Šis leidimas galios iki tol, kol paaiškės, kaip ir kada bus atnaujintas 2019–2020 m. Eurolygos čempionatas. Eurolygai pranešus apie tolimesnius sprendimus, apie juos bus informuoti ir „Žalgirio“ žaidėjai bei treneriai, kurie per kelias dienas turės sugrįžti į komandą.

Penktadienį Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu išplatino laišką, kuriame teigiama, jog turnyro kovos galės būti atnaujintos ne anksčiau nei balandžio 11 dieną.

„Žalgirio“ krepšininkai galės ir toliau individualiai treniruotis savo nuožiūra, o komandinės treniruotės nebus rengiamos.

Primename, kad penktadienį LKL čempionatą dėl koronaviruso grėsmės buvo nuspręsta sustabdyti, o „Žalgirio“ krepšininkai buvo paskelbti turnyro čempionais.

Šis titulas „Žalgiriui“ atitenka 10 kartą paeiliui.

Edgaras Ulanovas

Apie tai, kad išvyksta į Australiją, bet tikisi sugrįžti į Kauną, savo socialinio tinklo Instagram profilyje paskelbė „Žalgirio“ australas Jockas Landale'as

Eurolygos prezidentas J. Bertomeu savo išplatintame laiške teigė:

„Eurolyga šiuo metu yra atsidūrusi sudėtingiausioje situacijoje per 20 metų turnyro istoriją. Ir šioje situacijoje mums svarbiausias dalykas yra žaidėjų, klubų darbuotojų ir sirgalių sveikata. Vienintelis geras dalykas šioje situacijoje yra tas, kad mes pamatėme, kokia stipri ir gerai tarpusavyje komunikuojanti yra mūsų turnyro šeima.

Tikimės, kad po mėnesio galėsime pasakyti, jog laimėjome prieš virusą ir galėsime pratęsti čempionatą kuo greičiau“, – oficialiame pranešime tvirtino Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu, pridūręs, kad visa informacija apie tolesnę lygos veiklą ir COVID-19 viruso stabdymą bus skelbiama oficialioje lygos interneto svetainėje.

Penktadienį LKL čempionu paskelbtam „Žalgiriui“ Eurolygos reguliariajame sezone buvo likę sužaisti rungtynes su „Barcelona“ (išvykoje), „Valencia Basket“ (išvykoje), „Fenerbahče“ (namie), Tel Avivo „Maccabi“ (išvykoje), Maskvos CSKA (namie) ir Miuncheno „Bayern“ (namie).

Paskutinės rungtynės su „Bayern“ Kaune turėjo vykti balandžio 10-ąją.

Šiuo metu Eurolygos turnyro lentelėje „Žalgiris“ su 12 pergalių ir 16 pralaimėjimų yra 9-as.

Pagal išankstinį planą Eurolygos finalo ketverto turnyras turėtų vykti gegužės 22-24 d. Vokietijos Kelno mieste.

Eurolygos turnyro lentelė sustabdžius reguliarųjį sezoną

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)