Žalgiriečiai stengiasi atsigauti po nesėkmingo savaitgalio, kurio metu Karaliaus Mindaugo taurės turnyre finale krito prieš amžinus priešininkus – Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandą.

„Po tokio pralaimėjimo nuotaikos nėra pačios geriausios. Bandome įtikinti žaidėjus, kad tai jau praeitis, reikia iš to pasimokyti – peržiūrėjome rungtynių video, kaip visada strigome puolime, neatlikome savo užduočių, kažkuriuo momentu nesuvaldėme komandos.

Be abejo, labai sunku žaisti, kuomet prameti daug laisvų metimų. Tai buvo neišnaudotų galimybių rungtynės. Jau minėjau, kad man patiko vyrų kova – gynėmės beveik idealiai. Turbūt kartais į viską reikia žiūrėti paprasčiau ir galų gale – krepšinyje reikia įmesti“, – konstatavo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius.

„Stengsimės, kad kuo mažiau išryškėtų varžovų atletiškumo pranašumas. Reikia bandyti taisyti tai, kas mums šiemet nelabai pavyksta – kamuolys turi greičiau judėti prieš aktyvią ir kibią varžovų gynybą. Svarbiausia, neleisti pelnyti lengvų taškų“, – prieš artėjančią Eurolygos dvikovą sakė jis.

Šarūnas Jasikevičius

Anot Š. Jasikevičiaus, komandos naujokas amerikietis J. Randle'as ekipai padėti Vitorijoje dar negalės. 175 cm ūgio 28-erių krepšininkas dar nėra pasirengęs žaisti dėl traumos.

„Jis turi mažą traumelę, kuri nėra šimtu procentų išgijusi. Taip pat J. Randle‘as kol kas pilnai neadaptavosi po kelionės iš Australijos. Nusprendėme palikti jį čia, nes žmogus dar naktimis nemiega ir jo koja dar neišgijo. Žiūrėsime, gal sekmadienį išbandysime jį rungtynėse Pasvalyje“, – pažymėjo treneris.

Į Eurolygos turnyrą „Žalgirio“ klubas registravo ir jaunąjį Vokietijos talentą Isaiah Hartensteiną. Visgi 17-metis 209 ūgio puolėjas kol kas treniruosis su „Žalgirio“ jaunimo komanda, nes taip pat yra traumuotas. Manoma, kad Eurolygoje kojas jis apšils tik baigiantis TOP-16 etapui.

Daugiau žaidėjų šį sezoną „Žalgiris“ registruoti nebeketina.

Eurolygos TOP-16 etapo F grupėje po pirmojo rato žalgiriečiai turi vieną pergalę ir užima paskutinę-aštuntą vietą.

Prieš kelionę į baskų kraštą žalgirietis Ianas Vougioukas stengėsi išlikti pozityvus,nors neslėpė, kad komandos rūbinėje vyrauja slogi nuotaika.

„Turėjome sudėtingą savaitgalį, pralaimėjome finalą dėl taurės. Eurolygos turnyre turime pademonstruoti geresnį žaidimą. Norime būti konkurencingi – ypač išvykoje, kad pagerintume šiuo metu esančią slogią nuotaiką“, – dėstė graikas.

„Varžovai žaidžia labai greitą krepšinį, kurį daugiausiai lemia gynėjų žaidimas. Ioannis Bourousis žaidžia nuostabų sezoną. „Laboral Kutxa“ yra labai subalansuota komanda, žaidžianti klasikinį ispanišką krepšinį – daug bėgimo, greiti lengvi taškai. Mūsų užduotis – neleisti jiems pajausti savojo žaidimo“, – artėjant mačui tvirtino I. Vougioukas.

Susitikimas tarp Vitorijos ir Kauno ekipų prasidės vėlų ketvirtadienio vakarą 21.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)