Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai savo žiūrovų akivaizdoje po nelengvos kovos laimėjo principinį mūšį prieš didžiausius konkurentus 71:61 (10:14, 26:10, 16:20, 19:17).

Itin slogiai puolime startavęs „Žalgiris“ po pirmųjų 10 minučių atsiliko 10:14, tačiau antrajame ketvirtyje surengė įspūdingą spurtą 16:0 bei išsiveržė į priekį 33:20.

Varžovus į priekį paleidę svečiai ginklų nesudėjo. Kantriai žaidęs „Rytas“ neleido kauniečiams įgyti triuškinančios persvaros, o ketvirtajame kėlinyje pradėjo vytis.

Likus žaisti 4 minutes „Žalgiris“ pirmavo tik 60:55, tačiau A. Milaknis smeigė tritaškį, o vilniečių puolimas sustojo, todėl klausimų dėl nugalėtojų netrukus nebeliko.

Lemiamu metu šeimininkus į priekį tempęs A. Milaknis iš viso pataikė 5 tolimus metimus iš 8 bei surinko 17 taškų. Naudingiausiai rungtyniavo Thomasas Walkupas, surinkęs 10 taškų, 8 atkovotus kamuolius, 5 rezultatyvius perdavimus ir 20 naudingumo balų.

Rezultatyviausią sezono mačą žaidė Paulius Jankūnas, kurio sąskaitoje – 12 taškų. Tiesa, lygos lyderių kapitonas pasižymėjo ir nesportiniu elgesiu – kovodamas dėl kamuolio jis alkūne atsirėmė į Mareko Blaževičiaus kaklą. Už šį veiksmą veteranas buvo nubaustas nesportine pražanga.

Aistrų netrūko viso susitikimo metu. Nesportine pražanga anksčiau buvo baustas ir pats M. Blaževičius, ir K. C. Riversas. Su M. Blaževičiumi pasistumdyti buvo pasiruošęs ir A. Milaknis. Emocijų netrūko ir ant suolo – tiek D. Adomaitis, tiek Š. Jasikevičius buvo nubausti techninėmis pražangomis.

Vilniaus klubas šiame susitikime vertėsi be dviejų svarbių žaidėjų. Rungtyniauti negalėjo susirgęs Pako Cruzas ir traumuotas Martynas Echodas, todėl Dainiui Adomaičiui teko pasitikėti jaunimu.

Pasitikėjimą labiausiai pateisino M. Blaževičius. Karjeros rezultatyvumo rekordą pakartojęs 18-metis vidurio puolėjas per 15 minučių pelnė 18 taškų, atkovojo 4 kamuolius bei surinko 16 naudingumo balų.

Tiesa, kitiems „Ryto“ jaunuoliams sekėsi sunkiau. Karolis Giedraitis per 10 minučių įmetė 2 taškus, Deividas Sirvydis per 14 minučių taškų nepelnė, o pasižymėti nespėjo ir minutę ant parketo praleidęs Ąžuolas Tubelis.

Kauno komanda įmetė po 12 dvitaškių ir tritaškių, tačiau pataikymas iš toli siekė 44 proc. (12/27 trit.), o dvitaškių taiklumas – tik 36 procentus (12/33 dvit.).

Rungtynių metu susižeidė ir tęsti savo pasirodymo negalėjo Rokas Jokubaitis, tačiau Š. Jasikevičius nuramino, kad jo trauma nėra rimta.

„Žalgiris“: Artūras Milaknis 17 (5/8 trit.), Edgaras Ulanovas 16, Paulius Jankūnas 12 (6 atk. kam.), Thomasas Walkupas 10 (8 atk. kam., 5 rez. perd.), Martinas Gebenas 9.

„Rytas“: Marekas Blaževičius 18, Mindaugas Girdžiūnas 17, Eimantas Bendžius 10, Evaldas Kairys 6, Cameronas Bairstow 4.

Tai buvo trečioji komandų tarpusavio akistata šį sezoną. Spalį sostinėje „Žalgiris“ laimėjo 88:70, o gruodį Kaune – 78:72. Š. Jasikevičiaus kariauna šalies čempionate sostinės ekipą įveikė jau 13 kartų iš eilės.

Praėjusiame „Betsafe-LKL“ ture žalgiriečiai namuose 83:86 sensacingai krito prieš „Šiaulius“, o „Rytas“ namie 92:69 sutriuškino Klaipėdos „Neptūną“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (552)