2017-2018 m. Eurolygos sezono atomazga artėja. Jau penktadienį, gegužės 18 d., Serbijos sostinėje Belgrade įvyks turnyro pusfinalio rungtynės – „Žalgiris“ susirems su nugalėtojo titulą ginančiu Stambulo „Fenerbahče“ klubu, o Maskvos CSKA stos į mušį su Madrido „Real“.

Nors lažybų tarpininkų „Žalgiris“ yra laikomas Finalo ketverto autsaideriu, užsienio krepšinio analitikai rekomenduoja neapsigauti – tiek sirgaliams, tiek būsimiems žalgiriečių varžovams.

„Revoliucija atkeliauja į Belgradą. Neturintis ką prarasti, kaip žaidė ir visą sezoną: „Žalgiris“ – tai vilkas ėriuko kailyje, kuris nebeklaidina nieko. Ir turnyro čempionas „Fenerbahče“ klubas pusfinalio akistatai turi rengtis itin kruopščiai ir atsakingai“, – prieš artėjantį finalo ketvertą „Žalgirį“ apibūdina AS portalas.

AS žurnalistas Juanma Rubio pirštu beda į įvykius turnyro ketvirtfinalyje, kai „Žalgirį“ nepakankamai įvertino Pirėjo „Olympiakos“ kariauna.

„Koks pavojingas yra „Žalgiris“, turkams gali patvirtinti „Olympiakos“ klubas, likęs už Finalo ketverto borto, nors turėjo namų aikštės pranašumą. Alkanas „Žalgiris“, pasižymintis išskirtine vidine komandos chemija, demonstravo modernų, agresyvų ir akiai patrauklų krepšinį, o visam šiam procesui diriguoja vienas iš perspektyviausių Europos trenerių Š. Jasikevičius“, – vardija ispanas.
Šarūnas Jasikevičius

AS pažymi, kad „Žalgiris“ yra taikliausiai turnyre tritaškius metanti komanda (42 proc.), o Š. Jasikevičiui patinka, kai iš toliau atakuoja ne tik komandos gynėjai, bet ir sunkieji krašto puolėjai.

„Komanda yra valinga, turinti išskirtinių snaiperių ir puikiai klausanti nurodymų. Aikštėje komandos žaidimo vadžias savose rankose laiko kanadietis Kevinas Pangosas, emocinis lyderis yra Paulius Jankūnas.

Kartu su jais – Micičius, Toupane'as, White'as, Udrihas, Ulanovas, Daviesas, Kavaliauskas... Jie jau pademonstravo, kad šio sezono „Žalgiris“ gali nugalėti bet ką. Nors komanda į Belgradą atvyksta įgijusi žiniasklaidos prilipdytą „Pelenės“ pravardę, tačiau su gerai paruoštais kovai žygio batais ir neturėjimu ką prarasti. Atsargiai, Fenerbahče!“, – ispėja ispanų portalas.
Revoliucija atkeliauja į Belgradą. Neturintis ką prarasti, kaip žaidė ir visą sezoną: „Žalgiris“ – tai vilkas ėriuko kailyje, kuris nebeklaidina nieko. Ir turnyro čempionas „Fenerbahče“ klubas pusfinalio akistatai turi rengtis itin kruopščiai ir atsakingai.
AS

Anot AS, tikra „Žalgirio“ žvaigžde šį sezoną tapo po 12,7 taško pelnantis, 47 proc. tritaškių pataikantis ir po 6 rezultatyvius perdavimus atliekantis K. Pangosas.

„Kanadietis gynėjas gerai įsiklausė į Jasikevičiaus keliamus reikalavimus, įgijo stigusio pasitikėjimo savimi ir tapo sprogstama jėga aikštėje. Kartu su Brandonu Daviesu ir P. Jankūnu jis sudaro smogiamąjį „Žalgirio“ trejetą“, – išskiria AS.

Kaip jau įprasta, atskiros pagyrimų serijos nusipelno ir Š. Jasikevičius. Apžvalgos autorius įsitikinęs, kad puikiai užsirekomendavęs „Žalgirio“ strategas po šio sezono ir vėl bus viliojamas tapti vyriausiuoju „Barcelonos“ strategu.

„Būdamas vos 42-ejų metų, Š. Jasikevičius jau yra tapęs išskirtiniu treneriu, daugelio vadinamu „būsimuoju Obradovičiumi“. Nuo 2016-ųjų „Žalgirį“ treniruojantis Šaras šį sezoną Eurolygoje surengė tikrą rečitalį, sugebėdamas sulipdyti galingą kolektyvą ir žaidėjų pasitikėjimą savimi pakelti iki dangaus, – pažymi AS, – „Barcelona“, kur Šaras buvo dievinamas kaip žaidėjas, lietuvį viliojo praėjusią vasarą ir neabejotinai tai darys po šio sezono.

Į Jasikevičių krypsta ir CSKA akys. Bus kaip bus, tačiau aiškus yra vienas faktas – Jasikevičius prie Eurolygos komandų vairo stojo ilgam, labai ilgam“.

A Cinderella story?@bczalgiris has charged into the Final Four on the back of a stunning Playoff series win.

Can it complete an incredible season with #F4GLORY? 🏆 pic.twitter.com/sUeDhgXSx4— EuroLeague (@EuroLeague) May 14, 2018

Savo ruožtu, trumpai apžvelgdami būsimo „Žalgirio“ varžovo – „Fenerbahče“ klubo stovyklą, ispanai išskiria ne tik galingą sudėtį, milžinišką patirtį, bet ir būsimą Š. Jasikevičiaus oponentą – Ž. Obradovičių.

„Krepšinio maestro dalyvauja ketvirtame Eurolygos finalo ketverte iš eilės. Tai žmogus, praktiškai garantuojantis gerus rezultatus. Kad ir koks pavojingas būtų „Žalgiris“, būtent „Fenerbahče“ klubas yra ne tik pusfinalio, bet ir viso turnyro favoritas. Priežastys? Jų galima vardinti daug, tačiau pagrindinė – didis Željko Obradovičius“, – rašo AS.
Nors Kauno komanda į Belgradą atvyksta įgijusi žiniasklaidos prilipdytą „Pelenės“ pravardę, tačiau su gerai paruoštais kovai žygio batais ir neturėjimu ką prarasti. Atsargiai, „Fenerbahče!“
AS

Kad „Fenerbahče“ yra favoritas, mano ir kito ispanų portalo Vavel.com apžvalgininkas Isidro Orte, tačiau, jo nuomone, „Žalgiris“ turi šansų, jei futbolo terminais kalbant, „neprasileis greito įvarčio“.

„Jeigu „Žalgiris“ sugebės tampyti varžovams nervus nuo rungtynių pradžios ir neleis atitrūkti per pirmus du kėlinius, galimybės kovoti dėl pergalės gerokai išaugs. Svarbiausia – atsilaikyti pradžioje“, – mano jis.

„Žalgiris“ su „Fenerbahče“ savo pusfinalio mūšį pradės penktadienį, 19 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)