Kauniečiai pralaimėjimų seriją nutraukė įveikusi Atėnų „Panathinaikos“ (81:69), kai iš toli metė net 65 proc. tikslumu (13/20). Vėliau sekė pergalė prieš Vitorijos „Baskonia“ (92:73), į kurios krepšį įmetė net 18 tritaškių iš 26 (69,2 proc.).

Dar įspūdingesnė pergalė buvo pasiekta prieš Stambulo „Fenerbahče“, prieš kurią laimėjo 99:62 ir pakartojo visų laikų „Žalgirio“ rekordą Eurolygoje iškovoję pergalę 37 taškų skirtumu.

Vis dėlto, pati saldžiausia pergalė buvo pasiekta Kūčių išvakarėse, kai po Mariaus Grigonio pergalingo metimo iš vidutinio nuotolio „Žalgiris“ laimėjo 74:73.

Šį kartą žalgiriečiai mes iššūkį kitai vokiečių ekipai – Berlyno ALBA. Berlyno ekipa taip pat buvo iškovojusi keturias pergales paeiliui, tačiau jas nutraukė du pralaimėjimai iš eilės „Panathinaikos“ (69:92) ir Madrido „Real“ ekipoms (62:91). Į duobę įkritusi Berlyno ekipa ir pakilime esantis „Žalgiris“ sufleruoja apie pratęstą Lietuvos čempionų seriją.

Pergalės atveju kauniečiai pagerintų šio sezono asmeninį rekordą, kai pirmenybėse startavo taip pat su keturiomis pergalėmis iš eilės. Tuo tarpu ALBA ekipai tai būtų jau trečia serija šį sezoną, kai Berlyno klubas suklumpa tris kartus paeiliui.

Šiuo metu žalgiriečiai su 9 pergalėmis ir 7 pralaimėjimais žengia aštuntoje vietoje. Aukščiau jų rikiuojasi tiek pat pergalių turinčios Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Milano „AX Armani“, kurios atitinkamai yra sužaidusios dvejomis ir vieneriomis rungtynėmis mažiau. ALBA savo ruožtu žengia 13-oje vietoje ir po 15 turų turi 6 pergales ir 9 pralaimėjimus.

Prieš susitikimą „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Martinas Schilleris kalbėjo apie tai, jog svarbiausia bus varžovų stovykloje stabdyti Luke‘ą Sikma. Ši užduotis turėtų atitekti Nigelui Hayesui, kuris puikiai dirbo jau ne prieš vieną varžovų lyderį.

Per paskutines šešerias rungtynes amerikietis renka po 12,5 taško, atkovoja po 7,8 atšokusio kamuolio, atlieka po 3,8 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 19,5 naudingumo balo.

Tiesa, ne ką mažiau pavojingą ginklą turi ir „Žalgiris“, kuriuo tapo Marius Grigonis. Puikią formą demonstruojantis M. Grigonis fiksuoja puikius skaičius per paskutines ketverias rungtynes.

Jis vidutiniškai renka po 17,3 taško, atkovoja po 4,3 atšokusio kamuolio, renka po 19,8 naudingumo balo ir per šį laikotarpį iš dviejų taškų zonos atakuoja 66,6 proc. tikslumu (14/21), o iš trijų taškų zonos – 60,8 proc. tikslumu (14/22). Tolimų metimų procentas kaip reikiant nukrito po mačo su Miuncheno „Bayern“, kuriame kauniečių lyderis pataikė 1 tritaškį iš 6.

M. Grigonis Eurolygoje pagal tritaškių taiklumą (52,9 proc.) žengia trečioje vietoje ir į priekį praleidžia tik Antoine Diotą (55,9 proc.), kuris yra išmetęs dvigubai mažiau tolimų metimų (34 prieš M. Grigonio 70) bei Kyle‘ą Kuričių, krusi atakuoja įspūdingu 60 proc. tikslumu (30/50).

Dar likus dienai iki mačo pradžios „Žalgirio“ tikimybės iškovoti penktąją pergalę paeiliui buvo vertinamos 55 proc. Šiuo metu „Žalgirio“ galimybes TOPsport ekspertai vertina jau 70 proc., kai ALBA krepšininkų šansai nukrito iki 30 proc.

Standings provided by SofaScore LiveScore


TOPsport ekspertai taip pat mėgino nuspėti ir „Žalgirio“ startinį penketą. Pasak lažybininkų, rungtynes turėtų pradėti Thomasas Walkupas, Artūras Milaknis, M. Grigonis, N. Hayesas ir Joffrey Lauvergne ir tokią tikimybę vertina 70 proc.

Taip pat TOPsport ekspertai mėgino nuspėti ar pavyks bent keturiems žalgiriečiams pataikyti po du tritaškius per susitikimą, tačiau tokią tikimybę įvertino 25 proc.

Į „Bayern“ krepšį bent du tritaškius pataikė vienas žaidėjas (A. Milaknis 3/3), į „Fenerbahče“ krepšį bent du tritaškius pataikė net šeši žalgiriečiai (T. Walkupas 2/4, Lukas Lekavičius 2/2, N. Hayesas 3/4, A. Milaknis 3/6, Rokas Jokubaitis 2/4 ir M. Grigonis 2/5), į „Baskonia“ krepšį bent du tritaškius pataikė penki krepšininkai (L. Lekavičius 2/3, N. Hayesas 3/5, L/ Lekavičius 2/2, A. Milaknis 5/7 ir M. Grigonis 3/4), kai į „Panathinaikos“ krepšį bent du tritaškius pataikė tik M. Grigonis (6/8) ir N. Hayesas (3/3).

Visose keturiose rungtynėse startavo būtent tie krepšininkai, kuriems vietą startiniame penkete prognozuoja ir šį vakarą TOPsport lažybininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)