Susitikimas prasidėjo nerezultatyviai. Aikštės šeimininkai nebrangino kamuolio ir jau per pirmą kėlinį padarė 6 klaidas, tuo tarpu „Žalgiris“ netiksliai atakavo iš žaidimo – vos 7 taiklūs metimai iš 22 (32%).

Antrame ketvirtyje svečiai sureguliavo taikiklius ir įpusėjus susitikimui pirmavo dviženkle persvara – 43:33.

Po didžiosios pertraukos solo pasirodymą surengė „Žalgirio“ mažylis Lukas Lekavičius. Gynėjas per trečią kėlinį pelnė 11 taškų ir inicijavo kauniečių spurtą, leidusį susikrauti 20 taškų pranašumą (61:41).

Nors „Dzūkijos“ krepšininkai dar bandė grįžti į rungtynes (71:59), „Žalgiris“ varžovų arčiau neprisileido ir iškovojo 22-ąją pergalę.

Nugalėtojai pataikė daugiau nei pusę tritaškių (12/22 – 55 proc.) ir atliko 25 rezultatyvius perdavimus, be to, išprovokavo 19 dzūkų klaidų.

Kauno ekipoje rezultatyvumu išsiskyrė L. Lekavičius, kuris pelnė 17 taškų. Jam puikiai talkino Thomasas Walkupas, pridėjęs 13 taškų.

„Dzūkijos“ komandoje rezultatyviausiai žaidė naujokas Vytenis Čižauskas, surinkęs 16 taškų.

„Dzūkija“: Vytenis Čižauskas 16, Matas Jucikas 13, Giedrius Staniulis 12, Simas Jasaitis 10.

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 17, Thomas Walkupas 13, Marius Grigonis 11, Rokas Jokubaitis ir Augustine'as Rubitas – po 10.

Šis mačas turėjo įvykti diena anksčiau, tačiau buvo atidėtas dėl teigiamo Patricio Garino koronaviruso testo.

Kauniečių gretose taip pat trūko koronaviruso dar neatsikračiusio Nigelio Hayeso, traumuotų Artūro Milaknio bei Joffrey Lauvergne'o.

Dzūkai vertėsi be susižeidusio Kristupo Žemaičio, kurį pakeitė praėjusią savaitę komandos marškinėlius apsivilkęs V. Čižauskas.

„Žalgiris“ praėjusį savaitgalį suklupo po devynių pergalių iš eilės. Kauniečiai (22/3) namuose 85:86 nusileido principiniam varžovui Vilniaus „Rytui“ (22/6), kuris trumpam buvo išsiveržęs į turnyro lentelės viršūnę.

Tuo metu trečias rungtynes paeiliui pralaimėjusi „Dzūkija“ (9/19) smuktelėjo į devintą vietą ir toliau konkuruoja dėl vietos atkrintamosiose varžybose.

Abi ankstesnes komandų tarpusavio akistatas šiame sezone taip pat laimėjo „Žalgiris“, tiesa, kovo pabaigoje M. Schillerio auklėtiniai turėjo pavargti ir nugalėjo tik 86:80.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)