Eurolygos čempiono titulą ginantis „Fenerbahče“ klubas turi 8 pergales ir 3 pralaimėjimus – užima 3 vietą. Žalgiriečiai laimėjo 6 kartus ir žengia septinti.

Stambulo ekipa pastaruoju metu nuolat klupdo varžovus. Ji šventė 4 pergales iš eilės, triumfavo šešiose dvikovose iš pastarųjų septynių. Šį sezoną „Fenerbahče“ namie pralaimėjo vieną mačą – 83:90 turėjo pripažinti Pirėjo „Olympiacos“ pranašumą.

Abiejų klubų daugelis statistikos rodiklių panašūs. Željko Obradovičiaus auklėtiniai geriau ginasi. Jie praleidžia po 73,1 taško ir užima 2 vietą. Kauniečiai leidžia oponentams įmesti 81,3 taško.
„Fenerbahče“ krepšininkai yra antri turnyre pagal dvitaškių (55,2 proc.) ir tritaškių taiklumą (41,5). Tiesa, Lietuvos čempionai šiose srityse priešininkams nusileidžia nedaug (atitinkamai 54,0 ir 40,5 proc.).

„Žalgiris“ geriau už „Fenerbahče“ kaunasis dėl atšokusių kamuolių (34,5 ir 32,6). Šioje statistikos kategorijoje Stambulo ekipa žengia tik 11-ta.

Turkijos čempionų gretose net penki žaidėjai pelno daugiau nei po 11 taškų. Rezultatyviausiai rungtyniauja aukštaūgis iš Čekijos Janas Vesely. Jis įmeta 13,7 taško, atkovoja 4,3 kamuolio, renka 16,5 naudingumo balo.

„Fenerbahče“ šiuo metu yra stipriausia Eurolygos komanda. Manau, kad ji turi daugiausia šansų iš visų šį sezoną laimėti Eurolygą“, – kalbėjo „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius.

Jo asistentas Darius Maskoliūnas pridūrė, kad „Fenerbahče“ privalumas tas, kad po praėjusio sezono liko ekipos branduolys. Be to, Stambulo ekipa turi labai ilgą atsarginių suolą, aukštaūgiai gali keistis ginamaisiais ir pristabdyti varžovų gynėjus.

Šiandien „Žalgiriui“ neatstovaus klubą besigydantis Edgaras Ulanovas. Jis prieš tai Eurolygoje sužaidė 89 dvikovas iš eilės. Šeimininkų gretose po traumos pirmąsias seono rungtynes turėtų žaisti Nikola Kaliničius. Neseniai praėjo rungtyniauti ir Bobby Dixonas, kuris iki tol buvo susižeidęs.

„Fenerbahče“ ir „Žalgiris“ Eurolygoje tarpusavyje grūmėsi 12 kartų. Kauniečiai šventė 4 pergales. Praėjusį sezoną abukart stipresni buvo Ž. Obradovičiaus auklėtiniai. „Žalgiris“ pastarąjį kartą Stambule laimėjo 2010 metų sausį (76:68).

Turkijos čempionate „Fenerbahče“ su Stambulo „Bešiktaš“ dalijasi 2-3 vietas – 8 pergalės ir 2 pralaimėjimai. Netikėtai pirmauja visus 10 mačų laimėjęs Bursos „Tofaš“.

Tiesioginių Eurolygos transliacijų tvarkaraštis per viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“:

gruodžio 14 d.

19.30 val. „Fenerbahče“ – „Žalgiris“,
21.40 val. „Real“ – „Barcelona“.

gruodžio 15 d.

19.15 val. „Anadolu Efes“ – „Baskonia“,
21.25 val. „Panathinaikos“ – „Armani Olimpia“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)