„Budučnost“ – kukliausią biudžetą turinti Eurolygos komanda, o jos 5,5 tūkst. žiūrovų talpinanti „Morača“ arena – taip pat mažiausia iš visų.

Nors prikimšta emocingų vietos gerbėjų ji dūzgia kaip piktas širšių lizdas, Eurolygos naujokų geluonis nėra toks didelis, kad pramuštų senbuvių šarvus. Ne išimtis – ir „Žalgiris“, šeštame ture palikęs Aleksandro Džikičiaus auklėtinius vis dar be pergalių.

„Jautėsi, kad salė mažesnė nei įprasta Eurolygoje. Bet man tai čia buvo smagu. Bent saulę pamatėme iš šaltos Lietuvos atvažiavę“, – dalindamasis įspūdžiais po rungtynių su Krepšinis.lt, nusijuokė Artūras Milaknis.

20 laipsnių šiluma Juodkalnijoje tikrai kontrastinga lyginant su sparčiai rudenėjančiu Kaunu. Vis dėlto viešnagė Podgoricoje Lietuvos čempionams nebuvo itin malonus pasivaikščiojimas.

Dėl to, jog aikštėje teko daugiau dirbti, o ne žaisti. Ir pergalę 72:60 pirmiausia atnešė objektyvūs žalgiriečių pranašumai: stipresnė priekinė linija bei didesnis lygiaverčių žaidėjų pasirinkimas.

„Mes visada darome tą patį: žaidžiame agresyviai, stengiamės varginti varžovus. Na, bet visi turbūt daro tą patį. Galų gale, nori to ar nenori, kažkurie vis tiek pavargsta. Taip, galbūt šįkart „Budučnost“ neatlaikė visų rungtynių, ėmė atsilikti, pradėjo skubėti“, – sutiko A. Milaknis

Neskaitant sklandžios rungtynių pradžios ir efektingo Brandono Davieso dėjimo pasisukus nugara į krepšį, mėgautis rungtynėmis svečiai progų neturėjo.

Iš dalies tai – į kontakto krepšinį priešininkus įvėlusios „Budučnost“ nuopelnas, kuriuo iki galo juodkalniečiai nepasinaudojo.

„Kaip ir tikėjomės, rungtynės nebuvo gražios. Serbų, jugų krepšinis nešvarus. Tik jie prametė daug metimų, nepataikė daug baudų. Galėjo būti visai kitaip. Galime ir turime žaisti geriau“, – mačą vertino Antanas Kavaliauskas.

„Budučnost“ realizavo mažiau nei pusę baudos metimų – 8 iš 17 (47 proc.). Palyginimui, „Žalgiris“ iš šio taško pataikė 16 iš 17 kartų.

Tačiau atakuojant „iš žaidimo“ komandų taiklumas smarkiai nesiskyrė ir buvo vienodai prastas. Tai lėmė, kad rungtynės Eurolygos masteliais buvo itin nerezultatyvios – bendrai taškų pelnyta mažiausiai šiame sezone.

A. Milaknio nuomone, kitko ir nereikėjo tikėtis.

„Abi ekipos žaidžia lėtai – kaip žinote, statistiškai esame mažiausiai atakų per rungtynes surengianti komanda. Jie – taipogi. Ne stebuklas, kad toks rezultatas. Aišku, ir pataikymo procentai šįkart tiek mūsų, tiek jų buvo nekokie“, – svarstė snaiperis, pataikęs vienintelį tritaškį iš 6 bandymų.

Vis dėlto „Žalgiris“ apčiuopiamai atsiliko nuo savo rezultatyvumo vidurkio: jei „Budučnost“ pritrūko 4 taškų, kauniečiams – 9.

Puolime pastarųjų reikalus tvarkė aukštaūgiai, kartu pelnę lygiai du trečdalius komandos taškų – 45.

Geriausias sezono rungtynes sužaidė A. Kavaliauskas, pataikęs visus metimus, surinkęs 12 taškų ir atkovojęs 5 kamuolius.

„Vienas sumanymų buvo žaisti agresyviai prieš Aleną Omičių ir kitus varžovų aukštaūgius, bet buvo ir kitų planų. Būna – įkrenta, būna – ne. Man tik svarbu, kad laimėjome“, – savo indėlio nesureikšmino vidurio puolėjas.

Žaidėjai, kaip ir jų treneris Šarūnas Jasikevičius, taip pat graužė nagus dėl klaidų savoje aikštės pusėje.

„Matėsi, kad penkiese prieš penkis jiems sunkiai sekėsi pulti. Galima sakyti, kad jie gyveno iš mūsų klaidų. Labai stipriai nutolome nuo plano. „Nueidavome“ nuo varžovų užtvarų, leisdavome veržtis į stipresnę pusę. Ir daug kartų be reikalo prasižengėme – laimei, kad jie prastai metė baudas“, – analizavo A. Milaknis.

Apibendrindamas jis savotiškai pasidžiaugė, jog „Žalgiris“ Podgoricoje įvykdė tai, ką daugelio manymu tiesiog privalėjo.

„Džiugu, kad atėjo tokie laikai, kai kažkas mus vertina kaip favoritus. Nežinau, kiek tai pagrįsta, bet, be abejo, suprantame, kurias komandas turime nugalėti“, – kalbėjo komandos senbuvis.

Eurolygos rikiuotė po 6 turų (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų skirtumas):

1.Real60106
2.CSKA6051
3.Fenerbahce5140
4.Panathinaikos4237
5.AX Armani4226
6.Barcelona4220
7.Anadolu Efes4215
8.Bayern3320
9.Žalgiris330
10.Olympiakos33-7
11.Baskonia243
12.Chimki15-23
13.Maccabi15-43
14.Gran Canaria15-73
15.Daruššafaka15-92
16.Budučnost06-80

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)