„Žalgirio“ kanadietis penktadienį „Štark“ arenoje sukosi kaip vijurkas: 16 jo taškų, 5 atkovoti kamuoliai ir 4 rezultatyvūs perdavimai palaikė smarkiai atakuojamo „Žalgirio“ gyvybę ir intrigą.

Bet ir pagrindiniam kauniečių atakų organizatoriui ne viskas klojosi kaip iš pypkės – tai liudija 5 klaidos.

„Pridarėme daugybę klaidų. „Fenerbahče“ gynėsi tikrai agresyviai, pataikė labai svarbių metimų. O mes tiesiog nežaidėme pakankamai kokybiškai visas 40 minučių. Pradžioje buvome sustingę, net nežinau, kas nutiko. Pusfinalis – tikrai kitoks „žvėris“ nei ligtolinis sezonas. Labai gaila, kad nepasinaudojome proga“, – graužėsi vienas žalgiriečių lyderių.

– Kaip jūs pats jautėtės tokiuose dusinančiuose „Fenerbahče“ gynybos gniaužtuose? – Krepšinis.lt paklausė K. Pangoso

– Buvo sunku. Per pertrauką supratome, kaip jų agresyvumą nukreipti prieš juos pačius, ir sekėsi jau geriau. Vis dėlto „Fenerbahče“ sužaidė labai solidžiai.

– Ar galite pasakyti, kelintas pavojingiausių varžovų žaidėjų sąraše prieš rungtynes buvo Bobby Dixonas?

– Na, mes žinojome, kad jis yra svarbus žaidėjas, tikras energijos užtaisas. Jis išėjo į aikštę ir padarė savo darbą. Bet juk tai – ne pirmas kartas, B. Dixonas yra tikrai patyręs žaidėjas.

– Tiek jums, tiek visam „Žalgiriui“ sezonas iki šiol buvo pasakiškas. Ar ši nesėkmė daug keičia?

– Ji nekeičia to, ką pasiekėme prieš tai. Bet tikrai labai nesmagu, kad neprasibrovėme į finalą. Visi dabar galvos, ką reikėjo padaryti kitaip. Šiaip ar taip, šaunu, kad įgavome tokios patirties. Iš jos tikrai galima pasimokyti. Turėjome pasiruošti rungtynėms, kokių dar nebuvome žaidę. Manau, pavyko visai neblogai, bet to nepakako.

Kitame Eurolygos pusfinalyje susitinka Madrido „Real“ (Ispanija) ir Maskvos CSKA (Rusija) komandos.

„Žalgiris“ į Eurolygos finalo ketverto turnyrą iškopė po 19 metų pertraukos. 1999 metais kauniečiams pirmą ir vienintelį kartą pavyko triumfuoti pajėgiausioje žemyno krepšinio lygoje.

Reguliariajame sezone Lietuvos čempionai laimėjo 18 rungtynių iš 30 ir užėmė šeštą vietą tarp 16 komandų, o ketvirtfinalio serijoje 3-1 palaužė Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija).

„Fenerbahče“ (21/9) finišavo antri ir ketvirtfinalyje 3-1 eliminavo Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija).

Eurolygos finalas ir rungtynės dėl trečios vietos Belgrado „Štark“ arenoje vyks sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)