:36).

Thomo Walkupo vedami žalgiriečiai po didžiosios pertraukos įsibėgėjo, sumažino skirtumą iki 5 taškų (64:59). Amerikietis ir ketvirtajame kėlinyje buvo nesustabdomas.

Jo šou užteko, kad skirtumas ketvirto ketvirčio viduryje sumažėtų iki 3 taškų – 73:70. Baigiantis kėliniui Lietuvos čempionai jau lipo varžovams ant kulnų.

Likus žaisti 14 sek. E. Messinos auklėtiniai pirmavo vos dviem taškais 83:81, tačiau lemiamomis sekundėmis žalgiriečiams išplėšti bent pratęsimo nepavyko.

Praėjusį sezoną „Žalgirio“ ir „Armani“ komandos pasidalino po pergale namuose: žalgiriečiai Kaune triumfavo 83:78, o vėliau italai namie revanšavosi rezultatu 70:80.

Žalgiris“: Thomas Walkupas 19 (7/9 dvitaškiai, 0/1 tritaškiai, 5/5 baudos), Marius Grigonis 13, Lukas Lekavičius 11, Jockas Landale'as 10, Artūras Milaknis 8, Paulius Jankūnas 6, Zachas Leday ir Nigelis Hayesas po 5, Martinas Gebenas ir Edgaras Ulanovas po 2, Alexas Perezas 0.

Armani“: Sergio Rodriguezas 17 (2/3 dvitaškiai, 3/4 tritaškiai, 4/4 baudos, 6 rez.p.), Jeffas Brooksas 14, Valdimiras Micovas 13, Luisas Scola 11, Aaronas White'as ir Kalebas Tarczewskis po 8, Michaelas Rollas 6, Paulas Biligha ir Amedeo Della Valle po 4.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (538)